"Факултета" и "Филиповци" под карантина, забранява се излизането от тях

Мерките влизат в сила от полунощ
Обновена: 15 апр 2020 17:25 | 15 апр 2020 17:20, Красимир Ангелов
242
"Факултета" и "Филиповци" под карантина, забранява се излизането от тях
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 00.00 ч тази нощ се въвеждат частично ограничителни мерки на територията на кв. "Факултета" и кв. "Филиповци", съобщава кметът на София Йорданка Фандъкова.

Причината е регистриран ръст на случаите на заразени с COVID-19 и установени огнища на зараза с голям брой контактни лица. Заповедта за ограничителните мерки се издава от директора на Столичната здравна инспекция Пенчев по предложение на софийския оперативен щаб.

Още по темата
До второ нареждане се забранява влизането и излизането от "Филиповци" и "Факултета", освен за отиване на работа с представяне на служебна бележка от работодател и нужда от медицинска помощ. Ограничава се и движението на територията на двата квартала, с изключение на излизания за посещение при личен лекар и за закупуване на храна и лекарства.

Забраняват се събирането на повече от двама души на улици и в междублокови пространства, както и отбелязването на семейни тържества със събиране на близки.

Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев организира дейността на контролно пропускателните пунктове. По молба на кмета Фандъкова министър Младен Маринов ще осигури за тях и допълнителен ресурс от МВР.

От днес екипи на СРЗИ започнаха взимането на проби от установени контактни лица на заразените с коронавирус. Тяхната работа в следващите дни ще бъде подпомогната от доброволци на Столична община.

В дватарайона се изпълнява засилено почистване и дезинфекция, съобщава кметът. По нейна заповед ще бъдат налагани санкции на всички почистващи фирми, чийто служители не носят предпазни маски и ръкавици по време на работа на територията на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Частично ограничителни?!И защо, спасители наши, защо с бележка от работодател ще излизат, а не с бележка от доктор, че са здрави и не са контактни? Защо?
126
8
 
22
 
! Отговори
ВетЪра на ПОДмяната преди 4 години
А защо така бе Бойко ? Нали това са ти избирателите ? Остави ги да си щъкат ,да правят купони,да въртят кИчеци.Нека да си го правят с деца които после да родят деца- тоест твои бъдещи избирателчета.Чух че си разпоредил безплатен нет и таблети за тия ?Ех , а ние българите да останем у дома да мрем , че нямаш полза от нас . Хубаво ви метнаха преди 30 години ,*** си сега в къщи.Няма ваксина ,няма доктори ,няма магазини . Но за тия горе вечно ще има, те са бъдещето на България,грешка РО/.МАЛИЯ
125
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадът, убиват, по 6 ги раждат, помощи вземат. Не учат, не работят, данъци , ток, вода- Не плащат. Осигуровки не внасят. Ядат, пият, сватби по 3 дни, златни накити, бърза помощ за тях работи. Реват, че са дискриминирани. Що е то? Новите българи, отгледани и пазени от всички правителства след 90г с нашите пари. А ние ... кучета ни яли бачкай до 65г и си *** след още 2г с мизерна пенсийка от 230лв. Достойно нали.
124
4
 
45
 
! Отговори
Таня преди 4 години
Тиквата много се радваше на "хилядите завръщащи се наши сънародници", сега ко праим?
123
5
 
43
 
! Отговори
Атака преди 4 години
Сега нека ромите , както трябва да ги наричаме заради герберастката цезура , напълнят болниците , а тези които си плащаме осигуровки , данъци , битови сметки си седим в къщи като заложници за да има пари за .......ганите !!!! Мръсни !!!!!!!!!!!!!!!!!
122
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София - 20 починали, от тях 6 са роми, т.е.30%. Установените роми със зараза са 19 от 337 активни в София, т.е. 5.6%
121
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Максуда във Варна ,или то щот във Варна не се тества няма нужда.
120
3
 
26
 
! Отговори
Партията преди 4 години
Как тъй ще изолират най-ценния електорат?!
119
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласоподавателите трябва да са дезинфекцирани че иначе лошо
118
3
 
20
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
Сега значи ще спрат и днес бг, то 90% от редакторите са от там
117
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие си стойте вкъщи,за да има легла в болниците за ромите,които никога не са плащали осигуровки
116
1
 
30
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Напишете по райони - в София са 24 колко заразени има. Ще стане ясно кой сее зараза. Глоби, конфискация на коли и телефони и може би наказания като в индия за индийците, нали оттам са дошли?
115
5
 
27
 
! Отговори
????? преди 4 години
Кой ще плаща за всичко това:дезинфекция ,лечение,тестове?
114
2
 
21
 
! Отговори
Hm преди 4 години
Като *** са нали казаха, че тях повече ги хващал кобито както вика киро брейка.
113
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онзи ден минах през факултета, гпс-а ме прекара през там. Мазало беше.
112
1
 
56
 
! Отговори
като притча преди 4 години
преди време имаше една зъболекарка,която живееше близо до махалата и винаги им помагаше на ромите.един ден идва млада ромка с детето си за помощ,тъй като малкия го боли зъб.зъболекарката им казва на разбираем език,че не може да го приеме,защото няма материали.и наистина детската стоматология и тази за възрастни са коренно различни...ромката се връща в махалата и води тумба роми,които чупят прозорците на лекарката.тя продава всичко и се маха от града.сега на ромите няма кой да им помогне
111
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление тия хора не ги интересува нищо!!!в моя град се разкарават болница за кръводаряване автогара център и то без маски
110
2
 
41
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
Нещо за което предупреждавах още преди три седмици, но упорито го триеха е вече факт!Тогава аз предупредих, че след като правителството се сети и затвори гетата, ще потърся отново отговор от тези, които триеха правилните ми предупреждения относно националната здравна сигурност.Всичко което съм писал е документирано и преснимано още преди да бъде изтрито, с прилежащите доказателствени информационни трансфери, и вече изпратено където трябва. Добавям, че Столипиново също трябва да се затвори!
109
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия смърфове ще напълнят болниците,докато ние се изолираме.
108
3
 
15
 
! Отговори
Врач преди 4 години
Естествения подбор ке ги оправи,ако не Короната.