Счупиха носовете на войниците от Паметника - костница на съветската армия

Съоръжението се намира в столичния квартал "Лозенец"
13 фев 2020 13:20, Павел Гълъбов
529
Счупиха носовете на войниците от Паметника - костница на съветската армия
Снимка: Сдружение на русофилите в България

Отчупиха носовете на войниците от Паметника-костница на съветската армия в столичния квартал „Лозенец“, алармираха от Сдружение на русофилите в България.

Още по темата


Кога точно се е случило поругаването на паметника не е ясно, но се вижда, че на прицел са били само носовете на двама от войниците.

Според сдружението е нужно посегателството над паметници да бъде спряно с по-сериозни присъди и ефективни действия от страна на държавата.

Паметниците на Съветската армия в България периодично биват обливани с боя или поругавани по всевъзможен друг начин. Всеки път от Русия се чуват гневни коментари по повод действията у нас, но това не води до спирането им.


529
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
425
3
 
6
 
! Отговори
Бай Редник преди 9 месеца
До Боцман............."Боцмане"..........Руските бази се наричаха Комендатури. Всеки месец идваше руско изпражнение да ги проверява. Руските стаи си ги отваряха със собствен ключ, с който ние Българите не притежавахме. И не ходи на почивка в Боровец, че там има хранилище за ядрени боеприпаси което обслужваше ракетната бригада в Смоков и не се мотай около Айтос по същата причина. От руснаците получихме Чернобил.
424
8
 
7
 
! Отговори
Боцман преди 9 месеца
Русия е велика държава и никога нее имала бази унас и добре че беше да изкопува краставичките за да има работа за хората. Плащаме цената от освобождението .а американците къф го дирят тука тия робовладелци копие на турското робство
423
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами, малко им е. Бял ден не сме видели след тях
422
10
 
15
 
! Отговори
Историк преди 9 месеца
Времето е безмилостен съдник към съвенските символи и паметници, които нямат Историческо оправдание за съществуването си, тъй като те са рожба на конюнктурни емоции на малка фашистка клика дошла на власт благодарение на болшевиките щикове !

за справка: виж История на БКП и книгата на Д-р Желю Желеев "ФАШИЗМЪТ"
421
10
 
13
 
! Отговори
КГБ-ста преди 9 месеца
Тук се говори за костница на войници, но каква костница мамка му, когато загиналите руски войници в България са само разстреляните от собственото им СМЕРШ военнопрестъпници??? Значи ли това, че вътре има кости не само на Окупатори но и на Руски Военнопрестъпници??? Имаше една история за някакъв генерал, който издал заповед за "експорт" т.е. внос на трупове от Югославия на солдати загинали в боеве там, че да ги погребе някъде във Видинско за да има "Мемориал" с оригинални кокали...
420
20
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 9 месеца
Какво ни пука за паметниците на армия която е изнасилила и убила милиони души(само в Берлин са около 2 млн изнасилвания).Другия път да ги отчупват откъм краката и за скрап.значи германците убивали и изнасилвали са изверги а съветските войници убивали и изнасилвали са герой и ние трябва да и се кланяме на тяхните смешни паметници.е...хти тъпото лицемерие
419
8
 
13
 
! Отговори
Болярин преди 9 месеца
Русия имала гневни коментари ... !??
Ами нямаше да ги има такива деяния, ако "някой" беше попитал БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД дали е съгласен да се излива бетон във вид на паметници и да се замърсява природата ни с ИЛЮЗИИ !!!
418
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
БРАВО
417
6
 
10
 
! Отговори
Чичо преди 9 месеца
Браво!!
416
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво
415
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На медведа му резнаха сурата
414
11
 
15
 
! Отговори
TNT преди 9 месеца
Следващия път динамит
413
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Съветските паметници и символи са като нацистките паметници и свастики. Те символизират фашистки тоталитарни режими причинили милиони жертви в Европа и десетки хиляди жертви в България, чрез донесения на щиковете на червената армия фашистки комунистически режим и създадения от него "народен съд" за разчистване на сметки и повсеместин терор с благословията на Кремъл.
412
15
 
7
 
! Отговори
следвайте парите! преди 9 месеца
На разните НПО, АпротивБ и други формацийки им се отпускат кинти за подобни акции и неумитите им членове и фенове гледат да се докопат до някой лев като участват в подобни срамни случки.
Предполагам, че най-скорошните са поръчани заради наскоро регистрираното харесване на Путин в България.
411
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В България съветската армия не е давала жертви в боеве,само и единствено е имало разстрели на солдати за мародерство и посегателство върху жени!
Така ,че ,,загиналите" са получили заслуженото и не може да се причисляват като паднали в борбата срещу хитлерофашизма!
410
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 420

Считам се за интелигентен българофил. Това че за русофилите това означава "русомраз" показва че дори вие ватенките виждате какво е реалното положение. А за окупаторските паметници място няма. Не и за всеки себеуважаващ се родолюбец. По една ирония, това което рашките са целяли със строежа на паметници в България е същото, което ИДИЛ целят с разрушаването на паметници на местните: изличаването на идентичността на местните. Демагогията не ти помага, ватенка!
409
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 420
Нали се считаш за Ентелегентен русомраз... Заминавай, като такъв да рушиш паметници, ръмпел и се успокой... Ще бъдеш "горд" със себе си и "великото" си постижение по рушене на паметници!
408
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До 418

Какво првят диваците в дивашки държави не ме интересува. Интересува ме България и ме интересува знаците на идеологическо робство да бъдат премахнати. Знаци, които са поставени за да мачкат националното ни самочувствие. ВСИЧКИ ще ги преместим рано или късно.
407
8
 
6
 
! Отговори
До 418 преди 9 месеца
А ИДИЛ взривяваха паметници в Сирия и къде ли не. Ти що не се изнесеш натам?
406
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 416

Не можеш и да четеш. Царя го споменах във връзка с атентата в Св. Неделя. Освен това имаш и амнезия. ТИ каза, че интелигенцията е "сключвала пактове с Германия". Аз те поправих че няма такова нещо. Ватенките нещо гледам че забравяте да коментирате престъпленията на комунистите. Така лекинко ги подминавате, все едно е са се случвали, само дето нищо не е забравено. Даже напротив, все по-известно ще става, и вие полека лека си ОТИВАТЕ!