Фандъкова за отворените паркове: Кое е позволено и кое - не

Столичният кмет с пост в социалните мрежи
27 апр 2020 07:00, Петя Славова
77
Фандъкова за отворените паркове: Кое е позволено и кое - не
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"От днес са разрешени разходките в големите паркове за деца с родителите им, бременни жени, единично спортуващи и собственици на домашни кучета.", съобщи кметът Йорданка Фандъкова на страницата си във Facebook.

Още по темата
10 са големите паркове в столицата, които са отворени за разходка.

"Позволени са разходките само по определени маршрути. Родителите с деца и бременните жени могат да използват парковете между 9.30 и 18.30 ч., а единично спортуващи и собственици на кучета – до 9.30 и след 18.30 ч.Задължително е спазването на дистанция от минимум 2,5 м и носенето на предпазни маски.

Според съобщението за столицата парковете са разходки са Борисова градина, Борисова градина – лесопарк, Южен парк, парка на НДК, парк "Гео Милев", Западен парк, Северен парк, парк "Заимов", парк "Студентски", парк "Дружба". Паркът на НДК II част е разрешен само за извеждане на домашни любимци.

За да не бъдат затворени отново има определени правила, които е необходимо да се спазват. Сред тях са задължително носене на предпазни маски. Да има дистанция от 2,5 м от други семейства. В парковете ще се влиза само от отворени входове, а всички странични ще бъдат затворени. Нужно е посетителите да изпозват обозначените за разходка маршрути.

Трябва да се избягва докосването на повърхности, както и да се използват дезинфектант и ръкавици. Собствениците на домашни кучета трябва да използват повод.

Забранява се събирането на деца и възрастни от различни семейства. Не може да се използват и детските и спортни съоръжения, както и пясъчниците. Забранени са и игрите на деца в група и с общи играчки, както и не може да се сяда по пейките, нито на тревата и правенето на пикник. Забранена е и употребата на алкохол на територията на парка.

От Столична община препоръчват да не се посещава парка, ако човек има симптоми като температура, кашлица, задух. Също така да не се влиза в парка, ако се види, че има много хора. Препоръчително е да не се остава там повече от 2 часа. Отпадъците да се хвърлят в контейнери извън парка. След прибиране да се измият ръцете и почистят дрехите.

За осигуряването на реда ще се грижат 40 служители на аварийната дирекция на Столична община, доброволци към Столична община, екипи Общинска полиция и СДВР, заедно с велопатрули, конни патрули и охранителни фирми.


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
0
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 месеца
Ау! Нарушават се правата на кучкарите!!! Не могат по цял ден да ползват парковете за тоалетни на четитиногите! Ау! Ами "децата" над 12-13 години! Няма да могат да се наливат с бира на тумби в парковете, а само по уличките и в междублоковите пространства, както и до сега. Долу!!!
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен

И сегашния ни "взводен" с мания за величие е същия.
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега разбирате ли защо сме толкова зле, защо сме на последно място по какво ли не. И петрол да извираше тук, щяхме да сме като във Венецуела - глад и мизерия. Тичал съм с противогаз в казармата. Не защото имаше нужда, а за да се кефи взводния. Да не му е гадно само на него. Да си избива комплекса за малоценност, и за да го уважаваме. Ефекта беше обратен, разбира се. Точно както сега. Спортуващ с маска на лице?! Вие TЪПИ ли сте или да? Ама много!!!
74
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Екстра са мерките. Какво мрънкате пак? естествено, че в работните часове ще вкарат разходките, иначе ще се изсипе целият град в парка след 18.30 и ще стане чутовна вакханалия. Майките с малки деца нали не ходят на работа? А който ходи, нали има обедни почивки от вкъщи? Вие все едно в парк сте раждани. Парк, та парк. Един месец не можем да издържим на някакви прости правила. То, в условия на война на третия ден ще сме в трапа с това мислене
73
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Властта за кой ли път демонстрира безупречна интлектуална дейност в изобретяването на "противоепидемични мерки".
72
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фандъка, краля слънце и здравепозващия счетоводител с поредна мярка уж против разпространяването на ковид-19, която обаче има за резултат струпването на повече хора на едно място - опашките за чакане за влизане в парка и алеите, които се броят на пръста на едната ръка. Градския транспорт работи с намален капацитет и е през повече минути, което отново води до струпване на повече хора в едно превозно средство. Забранени са разходките в хилядите декари на Витоша, но си "внасяме" гастарбайтери от ЕС
71
3
 
12
 
! Отговори
seira преди 3 месеца
"ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!

