Родители пак на протест заради местата в детските градини

Протестът е предвиден за 14 юни в София
8 юни 2020 12:58, Ния Христова
25
Родители пак на протест заради местата в детските градини
Снимка: БГНЕС
"Не е в компетенциите на Столичната община да определя броя на децата в група и Наредбата за прием няма да промени това нещо". Това заяви Саня Конакчиева, зам.-председател на Сдружение "Настоящи и бъдещи майки", пред БНР. 
 
Конакчиева е и член на работната група къв Столична община, която се занимава с детските градини в София, във връзка с подготвени от ГЕРБ и ВМРО в Столичния общински съвет промени в правилата за прием в детските заведения. Според Конакчиева е важно да няма много деца в една група, но е важно да има места.  
Още по темата
 
"Промяна на всякакви критерии, включително и тези, които сега са на обществено обсъждане, няма да увеличи броят на местата в група, просто се конфронтират определени групи родители и се стеснява много повече кръгът на децата, които имат достъп до тази услуга. Това се получава като резултат, а места няма".
 
Конакчиева коментира, че родители на деца, чиито деца не са приети в детските гради, планират да излязат отново на протест на 14 юни в София.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
точковата система преди 3 години
както и да ги правят тези точки, все не е справедливо. най-правилно е тези, които са плащали местни данъци и такси да са с предимство - тези хора са много възмутени, че плащат високи данъци, а идват хора отнякъде си и имат повече точки, никъде по света не е така
22
0
 
2
 
! Отговори
интересно преди 3 години
интересно защо г-жа конакчиева не иска да има повече деца в група, след като няма места за децата, а и повечето хора, които познавам, а и коментаторите тук, желаят децата в яслите и градините да бъдат по повече в група, за да са спокойни, че ще има места за децата им
21
1
 
2
 
! Отговори
в яслите преди 3 години
в яслите повече от половината деца боледуват всеки ден - спокойно може да се увеличи броя деца в група
20
0
 
2
 
! Отговори
най-справедливо преди 3 години
най-сраведливо е предимство да имат тези, които плащат данъци и такси на съответната община - в цял свят е така
19
0
 
2
 
! Отговори
който преди 3 години
който иска да са малко деца в група, да си взима гледачка. аз съм съгласна детето ми да е с повече деца в група, но никой не ме е питал. намалиха двойно децата в яслите преди няколко години, като слушаха само клика от майки-връзкарки. в развитите държави, като има повече желаещи - в една и съща сграда откриват нови места и нови групи, дори голяма част от градините са без двор, но никой не играе хазарт с децата като ги тегли на жребий - това е голямо унижение.
18
0
 
6
 
! Отговори
Да преди 3 години
Ги водят на кметицата да ги гледа!
17
0
 
11
 
! Отговори
Жоро жълтото паве преди 3 години
Там където си плащаш местните данъци и такси, там трябва да има места за децата ти в градина и/или в училище! Щом си принуден да даваш детето на частни заведения поради липса на места в държавните по местоживеене или месторабота, да ти връщат чрез данъците осреднената субсидия за месечна издръжка на дете в такова заведение! Ако по собствено желание искаш да дадеш детето в частно заведение, да се подписва декларация за отказ от субсидията в полза на държавата/общината.
16
0
 
5
 
! Отговори
Вместо да настройват преди 3 години
хората едни срещу други, да действат по-гъвкаво.Затова предложих преди 2 дена да се помисли и за полудневни детски градини, защото много хора работят на половин ден. В такава занималня няма да е нужно да бъдат изпълнени абсолютно всички изисквания за целодневните детски градини. И в Кодекса на труда да се предвиди възможност при работа на смени хората с деца в предучилищна възраст да са в смяната преди обяд.Също така във всички градини предимство да имат децата на работещи и учещи родители.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в район Изгрев детската я направиха на община
14
1
 
5
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До Веско панамератаДаавай си под наем наследствените коптори само на кореняци тогава.
13
9
 
12
 
! Отговори
Веско панамерата преди 3 години
Градини трябва да има само за кореняк Софиянците. Аз съм раждане тук, жената също. Имаме няколко имота наследствени. Не някакви нещастини да ми идват от горно нанадолнище и да заемат местата на нашите деца столичани от 5 то поколение.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някъв *** се забавлява под статията виждам
11
0
 
10
 
! Отговори
Минко БМВ Х6 преди 3 години
Няма случайни неща. Още от бай Тошово си трябват връзки за всяко нещо. Оттам идва и словосъчетанието " по втория начин"
10
2
 
6
 
! Отговори
МИС БИКИНИ преди 3 години
Има няколко детегледачки с нашите пари разбира се. Тате водопроводчикът едва ли е изкарал тия милиони с лежане под мивки. Мивка е дъщеря му.
9
2
 
6
 
! Отговори
Така е преди 3 години
Като 80% мислят със седалището.
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Длъжна е държавата а да осигури ясли. Преместили сме се тук от Тутракан със жената и работим за по 1500 лв. Всеки. С две деца а малки сме. Не можем да дадем 2000 лв. за градини. Чакаме 150то класиране.
7
2
 
11
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Нормално е да стачкуват родителите. Държавната ясла и градина е 40 лв. , частната 1000 лв. Това си е вноски а за един нов джип, както и да го смяташ.
6
9
 
6
 
! Отговори
Стойка преди 3 години
Има си места, системата чесно си работи. Изместихме са от Павликени декември 2019 в София. Малкия одма си го зеха в близката градина в Гео Милев. Много сме доволни
5
1
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Сега вече е към 10 бинки. Иначе системата те "джурка"
4
2
 
10
 
! Отговори
Генка преди 3 години
Вкарахме щерката на ясла ама голям зор беше. Докат осъществим контакт с директорката. Не се връзвайте ако лелка а от яслата ви обещае да съдейства. Само директорките могат да редят приема