"Факултета" и "Филиповци" под карантина, забранява се излизането от тях

Мерките влизат в сила от полунощ
Обновена: 15 апр 2020 17:25 | 15 апр 2020 17:20, Красимир Ангелов
242
"Факултета" и "Филиповци" под карантина, забранява се излизането от тях
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 00.00 ч тази нощ се въвеждат частично ограничителни мерки на територията на кв. "Факултета" и кв. "Филиповци", съобщава кметът на София Йорданка Фандъкова.

Причината е регистриран ръст на случаите на заразени с COVID-19 и установени огнища на зараза с голям брой контактни лица. Заповедта за ограничителните мерки се издава от директора на Столичната здравна инспекция Пенчев по предложение на софийския оперативен щаб.

Още по темата
До второ нареждане се забранява влизането и излизането от "Филиповци" и "Факултета", освен за отиване на работа с представяне на служебна бележка от работодател и нужда от медицинска помощ. Ограничава се и движението на територията на двата квартала, с изключение на излизания за посещение при личен лекар и за закупуване на храна и лекарства.

Забраняват се събирането на повече от двама души на улици и в междублокови пространства, както и отбелязването на семейни тържества със събиране на близки.

Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев организира дейността на контролно пропускателните пунктове. По молба на кмета Фандъкова министър Младен Маринов ще осигури за тях и допълнителен ресурс от МВР.

От днес екипи на СРЗИ започнаха взимането на проби от установени контактни лица на заразените с коронавирус. Тяхната работа в следващите дни ще бъде подпомогната от доброволци на Столична община.

В дватарайона се изпълнява засилено почистване и дезинфекция, съобщава кметът. По нейна заповед ще бъдат налагани санкции на всички почистващи фирми, чийто служители не носят предпазни маски и ръкавици по време на работа на територията на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли разумен човек ,който да не се сеща ,че в гетата където в една стая живеят по 7-8 души няма заразени ,само че управниците се правеха че не съществува такъв проблем и си правеха планово предвидените тестове по 100,200, 300 теста ,които са нищо за да се разбере реалната картинка...От начало трябваше да се започне тестването на всички ,които сами не се чувстват зле ,на случайни хора за да е реално картинката ,но трябваше бат Бойко да се хвали а и тестовете да се ползват пестеливо по негов пр
146
0
 
39
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Това, което се случва в *** гета, доказва още веднъж факта , че тези "същества" нямат нищо общо с отговорно, мислещо, съпричасно човешко поведение. И ОТНОВО българите трябва да носят последствията от поведението на тези безотговорни същества. Жалко, че в България са прекалено много ***!!!
145
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Противогазите на снимката, добре. Но къде са калашниците?
144
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Междублокови пространства във ФИлиповци и Факултето? Къде ги бе? Някой калинчо се е напъвал да пише заповеди.
143
2
 
15
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Обаче..пък много пари се откраднаха последните 30 години от едни дИмократи...наши пари,щяха ги "интегрират" каквото и да означава...и селски тарикати по тв-та на власта ни убеждаваха как и колко много правят за хората...те просто им даваха по 20 лв...чалга,едене и пиене и те им гласуваха...фашизъм в 21 век...и работещите и плащащи данъци еВропейци финансират порното...и ви е страх ...лицемери страхливи
142
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долна лъжа!Ром никога не може да се зарази от коронавирус, той може само да е "преносител", точно като прилепа или като плъха при други болести.
141
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То това е само за София.
140
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10 процента от населението в България е джипси. Убеден съм, че поне 2/3 са вече заразени и заразяват и други напред-назад. Не спазват никакви ограничения. Бягат от болници, независимо от какво са болни. Толкова са простти, че не ценят собствения си живот, а какво остава на някой друг. Не ограничения, а затвор ако се налага, веднага и докато не остане и един заразен в света!
139
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това да го видя- няма да го повярвам.Тези поне от 30 г. никой не може да ги контролира та сега ли някакви шкембелии каквото са повечето полицаи ще се оправят?? Абсурд. Абсурд и прах в очите.Ако тия са заразени - просто ще си се размотават и заразяват безконтролно. То по байтошово време не ги знаеха колко човека живеят в една 'къща' та сега ли?Пълен абсурд.
138
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След дъжд качулка. Четири пропиляни седмици.
137
3
 
20
 
! Отговори
Вирус преди 4 години
Сега спрете тока, водата и храната и всичко ще е ок. След 2 седмици да влязат камионите.
136
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами у Перник с какво си мият ръцете бре
135
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ФакулкетО ли ? Във Варненската цига...опа...ромска махала се разхождат на тумби, без маски естествено.
134
3
 
39
 
! Отговори
ДОМАШНО ЛЕЧЕНИЕ преди 4 години
Не си правете илюзия - за ромите болнични легла ще има, а вие ще се лекувате вкъщи с Парацетамол. То и сега е така..И клиничната пътека за тях е безплатна, а за теб е само ако си с "непрекъснати здравноосигурителни права". Това е. Инак ромите ще започнат да се бунтуват, те не търпят. А ти данъкоплатецо и да не закъснееш да си платиш осигуровките, че пари ще трябват!
133
3
 
30
 
! Отговори
Притеснен преди 4 години
Един голям *** род, който не спазва карантината... и една областна болница е претъпкана. И край - няма места за хората, които са си плащали осигуровките.
132
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
каква правова държава...?????????ОСВОБОДИХА ДИМОВ под домашен ареста ПЕРНИЧАНИ СИ МЪЛЧАТ ???!!! овчици
131
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грижата за активния електорат е свята грижа за всеки който има мнение за бъдещето на България, в тесен смисъл за Партията и по конкретно за винитутния читател
130
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най накрая правова държава!
129
5
 
22
 
! Отговори
мак преди 4 години
Няма как да ги озаптите да не щъкат и да спазват карантина. Имат си права хората, законите не ги ловят, и те го знаят. Само пари ще потрошите. За лечение също.
128
4
 
1
 
! Отговори
Коментар 80 е як преди 4 години
Много се смях на края!Браво, п,ич! Добро чувство за хумор!