Контрольорите София няма да глобяват и да съставят актове

Ще продават билети от 1,60 лева в автобусите
20 мар 2020 07:50, Анисия Иванова
11
Контрольорите София няма да глобяват и да съставят актове
Снимка: БГНЕС

Контрольорите в градския транспорт на София няма да събират глоби и да съставят актове, съобщиха от Центъра за градска мобилност. От днес те започват да продават билети от 1,60 лева в превозните средства.

"Контрольорите ще имат възможност да връщат ресто. Но молим пътниците да имат точно приготвени сума, за да се избегне размяната на пари. Контрольорите няма да продават билети от 30 лева (глоба) и да съставят актове", уточняват от ЦГМ. Промяната е временна до изтичане на необходимостта от извънредни мерки срещу COVID-19.

Контрольорите задължително ще са с маски, ръкавици и очила. "Пазете тях. Пазете и себе си. Молим пътниците за отговорност и солидарност за изпълнение на мерките и спазване на реда и закона в тази ситуация", апелират от ЦГМ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
Иван преди 4 години
След като НЯМАТ право да ви глобяват, спокойно можете да откажете да си закупите билет от контрольора. :D
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аййдяяя на авантааатааа
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мишоциии, в Испания, от момента, в който въведоха извънредно положение, градският транспорт стана безплатен!!! На какви се правите вие бе, "европейски" управляващи?! Не стига, че хората не могат да работят, фирмите пред фалит, ами и щавите за мръсните ви превозни средства 10та употреба! Вън политическа *** от България!!!
7
0
 
15
 
! Отговори
Споделено преди 4 години
Ама контрольорите що не си седят вкъщи? Толкова ли много им се мре? На спирката на Централна гара хич не слизайте. Не се знае до какъв процент е дезинфекцирана след като пияният гражданин с положителни проба,дето беше избягал от Спешна Помощ,се беше озовал там.
6
1
 
12
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
Е щом ще има контрольори направо спрете транспорта. Държавата трябваше да е солидарна 1 месец и да осигури безплатен транспорт.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фадъкова пак се измисири.Значи даходят да се заразяват.99% ,ще прихванат.Колко ще спечелиш~1000 лв,а ако се зарази някой. Има ли човек,общественик,да дойденай после.Пък това мисирково, стадо не си ли самоомръзна,накраде?????
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само си представям как заразен ром, който знае за състоянието си, пази контрольор...
3
0
 
28
 
! Отговори
Честно преди 4 години
А пък аз си мислех,че заради извънредното положение транспортът в София е станал безплатен, не само за римските граждани,ама не.
2
0
 
5
 
! Отговори
мнение преди 4 години
ЦГМ да слогжи съобщения в автобусите,че глоби няма да има, а билети ще се купумат от контрольорите, с цел избягване на конфриктни ситуации!
1
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 4 години
Защото преди са съставяли, особено на *** ни съграждани!