От район "Средец" желаят: По-скъпа и по-обширна "синя зона"

За местата за инвалиди имаме сигнали за злоупотреби, посочи Трайчо Трайков
53

"Синята" зона да поскъпне значително - това е едно от предложенията за ограничаване на трафика в центъра на София. Обсъжда се и удължаване на времетраенето на зоните в работните дни и събота, както и да се въведе такава и в неделя.

"В понеделник направихме обществено обсъждане с гражданите от район Средец", на което присъстваха и общински съветници. Много силно прозвуча одобрението на живущите в района за разширяването на работното време на зоните, както и за повишаването на цените" каза кметът на район "Средец" Трайчо Трайков в ефира на "България на сутрин".

Още по темата
Той посочи, че в момента има много периоди от деня и нощта, в които паркирането е изключително затруднено.

"Когато преди години е въведена "синя" и "зелена" зона за определени цени, които тогава са гарантирали заемане на местата на зоните около 70-80%, сега местата почти винаги са пълни", допълни той. И сподели, че много хора смятат, че разширяването на работното време и увеличаването на цените би имало поучителен ефект.

"Този въпрос ще се реши чрез гласуване в Столичния общински съвет до края март. Всички райони са поели ангажимент да представим обобщено предложенията си за въпросите, свързани с паркирането и организацията за движение. Срещата в понеделник с гражданите ни беше неофициална по смисъла на закона, защото няма изготвен проект, по който хората да изразяват официални становища", каза още Трайчо Трайков пред Bulgaria ON AIR.

Той е поискал от ЦГМ подобрен анализ за всички подзони в район "Средец" - колко са местата за паркиране, колко от тях са служебни, колко от тях са със специален режим.

"За местата за инвалиди имаме сигнали за злоупотреби", посочи още Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Цървули преди 4 години
На богатите не им стигат паркоместа в центъра! Няма синя, зелена или червена зона или живеещи в района без паркиране в центъра.
45
2
 
5
 
! Отговори
Ей го бе готово е преди 4 години
Тесен център- червена зона раб. вр. нон стоп вкл. официални празници. Цена в работни дни 10 лв. на час. Цена в почивни дни и на официални празници 20 лв. на час.Широк център- синя зона раб. вр. 07:00-22:00 ч. вкл. официални празници. Цена 10 лв. час. Почивни дни и на официални празници 20 лв. на час.Останалата част от София- зелена зона с раб. вр. 07:00-21:00 ч. Цена в работни дни 5 лв. на час, а в почивни дни и официални празници 10 лв. на час. Паркиране по домашен адрес 0.00 лв.
44
1
 
5
 
! Отговори
ме преди 4 години
Не съм от София, но съм съгласен с всичко. Единствено има нужда от повече буферни паркинги. Иначе наистина няма смисъл да влизаш в центъра на града, ако не си доставчик на стоки. В центъра градският транспорт е доста добре развит, за цената на пътуването понякога е значително по-ниска, предвид задръстванията и загубеното време.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роден съм и съм израстнал в район Средец (до Попа), но в момента се пренесох на друго място. Още си спомням обсъждането за синя и зелена зона- преди да ги въведат беше трагедия, а сега- винаги има места за паркиране. Всеки се мъкне навсякъде с автомобила си и го паркира по градинки и тротоари. С две ръце гласувам за тройна цена, за да спрат селски бекове с БМВ-та Е60-ки колкото половин моя заплата като цена да се мъкнат там, където нямат работа. Както аз не им се мъкна в гетото, така и те.
42
2
 
0
 
! Отговори
до 43 преди 4 години
Яж *** селски бек
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарите от селата са полудели, че няма да могат да си паркират таралясника в центъра на София. Успокойте и вижте как Гърция се отнася с т.н. мигранти или по точно завоеватели. Стига с тази демокрация, ако не ти харесва се връщай на село и си паркирай където искаш.
40
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е да се разбере, че общината това сме ние, жителите на тази община и като такива ние сме собствениците на паркоместата по улиците, за които някакви рекетьори ни принуждават да плащаме.
39
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяко едно парко място трябва да е платено, който не го устройва да си купи гараж/паркомясто. Дизеляците и старите бурии пък изобщо нямат работа в центъра. Цената на час трябва да расте експоненциално - 2,4,8,15,32 лв. час.
38
3
 
