Фандъкова скочи на опозицията за инвестициите в кварталите

15 нови електробуса и 13 трамвая тръгват през 2020 г.
17 фев 2020 07:20, Александър Попов
30
Фандъкова скочи на опозицията за инвестициите в кварталите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Тази година по софийските улици ще тръгнат 15 нови електробуса и 13 трамвая, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред Канал 3.
 
Тя обясни, че модернизацията на градския транспорт е една от основните мерки за справянето със замърсяването на въздуха.
Още по темата
Изграждането на първия етап от третата линия на метрото пък ще спестява 90 хиляди тона вредни емисии годишно. Фандъкова уточни, че през тази година ще бъдат пуснати 8 км от третия лъч, а други 4 ще бъдат завършени. 
 
Фандъкова обяви, че има голям интерес към програмата, в която са инвестирани 57 млн. лв. за подмяната на печките на 20 000 домакинства. 
 
Като част от борбата срещу мръсния въздух продължават и акциите на пътна полиция за засилени проверки на колите, които замърсяват. Тя коментира и идеята на Министерствата на икономиката и екологията в София да бъде изграден завод за рециклиране на строителни отпадъци. По думите идеята се е коментирала вече в общината.
 
Фандъкова определи като спекулации и манипулации критиките на опозицията на ГЕРБ в Столичния общински съвет, че инвестициите в кварталите не са достатъчни, а парите се раздават според партийната окраска. 
 
"Всички инвестиции в София са в кварталите. Нима големите инфраструктурни проекти не са в кварталите? Метрото в "Овча купел" не е инвестиция в кварталите ли", попита Фандъкова и допълни, че работи с всички районни кметове, които имат желание да работят. 
 
Кметът на София обяви, че общината има ясни приоритети, които са заложени в бюджета за 2020 г. - развитието на инфраструктурата, образованието и екологията. 

 


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само да напомним, че самоковката спечели изборите с ромските гласове.
Мисля, че всякакъв друг коментар е излишен...
26
2
 
6
 
! Отговори
Картофена принцеса преди 1 месец
Юеданке, метрото го бавиш вече година, защото си Турбо Некадърна и много Крадлива. Аз Борис Джонсън съм го виждал поне Сто пъти в Метрото на Лодон без охрана и без да се безпокои от Народната Любов. А това е градът където избихме зъбите на твоят патрон Тиквата. Ти и за метачка Не ставаш.
25
1
 
5
 
! Отговори
Още в началото на преди 1 месец
90-те год., по телевизията, офицер от МВР алармира, че София е "опасана от пръстен от незаконно изградени ромски махали", устроени така, че да е невъзможно да заловят престъпник, ако МВР го гони.
Добере ли се до някоя от тези махали, беглецът се шмугва в първия двор и оттам през вратичките на други дворове се измъква, а по подобията на улици между къщите и бараките им, ромите сами правели т.нар. "спящи милиционери", така че да е невъзможна гонитбата с автомобил.
Днес колко са новите гета, Данче?
24
4
 
11
 
! Отговори
Вместо да приказва, преди 1 месец
опозицията да наеме специалисти да изчислят не само броя на придошлите роми безделници, но и площта, която заемат гетата, изникнали около София в периода на управлението на Фандъкова.
Пред фактите и боговете мълчат!
23
3
 
12
 
! Отговори
До 17 преди 1 месец
Явно нищо не помниш и знаеш. Живял съм много години в ж.к.Младост и преди 1989 година нямаше такъв мръсен въздух, какъвто има в последните 12 години.
22
5
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
В София ГЕРБ правят това, от което могат да крадат най-много, а какво е нужно на столичани е без значение.
21
4
 
12
 
! Отговори
Стар Софиянец преди 1 месец
С тези пари, които ГЕРБ открадна чрез управлението си в София от 2005 година досега, столицата можеше да стане по-хубав град от Виена.
20
1
 
11
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Електробуси в Града е харчене на пари на вятъра. На всякъде имаш мрежа и един тролей е в пъти по евтин и нямаш ограничен пробег и батерии
19
0
 
14
 
! Отговори
Държи ли се сметка преди 1 месец
какъв е броят на лицата от ромски произход в София, които са родилки, майки и живеещите на семейни начала, но са под 16 г.?
Защо не са в изправителни домове, а децата им - в социални такива?
Колко пъти да повтаряме две неща:
1. Всяка страна член на ЕС има право да променя някои споразумения според спецификата си. (У нас е наложително създаването на изправителни домове за определен контингент).
2. Трудът очовечава. Щом вече води полов живот, значи може да работи поне 4 часа дневно.