НАРОДЕ!!!!!
70
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добре де, направиха Парк-шоу, изиграха етюда за доброто ченге и лошото ченге, сега не е трудно да се предвиди кое ще е следващото, което ще ни поднесат Борисов продакшън и Севда пикчърс - брифинг в някое училище за МЕРКИТЕ в образованието. Добричкият и милеещ за народа много ще иска, ама лошият ще се кара с него и няма да дава, министърът ще мъти предложения - и ще се пръкне решение със същия като с парковете трагикомичен резултат.
69
0
 
17
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 месеца
Какъв е смисълът тогава да отидеш в парка!?!?
68
0
 
31
 
! Отговори
Спортуващ преди 3 месеца
Питанета имам две
1. Ако вляза в парка от странично входче, потичам сам по алеите без да се сприятелявам с другите льорьовци станали в 7 часа да тичат, кучкарите и велоергометристите, и изляза от друго странично вход/изходче - не е ли по-безопасно отколкото да се наредя на опашка на "Централния вход" на парка, за да бъда вкаран под строй от "органите"?
2. Вий малумни ли сте?
67
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Досега си мислех, че по-малоу.мни, незаконни и неадекватни заповеди от министъра на здравеопазването не може друг да измъндри, ама се оказа, че може - фъндъчката рязко се откъсна с едни гърди напред.
66
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И ТАЯ КОМПЕТЕНТНА -БОЖЕ ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИЙТЕ НАИ СЕТНЕ БЕ
65
0
 
8
 
! Отговори
ок преди 3 месеца
Фандъкова май не е чела заповедта.
64
3
 
9
 
! Отговори
yomama преди 3 месеца
До 61

А ти понеже ти патриция на народа и гледаш на всички отгоре. Стой си у вас, търкай си линията на живота и бъди ***. Отива ти.
63
1
 
9
 
! Отговори
ужс преди 3 месеца
Интересен ход на фандъкова - с бременните напред!
62
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 50
Докато такива аграри като теб мислят че властта и мнението им се простира по-далеч от вратата им - все ще сте недоволни. В тоя свят никой не го вълнува твоето мнение или пък не си никой, че да ти искат позволение как да си живеят живота. Най-вероятно и жена ти те няма за нищо.
61
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Забавни коментари. Харесва ми как група от камериерки, сервитьори, кофражисти и подобни членове на ниската обществена класа изказват мнение за мерките. Именно, защото вие много знаете, сте *** цял живот и слугинаж. Припомнете си го това. Май забравихте вече кои сте от лежене по диваните и не правене на нищо, докато ние, образованите, работим и не сме спирали да работим. Не ви харесват мерките? Ето ви ЕС- махайте се. Оп, забравихме, че и от там ви изгониха, защото сте много "ценни" кадри.
60
0
 
21
 
! Отговори
До 54 преди 3 месеца
Второто е, второто е! За тия е важно да сме настроени един срещу друг и да се мразим на дребно. Защото иначе всички ще се съберем в омразата си към тях!
59
2
 
7
 
! Отговори
обява преди 3 месеца
Търся да наема дете до края на ограничителните мерки.
58
2
 
7
 
! Отговори
комунизЪмът преди 3 месеца
До ха-ха комуналките - така е, сорим. и продължават да си дават парите на мафията - купуваш нещо което не струва и 10хил за 100хил и си цел живот роб :) малко е тая карантина - да почнат и да скопяват!