5
 
! Отговори
столичанин преди 4 години
Кмета на Средец НЕ е от ГЕРБ, кмета на Красно село- също /там пък има още по- откачена идея за паркоместата за обществено обсъждане/. Та- тези неработещи идеи в тези две общини подозрително приличат на АКТИВНО наказателно мероприятие на инсайдери от ГЕРБ. Но ако имат акъл Трайчо и Росина ще се усетят , ама....
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Япония не може да си купиш кола ако първо не покажеш че в радиус от 2 километра няма место за паркиране Първо идват от общината , показваш им свободно място , дават ти стикер за него и с тоя стикер си купуваш кола от магазина или от автокъща и го лепваш на задното стъкло В сравнение с тях ние сме райско място о
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди малко гледах последния клип на '' Наш надзор '' - Алексей Шамардин в ютюб Спряха ги без причина и той им разказа играта на руските катаджии - накара ги да си пишат сами жалба за нарушението Гледайте в ютюб и и се учете как се действа срещу корумпирани катаджии , от рода на Данчо катаджията и Ханко Брат Другият път като ви спрат на пътя , не се свивайте зад волана страхливо а си отстоявайте правата срещу тия примитивни хора - катаджиите
35
2
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 4 години
Мечтата на мафиятаСиня зона по 300 лева на час, зелена зона по 200 лева на час и всичко останало пембяна зона по 100 лева на час. За живущите в синя зона винетка по 30 лева на ден, зелена зона по 20 лева на ден и пембяна зона по 10 лева на ден.
34
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Принципът с паркирането е *** и работеше преди платеното паркиране. През нощта колите са на живущите в района, а сутринта те тръгват на работа с тях и на освободените паркоместа паркират работещите в този район. Вечерта обратното - работещите освобождават паркоместата и те се заемат от живеещите в района. С платеното паркиране нещата много се объркаха и стана много по-зле.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грешните общински решения ги плащат онези дето (не)гласуват. Прите ви отиват на вятъра.
32
1
 
10
 
! Отговори
Шенол преди 4 години
Около г.м. Димитров ми бяха напълнили гърнето с монтажна пяна, бях паркирал пред един панелен блок, явно съм заел на някой мястото. Колата я прибирах с репатрак. Мислех да отмъщавам и няколко нощи ходих да гледам кой паркира на това място, но все бяха различни коли. И се отказах. Българска синя зона му се казва това, да ти увредят колата.
31
6
 
3
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Тези мерки са закъснели с повече от 2 години. А конкретно в събота и неделя зоните трябва да работят поне от 08:00 - 20:00 ч. и цените да са 10 лв. на час в синя и 8 лв. в зелена зона. А разширението на зоните трябва да бъде такова, че да обхване цяла София.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Платеното паркиране плюс паркоместата служебен абонамент, намалиха наполовина паркоместата в зоните с платено паркиране.
29
12
 
3
 
! Отговори
Край преди 4 години
Света е над 7милиарда човека. почти всеки вече може да си купи някаква кола ента употреба. Как мислите на какво ще заприлича земята със 7 милиарда коли - на г ъ з.За това се отива на електрически коли - СКЪПИ и екологични.Индивидуалната мобилност е скъпо нещо деца и е само за елита - бедния в трамвай, на колело или да маа крачоли.
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва със закон да се забрани въвеждането на платено паркиране, когато няма достатъчно закрити общински паркинги в района. Примерно за този район Средец, докато нобщината не направи закрити паркинги с примерно 40000 хиляди паркоместа, да не може да въвежда платено паркиране по улиците.
27
12
 
2
 
! Отговори
Вальо Бореца преди 4 години
Никой не смее да ми заеме заплютото място пред входа, където си спирам Кайена. Понякога е добре името да говори за личността. Казва се респект