Затворени театри, стадиони, училища: Как страната се бори с коронавируса?

В цяла България се отменят всички културни събития на закрито
Обновена: 9 мар 2020 09:00 | 8 мар 2020 21:45, Красимир Ангелов
125

След първите доказани случаи на коронавирус, в цялата страна се отменят всички културни събития на закрито, футболните срещи ще се играят без публика, забранява се износа на маски и защитни облекла.

Болниците в страната, които имат липса на легла, ще бъдат оборудвани с нови.

Още по темата
Столичната община (СО) отменя всички масови прояви и започва допълнителна дезинфекция на градския транспорт и всички сгради на институции, в които се приемат граждани, съобщи пресцентърът й. Оттам уточняват, че допълнителна дезинфекция се препоръчва и на всички обществени сгради.

Мерките бяха определени на заседание на оперативния щаб на СО, свикано от кмета Йорданка Фандъкова.

По време на заседанието е докладвано, че до момента на територията на Столичната община няма регистриран случай на заразяване с коронавирус. Въпреки това, по заповед на кмета Фандъкова, Втора градска многопрофилна болница се подготвя при необходимост да поеме евентуалните случаи на COVID-19, за което се осигурява нужната апаратура, медицински персонал и защитни облекла.

На този етап София разполага със свободен брой легла за лечение и карантина на хора с вирусни симптоми.

Как протичат ограниченията в столицата вижте в следващия репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази държава ме научи на едно: да не й вярвам за нищо. Ако се разболея по-добре да се самолекувам вкъщи: ще имам по-голям шанс да оцелея отколкото да отида в болница и да ме уморят разни некадърници с фалшиви дипломи като объркат лекарствата и дозите. Знам от опит на какво представляват българските болници и отношението на ***-лекари. Сигурно и в Африка условията са по-човешки. Няма да пълня гушките на прoклетата държава.
65
13
 
12
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Незнам, аз сам купил 15 кила боб, 20 кила ориз, 12 кила леща, 20 хляба, брашно 30 кила и отписваме децата от очилище и заминавам в дядовата ми къшта. Които оцелее, оцелее. Поне за 3 месеца имам храна и вода.
64
7
 
12
 
! Отговори
Паниката е лош съвет преди 4 години
Умрели няколко старци в Италия и арестуват 16 млн. души по къщите. Ами те си умират и при грипни епидемии ежегодно. Айде стига преигравайте!
63
0
 
1
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До ТонкатаТонка, ти си брутален маргинал;)))
62
2
 
11
 
! Отговори
Random преди 4 години
Как страната се бори с коронавируса, пък само за София пишат...
61
5
 
12
 
! Отговори
До 66 преди 4 години
Единственото съществено, което си написал е поне докато е възможно. И в Италия беше така, днес един заразен, утре 5, и баууу повече от 7000! За две седмици...молете се в ЮК!
60
7
 
9
 
! Отговори
Гражданинът Чикатило преди 4 години
Абе,поизхвърлят се БГ управниците. Наистина ли има нужда от такива крайни мерки заради двама диагностицирани?Че мислели и градове да затварят, евентуално,макар,че щели да се въздържат засега...Ама вие сериозно ли бе?Великобритания, където случаите вече надхвърлят 300 затворените училища се броят на пръстите на ръцете,а никой още не е забранил спортни мероприятия, концерти и така нататък. Напротив,казват на хората,че животът трябва да продължи в нормалния си ритъм,поне докато е възможно.
59
1
 
18
 
! Отговори
мак преди 4 години
Най-много ме гневи това, че чак сега забраняват износа на маски и облекла. И това, че не се произвежда нещо толкова елементарно и необходимо. Къде са спали ***.илите, при положение, че от толкова време се тръби, как епидемията се разраства и как се изкупуват маските. В кой свят живеят, защо са спали блажен сън, щото "всичко е под контрол". Да, ама не е.
58
1
 
3
 
! Отговори
Бирено Мече преди 4 години
Прочетох тая новина на грипа си, еволюира в корона-вирус.Майтап майтап - ама сме си баш така
57
6
 
11
 
! Отговори
Честит Осми Март преди 4 години
"Боко не честити 8-ми март."Личи си какъв мъж е... СРАМ! СРАМ!
56
0
 
14
 
! Отговори
Да преди 4 години
Да, правилно се взе решение за грипната ваканция за децата, предполага се, че те не могат сами да се грижат за здравето си и техните родители ще го направят. Това, че децата ви са по моловете е само ваш проблем. Явно вие не можете да се грижите за тях и ги оставяте на произвола, разбира се заедно с вас в мола.
55
2
 
8
 
! Отговори
Разликата преди 4 години
До Бау В мола и супера ходиш по желание. На училище ходиш по задължение. Освен това да отидеш до магазина не е като да стоиш в една сграда с 1000 деца по 10 часа всеки ден.Инае си прав, че майките трябва да забранят размотаването по молове.Въпрос на лично репение
54
16
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Сега ме прибра жената от едно заведение в Гоце Делчев:):):):)Гоце Делчев София бе:):):)П):)Както казах изпихме мъжете по шише узо на човек:):)П::):)Видехме се с белите бродници от некъв сериал и поляхме победата на Ман Юнайтед:):):):):)
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕнтЕлЕгЕнтЕнНе. Трябваше да останат в училищата, че всички до седмица да изкарат грипа. Какъв чудесен експеримент щеше дае. Щяхме да съберем данни за процента излекували се и пр. Принос къ мсвета един вид.А моловетеот утре ще са пусти.
52
4
 
11
 
! Отговори
пепе преди 4 години
"Разпуснаха училищата, за да може децата ОТ ВСИЧКИ УЧИЛИЩА, да се съберат по моловете." - това е естествен подбор, нека ходят...
51
1
 
4
 
! Отговори
Рапон преди 4 години
Прочетох тая новина в метрото, всички загинаха.
50
2
 
6
 
! Отговори
Финално Решение преди 4 години
Прочетох тая новина на котката ми, отиде до аптеката да си купи маска.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно сметки на края на месеца ще се плащат ли или ще икономисаме другия месец аиде ден два дае на ония банки божкови не чакат ако те излезнат две седмици щее празник ама те не излизат особенно а1 те са вечен короновирус
48
6
 
8
 
! Отговори
Кашу Шам Годжи Бери преди 4 години
Чакам утре Бойчо да излезе и да ми нареди от телевизора кво да правя.Он е нашия спасител и господар. Също е СВРЪХ-ИНТЕЛИГЕНТЕН. Чупи теста с интелегенция
47
5
 
5
 
! Отговори
ЕнтЕлЕгЕнтЕн преди 4 години
Разпуснаха училищата, за да може децата ОТ ВСИЧКИ УЧИЛИЩА, да се съберат по моловете.Не сте глупави вие. Не сте.