За да има ред в парковете - полицаи, охранители, доброволци

Армията ще смени МВР, ако има много болни служители
156
За да има ред в парковете - полицаи, охранители, доброволци
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Полицията ще следи дали се спазват всички предписания на властите в парковете, но няма да има служите на реда на всяка алея.

Организацията е главно на кметове на общини, каза пред БНТ главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Той вече е дал указания на всички областните директори да оказват пълно съдействие.

Още по темата

По думите му в даден парк, който ще бъде отворен в часовия диапазон, се създава организация откъде може да се влиза, откъде може да се излиза, на какво разстояние, каква е да посоката на движение, за да няма струпване.

"В повечето паркове ще има доброволци, ще има охранителни фирми и ще има полицаи, които евентуално ще окажат съдействие на тези доброволци при някоя конфликтна ситуация. Ако някой очаква, че ще има полицай на всяка алея, не е това идеята", каза той.

"Леко с притеснение приемам това разхлабване на мерките, защото при нас нещата не са много добре, коментира още главният секретар на МВР", обясни главният секретар, като допълни, че гражданите, които не спазват правилата, могат да получат административни санкции.

Според него има задръствания по КПП-та, тъй като хората са безотговорни и продължават да пътуват, въпреки забраната. За петъчния ден МВР е събрало 35 000 декларации само на изходите на София. Всички ще бъдат проверявани.

От 17 717 проверени декларации в периода 17-14 април 788 човека са посочили като основание пътуване до работа, а нямат трудов договор. Отделно 159 също са посочили основание за работа, а са регистрирани в Бюрото по труда, обясни той.

До момента в МВР има 36 заразени служители с коронавирус, от които 10 излекувани.

Ще поискаме включване на армията, когато има много заразени служители на МВР и те нямат физическа възможност да изпълняват функциите си. Армията ни помага във всяко едно отношение, каза главният секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ред и българина в едно изречение не става. Ние сме диви ... това племе няма упитомяване
144
0
 
4
 
! Отговори
Вярвай си мало умник преди 3 години
Минаха всички нормални граници. Никой няма право да ни казва как да живеем. А тия маски са пълен булшит. И дали изобщо има някаква зараза ама никак не е ясно. Ясно е че ни направиха живота като в психодиспансер. А и никой няма право да ми нарежда как да ходя и какво да правя. Най малко тези които взимат заплати от моите данъци. Ние сме свободни хора ,а не роби ,или затворници.
143
0
 
1
 
! Отговори
Йордан Шангов преди 3 години
Станахме милиционерска държава от всякъде....
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяко стадо има нужда от кучета. Някой се обиждат, но да се опитат да си представят как изглеждат, докато се разхождат в парка.
141
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да повярвам тези хора подиграват ли ми се ?? Пълни и2иоти !
140
0
 
5
 
! Отговори
зрител преди 3 години
Еми обективно погледнато, ако всички полицаи са като тези двамата на снимката без маски, вероятно ще има.
139
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЖороНе съм от поддръжниците, но все пак - метрото се дезинфекцира по няколко пъти на ден, а пейките в парковете не.
138
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаи, охранители, доброволци, шутцщафел, кучета, танкове, електрически огради, мини, минохвъргачки, бодлива тел, блокади, дезинфекция с *** и сярна киселина.
137
2
 
4
 
! Отговори
Готина мацка преди 3 години
До генерала: внимавай, аз да не те застрелям, заедно с всичките ти копои! Вашият край наближава.
136
1
 
13
 
! Отговори
Де е вируса? преди 3 години
Този китайски вирус дойде тук едва като се разбра че ще има европрограми за него. И за да се нацоцат едни, всички трябва да играем на маймуни - под строй, с полиция, в къщи стойте... За какво бе? МутаФчийски каза ли истината за фурмите, поне да не остане лъжата, ако са го заблудили. С фурми срещу вируса дето го няма! 20-30 души починали - а колко е ОБЩИЯ БРОЙ починали?
135
4
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Полицаи без маски, възобновяваме доброволните отряди, накратко връщаме комунизма в най-уродливата му форма. Преди куките гонеха вярващите от църквите, сега пак. Преди глобяваха за неприлично облекло и сега глобяват.
134
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да има ред в Третия райх и завзетите от него територии са били отворени едни лагери, където са "карантинирани" едни хора. Тия хора са били пазени от едни други хора, които не са разршавали на първите разни неща и са ги принуждавали да носят определени артикули върху тялото и облеклото си. Всичко е било за доброто на нацията, както се казва. Получавате ли дежа вю?
133
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне 3/4 от полицаите трябва да патрулират по кварталите и селата. Да пазиш хорат да са на 2 метра разтояние е губене на ресурс и загуба на уважение към институцията.
132
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махайте КПП-тата, навън е лято, оставете ни да събираме витамин Д на слънце сред природа, стига сте ни мъчили!!!!
131
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите сега ще пазят и парковете, отделно и КПП , - настъпва рай за престъпниците. Всичкото полиция заангажирано с други неща, а престъпноста последна грижа.
130
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди партийната линия беше "българите ядат агнета и козунаци и пият ракия".Сега е "пият бира и лющят кебапчета и кюфтета".
129
0
 
13
 
! Отговори
Генерала преди 3 години
Който седи на пейка в парка веднага разстрел!
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 128Ти не разбираш ли от майтап, бе? :)
127
6
 
13
 
! Отговори
Не ща ви преди 3 години
Парковете ве нещастници.Искам си свободата.Кръв ще се лее ей.
126
2
 
23
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Я ако може някой от поддръжниците на НОЩ и техните мерки да ми обясни - защо да се седи в метрото, трамваите и автобусите е безопасно, но на пейките в парковете е забранено?