Във "Факултета" и "Филиповци" всичко е спокойно, според кметовете

Жителите им си дали сметка, че трябва да спазват мерките
13
Във "Факултета" и "Филиповци" всичко е спокойно, според кметовете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Спокойна е ситуацията в столичните квартали "Факултета" и "Филиповци", които са под пълна карантина, съобщиха кметовете на районите "Люлин" и "Красна поляна".

Още по темата
Създадени са контролно-пропускателни пунктове на основните пътни артерии към тях, а влизането и излизането става само по уважителни причини - срещу представяне на служебна бележка и попълнена декларация.

Ден след въвеждане на забраната за влизане и излизане от кварталите, жителите на "Факултета" излязоха на мирен протест срещу ограниченията. В момента обаче ситуацията там е спокойна, съобщи кметът на район Красна поляна Иван Чакъров.

С излизането на първите положителни проби от тестовете за коронавирус, жителите си дадоха сметка, че трябва стриктно да спазват наложените мерки, коментира той за Радио София.

В другият карантиниран квартал "Филиповци" положението също е под контрол, според кмета на район "Люлин" инж. Милко Младенов. С изключение на малко на брой индивидуални случаи, хората се отнасят отговорно към наложените мерки, заяви той.

Извършва се редовна дезинфекция на кварталите, а служители на полицията проверяват по няколко пъти на ден адресите на лицата, поставени под карантина.

Здравни медиатори и полицаи следят за спазването на противоепидемичните мерки. След извършени 160 теста миналата седмица, от които 10 проби бяха потвърдени като положителни, Столичната здравна инспекция наложи по-строги карантинни мерки в двата квартала, заради повишен риск от разпространение на коронавируса.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави се всичко възможно да се спасят панголините електорат!!Ама грижи за бъдещите доктори, физици..Силно бъдеще ни чака
11
1
 
33
 
! Отговори
Ебльо на 3 морета преди 1 година
Не мисля, че нормалните хора се интересуват от това тези гниди дали са спокойни или не
10
4
 
38
 
! Отговори
северозапад преди 1 година
Как няма да са спокойни като една гербаджийка от правителството се изпусна че им осигуряват помощи.И не се сърдете на *** те са сплотени и си знаят правата.а българите като само се нападат е така.Вижте само какви злобни коментари имаше за тези дето напуснаха столицата за Великден то не беше ***, *** и какво ли не ами като сме по прости от *** това заслужаваме
9
3
 
38
 
! Отговори
123 преди 1 година
Лъжат ви. Колко още ще издържите докато изпукате от глад? Щаба са едни лъжци и манипулатори. Ама поне фурмички ще има за всички!
8
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е, че ромите се оказаха много по-сплотени и като видяха, че трябва да се спазват мерките, започнаха един друг да се контролират. А останалите се плюем взаимно из коментарите кой е по-*** - този, който иска мерките да останат или този, който иска да се премахнат, този, който лъже в декларациите, за да обикаля насам-натам с колата или този, който казва, че няма да пътува и останалите го определят като роб, овца, страхливец, мишка и т.н.
7
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 60 изследвани 20 бяха с корона вирус.Считайте колко от останалите са заразени,ако бяха изследвани.И на тия се разрешава да излизат,да пътуват в градския транспорт,да ходят по магазини и болници.А другите затворени вкъщи и обвинявани в неспазване на правилата.Е,няма такава държава.
6
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3 може това да са вписали в уважителната причина и аз тука ги виждам редовно в казаните , иначе с маски
5
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Т.е.оставили са ги спокойно да си създадат стаден имунитет.Да му мислят българите.
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде,бе!Верно ли?
3
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С мръсни маски и ръкавици пак обикалят контейнерите за смет из съседните квартали.
2
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за кой ли път ромите преметнаха бъллгарите!
1
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ром ако не излъже българин,то все едно,че не живее!