Мъж с COVID-19 почина внезапно в "Пирогов"

Той е бил настанен за лечение преди 2 дни
Обновена: 1 апр 2020 21:28 | 1 апр 2020 20:05, Красимир Ангелов
170
Мъж с COVID-19 почина внезапно в "Пирогов"
Снимка: БГНЕС

40-годишен мъж с COVID-19, който бе настанен за лечение в "Пирогов", почина след внезапно спиране на сърцето, съобщиха от здравното министерство.
 
Мъжът е постъпил в лечебното заведение преди два дни със симптоматика на новия коронавирус в среднотежко състояние. Веднага е бил диагностициран с двустранна пневмония, а по-късно е потвърден и COVID-19.

Министерството на здравеопазването и болница "Пирогов" изказват съболезнования на семейството и близките на починалия мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
6
 
! Отговори
KamKam преди 4 години
От масивен инфаркт или остра сърдечна недостатъчност човек може да си отиде и в най -добрата болница на света.Сърцето и белите дробове работят заедно,каквото се случи в едното се отразява и в другите системи.Начинът по -който журналистът го е написъл е некоректен, но това е медията.
53
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-вероятно като 40 годишен в средно тежко състояние, не са го вързали за машина да го следят. И са го изтървали. Това нещо е много бързо. Хората както идват на крака, след няколко часа са в реанимация. В южна Европа почнаха при приема да правят снимка на дробовете и така на определен интервал от време да не изтърват някой млад, защото просто е много бързо. Докато го сложиш на машината е късно.
52
1
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 4 години
До До 47 лекарВярно бе като качиш стълбите и ти трябва нужда от кислород сваляш пулса?!?!?! Биология за 8-и клас. Преди снимка находка за пневмония е точно повишен пулс ...
51
0
 
2
 
! Отговори
До долния преди 4 години
Ами нали затова е статията-да четеш и да си кажеш мнението!78495
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти колко си лекар е силно под въпрос.Ако беше закачен на принудителна вентилация, щеше да го пише изрично.
49
3
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 4 години
До АнонименСредно тежък случай не означава, че не е бил на вентилация. Ако си на вентилация но всичките ти други показатели са добре си точно средно тежък случай.
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За два дена освен да чакат да се развие пневмонията, какво са направили? Кислород, вливания? А може просто да си изберем някой *** и да го вкараме в черната статистика с леко бездействие и разсейване?
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разстройството броим ли го за ковид,теста ще го отчете ли ?
46
4
 
3
 
! Отговори
До 47 лекар преди 4 години
Пълни групости говориш!Сваля се пулса и тогава камерите се пълнят повече с кръв и доставят повече кислород.При хулс 150 на човек в критично състояние сърцето почти не пълни камерите с кръв и не изтласква достатъчно
45
1
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 4 години
До АнонименМоже в болница да не се справят със сърдечен арест. Само по филмите кората възкръсват от оня свят с лекота. В реалният живот дори и в най-модерната болница от сърдечен арест се връщат около 60% от болните при правилно третиране и пак зависи от причините довели до съответният арест. При едно тоатално изтощаване на миокарда след 2-3 пулс 150 ще го върнеш ама друг път....
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде виждаш да пише, че е бил на принудителна вентилация? Пише среднотежък случай. Тоест, не е бил в реанимация.
43
1
 
6
 
! Отговори
до Лекар преди 4 години
Можеш, да го вкараш в кома. Ще му намалиш нуждата от кислород, а и да си отиде , няма да почувства нищо.
42
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И може ли да си в най-голямата спешна болница в страната и да не могат да се справят с един сърдечен арест?
41
4
 
15
 
! Отговори
Лекар преди 4 години
До АнонименЕстествено, че са го забелязали, но какво мислиш, че ще направят? Когато не ти достига кислород и вече си на вентилация НЕ МОЖЕШ да сваляш пулса иначе човека ще умре от задушаване. Просто седиш и чакаш и се надяваш на болният да му издържи сърцето. От пневмония се умира от белодробен или сърдечен арест! Да говориш, че не вируса е бил виновен е на застрелян да кажеш, че умрял от кръвозагуба, това че е застрелян е второстепенно ?!?!
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно! Недостиг на кислород в кръвта, сърцето започва да прави опити да компенсира. Все едно бягате, сърцето увеличава пулса, за да ви достави нужния кислород. Само, че това тук не се случва. Сърцето се мъчи, мъчи и в един момент край. То затова се следи ниво на кислород в кръвта. Ако не са го сложили на апарат на време , да си помислят нашите медици
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛекарКато поседиш 2-3 дена на 150 пулс и на напълно здрав човек може да му спре сърцето.... ------А може ли да си в Пирогов и никой да не забележи пулс 150 в продължение на 2-3 дена?
38
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото и да напишат за причина, е все тази. Наборът може и да е имал една, пет, десет, тридесет години още, ако не го беше срещнала короната. Никой не знае, ама не е и като да не я е срещнал. Затова дайте да сме малко по-адекватни! От испанския грип са умирали млади хора и от сърце, защото имунната система е реагирала пределно силно и сърцето не е издържало, освен двойната пневмония...
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак лекарите са виновни. Трябвало е да го сложат на кислород.
36
3
 
22
 
! Отговори
Лекар преди 4 години
Когато имаш пневмония и не ти достига кислород сърцето увеличава пулса в опит да достави необходимият кислород. Като поседиш 2-3 дена на 150 пулс и на напълно здрав човек може да му спре сърцето.... Ерго не е умрял човека от сърце, а от пневмонията!
35
4
 
9
 
! Отговори
Лекар преди 4 години
Сега да ви обясня какво ще напишат в заключението.Сърдечна недостатъчност т.е. инфаркт,но ще бъдат описани всички придружаващи усложнения и вирусни инфекции