Счупиха носовете на войниците от Паметника - костница на съветската армия

Съоръжението се намира в столичния квартал "Лозенец"
13 фев 2020 13:20,
529
Счупиха носовете на войниците от Паметника - костница на съветската армия
Снимка: Сдружение на русофилите в България

Отчупиха носовете на войниците от Паметника-костница на съветската армия в столичния квартал „Лозенец“, алармираха от Сдружение на русофилите в България.

Още по темата


Кога точно се е случило поругаването на паметника не е ясно, но се вижда, че на прицел са били само носовете на двама от войниците.

Според сдружението е нужно посегателството над паметници да бъде спряно с по-сериозни присъди и ефективни действия от страна на държавата.

Паметниците на Съветската армия в България периодично биват обливани с боя или поругавани по всевъзможен друг начин. Всеки път от Русия се чуват гневни коментари по повод действията у нас, но това не води до спирането им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


529
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
съвцки паметник няма да остане не съборен Помнете ми думата хибриди
27
12
 
21
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
И още нещо,никаква пощада за диктаторският и престъпен режим на Сталин, защото той е бил по-жесток към своите дори от Хитлер. Избил е милиони руснаците и украинци, като буквално е "скопил" Русия откъм мъжки генетичен материал. И трябва ли сега да уважаваме "паметниците" на този звяр!?НИКОЯ ДРУГА СТРАНА В СВЕТА НЕ СИ Е ПОЗВОЛИЛА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТОЛКОВА МНОГО И БЕЗСМИСЛЕНИ ПАМЕТНИЦИ В ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ.
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Депортирани са евреите от т.нар. Нова България - тях е нямало как да спасим. Тези в Стара България остават живи и са благодарни до ден днешен.В Унгария и Словакия, например, евреите са буквално ликвидирани като общност и то за броени месеци.
25
12
 
23
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Поругаване ли ??? ... Поругаване е да гориш знамето на обединена Европа, на което една от звездите символизира самата България, нещо което се е случвало многократно, както на яз.Копринка, така и на много други места в страната - какво направи държавата с тези из.верги...Паметниците на съвеЦката армия са нещото което разделя българското общество от перестройката насам и е крайно време отломките от тях да се зачислят с по един инвентарен номер в Музея на социалистическото изкуство на връх Бузлуджа
24
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гелеф и МВР да се задейства, тук драскащите няколко са тези които търсят.
23
16
 
8
 
! Отговори
рускиня преди 4 години
Психология на роби-по време на социализъма да се мазни на партийните другари,по време на американска губерния да се чупат руски паметници.Ама тайничко, защото на лакеи е много страх да се изразят своя позиция(ако има такава).Собствено позиция има-ближи подметки на силния на деня. Добре,че руснаци нямат това психично отклонение,защото както в Москва има паметник на Ботев би могли да върнат жеста. Нали Ботев не воювал за Русия,защо ще стои в Москва?Да, ама руснаци с паметници не воюват
22
7
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БЪЛГАРИЯ Е БИЛА СЪС ГЕРМАНИЯ ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА А ВЕРОЯТНО И ПРЕЗ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!ОТ КАКВО ТОЧНО СА НИ ОСВОБОДИЛИ СССР, ЧЕ ДА ИМАТ ПАМЕТНИЦИ ТУК!!!МОЖЕ ДА ИМА ПАМЕТНИЦИ НА РУСКАТА АРМИЯ ТОВА КОЛКОТО ИСКАТ ТЯ Е ОСВОБОДИТЕЛКА!!!НО РУСКАТА АРМИЯ И СЪВЕТСКАТА АРМИЯ СА РАЗЛИЧНИ НЕЩА!ПАМЕТНИЦИТЕ НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНАТ ЛЕНИН И СТАЛИН ВЪН!
21
5
 
12
 
! Отговори
До 22 преди 4 години
На тези лагери при цар Борис са били хвърляни малцинствата да бачкат там. И това е хубаво, българите не са били засегнати от тях. А евреите като са били в тези лагери, не са ги пращали в нацистка Германия и Полша. Което е по-добрият вариянт. А и още нещо. Лошият цар спре влаковете с евреи, заради българите. Вашите комунисти стреляха по границите и хвърляха българи в лагери. Но нищо, времето ви отмина. А тези евреи не са били в България, а в окупираните части. Там пак са имали думата германците.
20
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За разлика от руския поробител турците никога не са се правели на освободители, което прави поведението им много по-достайно.
19
4
 
11
 
! Отговори
автоГОЛ преди 4 години
На снимката конкретно са български войници. Но как могат да неграмотните пикльовци да направят разлика.
18
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
рускиня,Ти си поредното доказателство, че руснакът чужд език не може да научи, ако ще и да му е близък. Двайсет години да живеете в България, още сричате като Конан. Оная кюрдка американската посланичка рецитира български стихове, вашият корени пусна тук и още не знае дума български :D
17
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя паметник е фейк, тъй като там не може да има кости.
16
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така им сепада на поробителите маскирали се като освободители.
15
16
 
6
 
! Отговори
рускиня преди 4 години
До До 5. "Никога не бяха чували а конц. Лагери" - това че твои дядовци не са чули не означава че ги нямало. И там изгаряли хора, част от които точно твоя дядо изпрати в концлагер. А и още нещо - първи концлагери на територия на България се появили още до война. Та помисли , кой е бил хвърлян там.
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България бойни действия РККА не е водила, но костница има... Как става тая работа?
13
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гаврата с руската коччинаа продължава :)))
12
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Костница?! Какви кости има вътре, след като няма нито един убит съветски войник на българска територия?Има 12 умрели от пиене на метилов спирт, откраднат от гарата в Бургас, но те са погребани в бургаските гробища.
11
24
 
12
 
! Отговори
рускиня преди 4 години
До SichtpunktДоколкото спомням история, съветската войска освобождавала Освиенцим.И да спомним, че точно българското правителство изпрати влакова композиция с 11 хил.евреи в лагери в Германия. Виждам ,че те много мъчно за кристална нощ . Вероятно дядо ти доста добре живял, след като близал подметки на немските войници. Тебе те също бива в лакейска професия.
10
18
 
15
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
От кой фашист са ни спасили? От царя? При него, германците идваха да ни бачкат, а българите свободно ходеха из Европа. Никога не бяха чували а конц. Лагери. Отделно им забранихте религията и им взехте селските имоти. СССР обяви война на България и ми окупира. Нищо, най-великата държава на света ни освободи. Америка победи в първата световна, победи японците, германците и покори Западна Европа. Смаза жалкият ви социализъм и победи Русия. Комунистите сте динозаври.
9
15
 
19
 
! Отговори
Темида преди 4 години
Оскверняването на паметници не само е простотия но е и престъпление. Глупаците ще си понесат последствията.