Нов ремонт на бул. "България" променя движението на някои автобуси

Рехабилитацията на новия участък започва на 4 юли
4 юли 2020 12:14, Петя Славова
8
Нов ремонт на бул. "България" променя движението на някои автобуси
Снимка: БГНЕС


На 4 юли започва рехабилитация на нов участък от бул."България". Строителните екипи ще работят в участъка от бул."Тодор Каблешков" до бул."Гоце Делчев" в посока център. Движението ще се извършва двупосочно в срещуположното пътно платно  в посока Бояна, което е обновено тази пролет.

В рамките на рехабилитацията ще се извърши цялостно фрезоване, поставяне на метална мрежа с цел здравина, полагане на два пласта асфалтова настилка. На трите пешеходни подлези в участъка ще се изпълни хидроизолация. Ще се обновят тротоарите и ще се направи велоалея, съобщиха от Столична община.

Временната организация на движение е от 4 до 25 юли. За същия период автобусите от линии № 64 и 304 ще се движат също в това пътно платно на бул. "България". Ще се изместят някои от спирките на градския транспорт - спирка с код 0308 „Бул. Гоце Делчев“ за автобусни линии № 64 и 304 на бул. "България" се измества преди бул. "Гоце Делчев" непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището и спирка с код 2213 "Ул. Тодор Каблешков" за автобусни линии № 64 и 304 на бул. "България" ще се измести назад преди ул."Тодор Каблешков" непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището.

На 5 юли, неделя, ще започне и ремонт на ул."Тодорини кукли" в участъка между от ул."Александър Екзарх" и ул."Витиня". До 5 август 2020 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на ул. „Тодорини кукли" в участъка от ул. "Александър Екзарх" до ул. "Витиня", като движението се извършва двупосочно в северното пътно платно в същия участък. Ще се извърши обновяване на пътното платно и на тротоарите.

За същия период от време се изместват автобусните спирки по маршрута на автобусна линия № 120 /с код 2216 "Ул. Тодорини кукли"/, /с код 1612 "Стадион Г. Аспарухов" и с код 1869 "Ул. Витиня"/ в северното пътно платно на ул. "Тодорини кукли" в участъка от ул. "Александър Екзарх" до ул. "Витиня" успоредно на съществуващото им положение в обособени за целта места.


8
Още от София
Ремонтират нов участък от бул. "България" в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
onq bez konq преди 4 седмици
До Анонимен

Аз имам спомени скоро след бай Тошо, да кажем 93-94-95-та. Ами да.. нямаше нищо.
От Младост4 до Централна Гара - час и нещо с автобуса - ако искаш.
7
1
 
2
 
! Отговори
Life или жизнь преди 4 седмици
Аде фъндъкова.............време ти е. Заедно с цялата си "администрация"......
6
0
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 4 седмици
На такава къса отсечка такъв ремонт се прави за 3-4 дена по света, а у нас за 20. Иначе не могат да обяснят паритееее
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ба-ти БЪлгрията и тя като България -ремонтират постоянно и става по -зле вместо по-добре!

17 ремонт за 2 години!
4
2
 
3
 
! Отговори
Наков преди 4 седмици
Нали щеше да е август??? Не се търпи вече !!!
Тъфаци прави се август когато няма много трафик !
3
4
 
4
 
! Отговори
Младеж преди 4 седмици
Не ми се живее в тая *** в София, ще емигрирам в Лондон!
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Скъпи младежи, никой от вас не помни и не знае каква *** беше София при бай Тошо и БКП. Нямаше метро, нормални пътища и нищо нямаше. Само да ви кажа как моята дъщеря питаше- Татко защо нямаше дънки в магазините . Ха сега си отговорете.
1
2
 
8
 
! Отговори
Доболка пизнато преди 4 седмици
Ремонт на ремонта на ремонта.