Зоопаркът в София отвори врати

Белият бенгалски тигър се превърна в атракция за посетителите
14 май 2020 13:32, Ния Христова
4
Зоопаркът в София отвори врати
Снимка: БГНЕС
Зоологическата градина в София от днес отваря врати за посетители. Задължително е спазването на дистанция при посещение на зоопарка, а носенето на маски и ръкавици е препоръчително. Докосването на рампите и клетките е напълно забранено, съобщи bTV. 
 
Пейките и детските площадки са оградени с ограничителни ленти и са забранени за ползване. Не се позволява храненето на животните, обявиха от ръководството на зоопарка. Закритите зали остават затворени за посетители. 
 
Само минути след отварянето на касите в 9 ч. се появиха и първите посетители. Следи се дали се спазват всички противоепидемични мерки. Белият бенгалски тигър, който е със сини очи, предизвика най-голям интерес сред посетителите.
Още по темата
 
Посетителите могат да се насладят и на новите обитатели на парка - бебета от семейство муфлони, воден козел и антилопи. 
 
"Залата на големите котки и слонарника са затворени за посетители с логичното обяснение, че не искаме да се струпват много хора на затворено. Те остават затворени и защото трябва да се дезинфекцират непрекъснато, а животните нощуват там и това не е препоръчително за тях4, оментира Добромир Бориславов, директор на Столичния зоопарк.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е подвеждаща информация. Зоопаркът никога не е бил затварян. Цяла България е зоопарк. Много интересен. Много разнообразен. Всякакви животинки, гадинки, безгръбначни, мекотели. Супер е.
2
1
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
А оня хипопотам който обикаля България с ЖИПКАТА ще си приберат ли?
1
0
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
Ще го посетя.