Затворени театри, стадиони, училища: Как страната се бори с коронавируса?

В цяла България се отменят всички културни събития на закрито
Обновена: 9 мар 2020 09:00 | 8 мар 2020 21:45, Красимир Ангелов
125

След първите доказани случаи на коронавирус, в цялата страна се отменят всички културни събития на закрито, футболните срещи ще се играят без публика, забранява се износа на маски и защитни облекла.

Болниците в страната, които имат липса на легла, ще бъдат оборудвани с нови.

Още по темата
Столичната община (СО) отменя всички масови прояви и започва допълнителна дезинфекция на градския транспорт и всички сгради на институции, в които се приемат граждани, съобщи пресцентърът й. Оттам уточняват, че допълнителна дезинфекция се препоръчва и на всички обществени сгради.

Мерките бяха определени на заседание на оперативния щаб на СО, свикано от кмета Йорданка Фандъкова.

По време на заседанието е докладвано, че до момента на територията на Столичната община няма регистриран случай на заразяване с коронавирус. Въпреки това, по заповед на кмета Фандъкова, Втора градска многопрофилна болница се подготвя при необходимост да поеме евентуалните случаи на COVID-19, за което се осигурява нужната апаратура, медицински персонал и защитни облекла.

На този етап София разполага със свободен брой легла за лечение и карантина на хора с вирусни симптоми.

Как протичат ограниченията в столицата вижте в следващия репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
И ЗАБРАВЕТЕ ежедневните си проблеми!!!!ВИЕ СЕГА живеете единствено за да се спасите от "короната"!..ВСИЧКО ОСТАНАЛО-НА ЗАДЕН ПЛАН!..така се баламосват и командерат масите..ОТ КРАЙ ВРЕМЕ..Но НЕ ви обвинявам!..-Вие СТЕ ЖЕРТВИ,НЕ инициатори..
105
1
 
8
 
! Отговори
антисемит преди 4 години
Световният ционизъм пак задейства! Америка си е еврейска колония!
104
0
 
10
 
! Отговори
ЧИЧО преди 4 години
Според мен трябва да се затворят и МОЛ-те. Там е целодневното място на пребиваване на ученици и студенти!
103
0
 
6
 
! Отговори
Какво стана със СПИН преди 4 години
Интересно,какво стана със СПИН-а? Заразяват ли се още, намериха ли лекарство,колко са болните?А бе като че ли с нож отрязоха всичко свързано със СПИН! Нали най-засегнатите от СПИН бяха гейовете? И как така сега такива като Богданов ще въвеждат сексуални извращения за децата в училища и градини-от малки не само д аги развращават, но и да ги заразяват?
102
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в днешния глобализиран свят с централизирани производства и неавтономни райони ограничаването на вирус от грипен тип е невъзможно,пълен абсурд,всеки се среща с всеки,защото всяко нещо което му трябва,трябва да се вземе от друг човек,хората отдавна не си произвеждат най-необходимото а го купуват,единствено малка ферма с нетърговска дейност може да има автономност,с няколко животинки и обработваема земя,изолацията може да е с месеци там,както и в бункер,другаде не
101
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
значи се затварят театри, училища, стадиони и т.н но моловете работят? Нали там ще отидат хората след като не са на стадиона и даскалото ... пък и много чужденци има в моловете ддз нещо не намирам логика.
100
7
 
7
 
! Отговори
200 процента преди 4 години
гаранция Ви давам, че всички, които са констатирани с коронавирус не са посещавали театри. Неясна е логиката да се затварят такива.
99
0
 
4
 
! Отговори
Така наречените преди 4 години
"мерки" отново говорят за пълната некомпетентност на министрите и за тоталното разграждане на системата на здравеопазване. Министъра на здравеопазването разсъждава като счетоводител, а не като лекар. В момента в който реално се появи опасност и нужда за поставяне на хора под карантина, първото за което той се замисли беше - за парите. Сега отново вместо за организация на болниците и потоците - за броя на предпазните маски. Човек който мисли за цифри не може да мисли за стратегии - това е.
98
2
 
18
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Забраняват се.... и т.н.А полетите от и до Милано не се забраняват!?Аеропланите си летят и това е!Да се забранят-това за мен е превенция! Не да се пускат да влизат преносители и ние да се ограничаваме.Защото идващите от Милано може и да нямат все още температура на летището,но да са преносители!Егати държавата с превенците!
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
забраняват се всички събирания на открито, закрито и всички струпвания на хора, с повече от две лица. всички да носят маски, ако няма маски - хиджаб и бурка. хората да спазват дистанция от 2 м, да не се ръкуват, да не се прегръщат. целувките са строго забранени. няма да целувате жените и децата си. вечерен час - 20ч. армията ще обикаля и ще следи за спазването на правилата.нарушителите ще бъдат наказвани !
96
1
 
8
 
! Отговори
Инженер преди 4 години
Аз само да питам...Преди да дезинфекцират автобусите, дали първо ще ги измият или ще пръскат върху мизерията?Толкова години се возим в *** и автобусите се миеха от дъжд на вятър, сега белким поне едно показно миене да направят, та да държи влага за следващите 10 г.
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нов световен ред !!
94
3
 
19
 
! Отговори
Масова психоза 2 преди 4 години
И няколко въпроса- Страните от вишеградската четворка, тоест тези дето не приеха емигранти-Унгария, Чехия и прочие- там новини за т.нар.вирус? Няма! На границата с Турция- няколко хиляди талибани, които не се къпят, па камо ли да си мият ръцете, стоят под дъжда, мокри- при тях що няма от т. нар. корона вирус? Този т.нар. вирус- сезонен ли е-при настъпването на пролетта ще изчезне ли или ще се задълбочи? А нещо за вируса-глад,които убива дневно много повече деца няма ли да споменете?
93
4
 
12
 
! Отговори
Масова психоза преди 4 години
Подготовката за масовата психоза започна още преди години от Холивуд, когато почнаха да правят филми за зарази, вируси и прочие. Целта най-вече е една- психоза и страх, впоследствие- масово налагане на чип на дясната ръка или на челото. Психозата продължава с- парите са с най-много вируси/ да ги махнем и да ги заменим с чип/,чипа ти показва с точност до 50 см. къде са ти децата,в чипа ти превеждаме заплатата,там ти е здравната осигуровка,няма как да ти хакнат банковата сметка и т.н...
92
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОТ ЕС отпуснаха 50 милиарда за борба с тоя вирус и той веднага се появи в България.Само,че от тия 50 милиарда един лев няма да ни огрее.Те вече са си ги разпределили между герберастките фирми.
91
0
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Ами кръчмите и кафенетата? Струпване на хора, персонал, недезинфекцирани чаши и прибори?
90
1
 
37
 
! Отговори
Simmart преди 4 години
А МОЛ-ве кога?Там има повече хора отколкото на някой стадиони.
89
0
 
26
 
! Отговори
Бръчков преди 4 години
Нека някой посочи в кой аптека в София има маски и чист спирт ! Ида са докарали някъде малко , то аптекарите са ги запазили за роднини и познати...
88
4
 
33
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 4 години
Китайците построиха за една седмица цяла болница , а тук нашите умници ще умуват толкова време къде да сложат нови легла ... Смешници , невежи и безотговорни управници !
87
0
 
23
 
! Отговори
11 преди 4 години
Столична община никога не е чувала за дезифектант, а още повече за градския транспорт.