Възможна ли е до пет пъти по-скъпа синя зона в София?

Основният мотив - постоянната заетост в синята зона е близо 100%
4 мар 2020 22:14,
75

Синята зона да поскъпне пет пъти - това е едно от предложенията за ограничаване на трафика в центъра.
Още по темата

Общинските съветници в София обсъждат времетраенето на синята зона в центъра да се удължи в работните дни и в събота и да се въведе такава и в неделя.

Основният мотив - постоянната заетост в синята зона е близо 100%.

"В момента близо 90-95% от местата в Синя зона са перманентно заети, целта на зоната е да имате възможност да паркирате и да отидете някъде, тази възможност всъщност я няма", каза общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев.

Идеята за въвеждане на зоната в неделя и удължаването на работното й време била на граждани от район "Средец".

Според кмета на района това е възможното решение, което ще позволи на хората да паркират пред домовете си.

"Вечер, когато зоната не функционира, става почти невъзможно да се намери свободно място, това е най-големият проблем за живущите, които трябва да покриват нарушение или много далеч от дома си", каза кметът на район "Средец" Трайчо Трайков.

Според него е необходимо и въвеждането на запазени места в синя и зелена зона за живущите.

Тепърва темата ще се обсъжда в общинския съвет. Предложенията за поскъпване варират от 2 пъти по-високи цени до 5, съобщи зам.-кмета по транспорта Кристиан Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
2
 
! Отговори
SoftPark mobile app преди 4 години
Изтеглете си безплатното мобилното приложение SoftPark и паркирайте по-лесно.
67
1
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
За София трябват закрити общински паркинги за поне 300 хиляди коли и то на поносими цени. 80% от хората на заплата в София получават нетна заплата под 1000 лева.
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Презастроиха дори крайните квартали с тези разрешения за стоеж и ПУП-ове, които одобряват непрекъснато от Общината. Един паркинг не е построен за 30 години (освен прословутите "буферни" паркинги на 3 метростанции с общо 1500 места, които постоянно цитират като решение на всички проблеми на София)
65
1
 
6
 
! Отговори
До Някой преди 4 години
По себе си ли съдиш? В моята среда няма такива хора, каквито описваш.
64
1
 
10
 
! Отговори
Факт преди 4 години
"Възможна ли е до пет пъти по-скъпа синя зона в София?"Всичко е възможно докато в София управлява мафията. Може и 10 пъти по-скъпи сини и зелени зони, може и 100 пъти по-скъпи.
63
0
 
8
 
! Отговори
До 64 Дзъ преди 4 години
И какво общо има в случая между Япония и България или между Токио и София?!
62
4
 
3
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Само да кажа как е в Япония. За да притежаваш кола трябва да имаш собствен гараж/клетка или да имаш дългосрочен договор за наем на такъв. Нямаш ли - нямаш право да притежаваш кола. И за това в Токио 8 коли на светофара са ужасен трафик
61
0
 
11
 
! Отговори
OMV преди 4 години
В Сухата Река не може да се паркира, но два огромни терена в близост до ОМВ и метро-станцията са дадени за още по-огромни сгради. Проблема са общинските терени, които трябваше да са само за детски градини, паркове и паркинги. След приватизацията на Костов, това е второто най-значимо престъпление!
60
1
 
8
 
! Отговори
До 59 преди 4 години
Tpoле, какви са цените на този паркинг под Булбанк? Няма ги в нета. Там може ли да паркират коли с газови уредби? Знаеш ли, че 50% от хората на заплата в София, получават под 660 лева чисто на месец, а 70% под 780 лева чисто.
59
0
 
13
 
! Отговори
azz преди 4 години
Паркинги ***,паркинги трябват!!!
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София беше пълно с терени обществена собственост подходящи за обществени паркинги, но управляващите мафиоти масово ги подариха на други мафиоти. Сега останаха малко, но все пак още ги има. София се нуждае от около 5000-6000 закрити паркинги във всички квартали. Заради презастрояването в последните години в много крайни квартали паркоместата не достигат много повече от центъра на София.
57
0
 
8
 
! Отговори
До 59 Трол преди 4 години
***, най-неумното сравнение е с Япония и Токио. В Япония на площ колкото 3,4 Българии живеят над 126 милиона човека. В Токио живеят повече хора отколкото в цяла България. Гъстотата на населението в София е 2500 човека/км2, а в Токио е над 6000 човека/км2.
56
7
 
5
 
! Отговори
до 58 преди 4 години
Др. червен ***, Япония е нормална и много богата Държава, но в Токио не можеш да си купиш лека кола , ако не покажеш, че имаш парко място. Къде в центъра има толкова място за строеж на паркинги. Между другото под Булбанк има подземен паркинг и по цял ден е наполовина празен, защото Андрешко не му се плаща . Е дойде време да се плаща.
55
2
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 4 години
В нормалните държави първо строят паркинги и усвояват всяко възможно за паркиране място, само в България първо въвеждат платени зони за паркиране, с които намаляват паркоместата и застрояват паркинги.
54
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафията да сложи по 1000 лева на час в синята зона и по 800 лева в зелената зона. Те друго не знаят и не могат.
53
3
 
10
 
! Отговори
Ceci_ преди 4 години
И софийско жителство, да не би навлеците от периферията да докопат великолепния център. Най-добре в центъра да се забрани да живее и работи, тогава ще се поизпразни. Общината да е чувала че може да се строят и паркинги, не само да се глобява и не само да се правят ремонти като на витошка и графа. С това градоустройство, когато има 1,5 парка в прилично състояние за цяла софия а в новите квартали трябва да се въвежда лилава зона, защото всичко е на самотек и хаос.
52
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде отиват парите???????????????? Народен съд за СОС-а и сие!!!!!!!!!!!!!
51
3
 
23
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Проблемът е, че не се правят паркинги, а само се гледа как да се краде от нашия джоб!
50
9
 
10
 
! Отговори
Край преди 4 години
Давай Фандъкова - третия мандат е последен каза ББ - сега е времето да сложиш ред в града - нека си пищят после ще им хареса.Вади кочана с глобите и ги подпуквай Разчетай цяла София и кола паркирана извън платено да няма. Качвай цената че на синя зона място за паркиране вече не се намира.Покажи че си мъж лелче
49
12
 
5
 
! Отговори
Вълнаро преди 4 години
Сега да ви светна, че 90% от плачещите мърди тук можете да слезнете някой ден от колите, ей тъй, за разнообразие! Има алтернативи за придвижване, а ако си доволно мaлоуmен да живееш в центъра, си плащаш дивотията и не мрънкаш! И аз живеех до НДК и ядох хурката, никога повече!