Счупиха носовете на войниците от Паметника - костница на съветската армия

Съоръжението се намира в столичния квартал "Лозенец"
13 фев 2020 13:20,
529
Счупиха носовете на войниците от Паметника - костница на съветската армия
Снимка: Сдружение на русофилите в България

Отчупиха носовете на войниците от Паметника-костница на съветската армия в столичния квартал „Лозенец“, алармираха от Сдружение на русофилите в България.

Още по темата


Кога точно се е случило поругаването на паметника не е ясно, но се вижда, че на прицел са били само носовете на двама от войниците.

Според сдружението е нужно посегателството над паметници да бъде спряно с по-сериозни присъди и ефективни действия от страна на държавата.

Паметниците на Съветската армия в България периодично биват обливани с боя или поругавани по всевъзможен друг начин. Всеки път от Русия се чуват гневни коментари по повод действията у нас, но това не води до спирането им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


529
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
408
3
 
6
 
! Отговори
Бай Редник преди 4 години
До Боцман............."Боцмане"..........Руските бази се наричаха Комендатури. Всеки месец идваше руско изпражнение да ги проверява. Руските стаи си ги отваряха със собствен ключ, с който ние Българите не притежавахме. И не ходи на почивка в Боровец, че там има хранилище за ядрени боеприпаси което обслужваше ракетната бригада в Смоков и не се мотай около Айтос по същата причина. От руснаците получихме Чернобил.
407
8
 
7
 
! Отговори
Боцман преди 4 години
Русия е велика държава и никога нее имала бази унас и добре че беше да изкопува краставичките за да има работа за хората. Плащаме цената от освобождението .а американците къф го дирят тука тия робовладелци копие на турското робство
406
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами, малко им е. Бял ден не сме видели след тях
405
10
 
15
 
! Отговори
Историк преди 4 години
Времето е безмилостен съдник към съвенските символи и паметници, които нямат Историческо оправдание за съществуването си, тъй като те са рожба на конюнктурни емоции на малка фашистка клика дошла на власт благодарение на болшевиките щикове !за справка: виж История на БКП и книгата на Д-р Желю Желеев "ФАШИЗМЪТ"
404
20
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Какво ни пука за паметниците на армия която е изнасилила и убила милиони души(само в Берлин са около 2 млн изнасилвания).Другия път да ги отчупват откъм краката и за скрап.значи германците убивали и изнасилвали са изверги а съветските войници убивали и изнасилвали са герой и ние трябва да и се кланяме на тяхните смешни паметници.е...хти *** лицемерие
403
8
 
13
 
! Отговори
Болярин преди 4 години
Русия имала гневни коментари ... !??Ами нямаше да ги има такива деяния, ако "някой" беше попитал БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД дали е съгласен да се излива бетон във вид на паметници и да се замърсява природата ни с ИЛЮЗИИ !!!
402
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРАВО
401
6
 
10
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Браво!!
400
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво
399
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На медведа му резнаха сурата
398
11
 
15
 
! Отговори
TNT преди 4 години
Следващия път динамит
397
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съветските паметници и символи са като нацистките паметници и свастики. Те символизират фашистки тоталитарни режими причинили милиони жертви в Европа и десетки хиляди жертви в България, чрез донесения на щиковете на червената армия фашистки комунистически режим и създадения от него "народен съд" за разчистване на сметки и повсеместин терор с благословията на Кремъл.
396
15
 
7
 
! Отговори
следвайте парите! преди 4 години
На разните НПО, АпротивБ и други формацийки им се отпускат кинти за подобни акции и неумитите им членове и фенове гледат да се докопат до някой лев като участват в подобни срамни случки.Предполагам, че най-скорошните са поръчани заради наскоро регистрираното харесване на Путин в България.
395
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България съветската армия не е давала жертви в боеве,само и единствено е имало разстрели на солдати за мародерство и посегателство върху жени!Така ,че ,,загиналите" са получили заслуженото и не може да се причисляват като паднали в борбата срещу хитлерофашизма!
394
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 420Считам се за интелигентен българофил. Това че за русофилите това означава "русомраз" показва че дори вие *** виждате какво е реалното положение. А за окупаторските паметници място няма. Не и за всеки себеуважаващ се родолюбец. По една ирония, това което рашките са целяли със строежа на паметници в България е същото, което ИДИЛ целят с разрушаването на паметници на местните: изличаването на идентичността на местните. Демагогията не ти помага, ватенка!
393
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 420Нали се считаш за Ентелегентен русомраз... Заминавай, като такъв да рушиш паметници, ръмпел и се успокой... Ще бъдеш "горд" със себе си и "великото" си постижение по рушене на паметници!
392
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 418Какво првят диваците в дивашки държави не ме интересува. Интересува ме България и ме интересува знаците на идеологическо робство да бъдат премахнати. Знаци, които са поставени за да мачкат националното ни самочувствие. ВСИЧКИ ще ги преместим рано или късно.
391
8
 
6
 
! Отговори
До 418 преди 4 години
А ИДИЛ взривяваха паметници в Сирия и къде ли не. Ти що не се изнесеш натам?
390
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 416Не можеш и да четеш. Царя го споменах във връзка с атентата в Св. Неделя. Освен това имаш и амнезия. ТИ каза, че интелигенцията е "сключвала пактове с Германия". Аз те поправих че няма такова нещо. *** нещо гледам че забравяте да коментирате престъпленията на комунистите. Така лекинко ги подминавате, все едно е са се случвали, само дето нищо не е забравено. Даже напротив, все по-известно ще става, и вие полека лека си ОТИВАТЕ!
389
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е г-н Мисирку Банкянски да Ви изведе от пещерите