Кметице?!
18
0
 
15
 
! Отговори
Право на информация преди 1 месец
Докога ще крият от нас приблизителния брой на ромите, придошли в София от цялата страна? Вярно ли е, че вече са над 200 хиляди?!
Вярно ли е, че почти никой от тях не работи и че няма контрол над децата им, повечето от които не посещавали училище?
Толкова ли е трудно да се изловят шляещите се по улицата ромчета на видима възраст под 16 г.? При второ такова задържане да се прибират в соц.домове, а родителите им да работят за тяхната издръжка!
17
9
 
4
 
! Отговори
До 14- преди 1 месец
А помниш ли ,,наборе" какво чудо беше в Младост и Дружба като работеше Кремиковци?Но нямахме право да гъкнем защото.........!!! Тези п.и.к.л.ьо.в.ци ,знаят само да плюят,неживели-невидели и да си играят на ГЕРБ -мерб и да си мислят че животът е започнал преди 10 години.Болно поколение ,от неинформирани хора.Има и свестни деца но те не си губят времето над клавиатурата,а следват целите си и успяват.А такива като 11 нека политиканстват,,,социалната е бъдещето им -неудачници с претенции!?
16
0
 
15
 
! Отговори
Кога най-после преди 1 месец
ще се сложи край на огромните кражби на вода и електричество, които дружествата монополисти разхвърлят по нашите сметки?
Кметицата да изгони от София навляците, които са дошли тук не да учат и да работят, а да крадат, просят, мърсят и рушат?
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изтрещя старата барака, напълно изтрещя...
14
1
 
21
 
! Отговори
Фандъкова! преди 1 месец
Кога ще изчистиш София от гетата, които са развъдник на наркомани, крадци, просяци, п.р.с.титутки и болести?
Тези гета тровят въздуха на столицата повече от някогашния комбинат в Кремиковци! Докога ще подлагаш на риск здравето, живота и спокойствието ни?
Кога друг път в историята на София е имало толкова шляещи се индийци - всички от категориите безделници, просяци, неучещи деца - колкото има в периода на твоето управление?
В земеделието има нужда от работна ръка, какво дирят в София?!
13
11
 
5
 
! Отговори
До 11-до 8 стар преди 1 месец
Аз съм на 72 години и живея много преди ГЕРБ и подобни партии. ,Аз разсъждавам от това което съм видял и преживял.Помня двете дупки за метрото пред радиото и х-лХемус и го спряха,помня какво беше околовръстното,помня какво чудо беше с дрънчащите трамваи и скърцащите и димящи претъпкани автобуси,помня кварталните бакалийки и плод-зеленчуци и много неща помня.Когато си поживял можеш да седнеш,,със себе си"и с фактите и да разсъждаваш обективно.Не може всичко да отричаш,или пък да въздигаш до неб
12
2
 
10
 
! Отговори
Изток преди 1 месец
Понякога най-мръсен е въздуха в Младост3, защото горят *** в ТЕЦ-а.
11
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Юрданка да провери какво горят в теца на дружба нощем. Не се търпи, мирише отвратително и едвам се диша.
10
4
 
12
 
! Отговори
до 8 стар..... преди 1 месец
Ти не си стар софиянец, а един платен стар ........ Ръсиш лъжи , защото ти плащат и мислиш ,че с тежи парички ще си купиш здравето, което отлита ...и заради ГЕРБ и онази малкоумна учителка......известна повече с произвището фела....
9
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

И КАКВО Е ВИНОВНА ФАНДЪКОВА, ЧЕ ВЪВ ВСЯКО СЕМЕЙСТВО ИМА НАЙ МАЛКО ДВЕ КОЛИ, КОЙТО КУПУВА КОЛА ДА МИСЛИ КЪДЕ ЩЯ ПАРКИРА, А НЕ СЛЕД ТОВА. ГРАДОВЕТЕ СА ПРЕВЗЕТИ ОТ ЛЕКИ КОЛИ И КУЧЕТА- ДО ВСЯКА КОЛА ПО ДВЕ ТРИ ОГРОМНИ КУЧЕШКИ КУПЧИНИ- АМАН БЕ ХОРА И ОТ КОЛИТЕ ВИ И ОТ КУЧЕТАТА ВИ- О
С Р А Х Т Е ХУБАВИТЕ ГРАДОВЕ!
8
0
 
25
 
! Отговори
ТЕЦ преди 1 месец
Май нощно време в софийските тецове се гори ***. Една сутрин ме изуми черния дим от комина на ТЕЦ Изток. Миризмата през ноща е на изгоряло и въздуха е много мръсен. Да се провери чистотата на въздуха през ноща!