Наводнени подлези, балкони, сигнали от снощната буря в София

Общо 140 са сигналите, няма данни за пострадали хора
Обновена: 7 юли 2020 09:01 | 7 юли 2020 07:20, Петя Славова
52

140 са сигналите от началото на силната буря над София до 23.30 ч. До момента няма данни за пострадали хора. Това написа в профила си във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Поройният дъжд предизвика и промени в движението на градския транспорт в София, имаше места без електричество. Във връзка със силните валежи и гръмотевици всички екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" са на терен и реагират на сигнали за завирявания в южните квартали. Най-силни са валежите в южните части на София, съобщиха от Столичната община.

Още по темата

Затруднения на движението има на бул. "България", както и на бул. "Цар Борис III" и бул. "Никола Петков" в посока кв."Княжево", където трамваите от линии 4, 5 и 11 ще въртят на бул."Никола Петков". Поради силния дъжд и градушка временно трамваите от линия 10, движещи се по бул. "Ал.Стамболийски" посока Западен парк, са отклонени през трамвайно ухо "Люлин", а трамваите по линия 6 и 7 са отклонени към Съдебна палата, съобщава Bulgaria ON AIR.

Движението по линии 3, 4 и 18 е спряно към момента заради силната буря, съобщиха от ЦГМ.

Подлезът на ул. "Житница" и бул. " Цар Борис III" бе затворен, Перловска река прелива.

Заради дъжда, част от терасите на заведенията по бул. "Витоша" са наводнени. За момента няма информация за ранени хора. На този фон в Източната част на София не падна и капка дъжд.

По думите на столичния кмет, Перловска река вече е в коритото си в района на Военна академия, където по-рано вечерта вода излезе на пътното платно и временно то остана затворено. Владайска река преля в района на "Орландовци" и кв. "Бенковски".

"Наводнени са подлезът на НДК при моста на влюбените, транспортният подлез на бул. Цар Борис III и при гара "Подуяне" към бул. "Ботевградско шосе", както и други по-ниски точки.

Всички екипи на пожарната и общината продължават да работят на терен. Работата ще продължи през цялата нощ и рано сутринта, заедно с директора на софийската пожарната, ще предоставим обобщена информация за последиците от бурята и работата на екипите.", пише още в поста на Фандъкова.

Още по темата

Днес сутринта започва оглед за паднали клони и дървета в парковете и градските градини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
2
 
! Отговори
2012 преди 3 години
Маите да НЕ са се объркали?!?! И 2012 всъщност да е ... 2020?!?! Особено с тоя Корона Вирус?!?! .......
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинаИ бурята е за всички хора в т.ч. и за Герб!
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааъъъъуууу! Апокалипсис у софетоооо!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бахуроБахуре, ти виждал ли си кражби с очите си, а пък корупция - изключено? Абе ние имаме най-честните политици, а на чело вожд Слънце. Според мен ти си ***, хейтър, берач на ягоди, недобър човешки материал! Пък и мнение изкава чак ... Вождът на такива като теб вика *** :DDDD
23
1
 
17
 
! Отговори
Шофера преди 3 години
Бурята и дъжда в южните квартали бяха зловещи, аз такова нешо не помня от много години, може би от 85-86г. Беше страшно, но това не оправдава безхаберието на поддържащите града. Затлачени и запушени шахти от бурята добре, но новонаправен булевард с недовършена канализация, пълни подлези и наводнени по 1,5 метра метростанции не е в следствие от 50-60 л кв.м дъжд , а от сбъркано изпълнение. Отделно от толкова много бетон водата не може да се задържа и скоро и при нормален дъжд ще се наводняваме.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОНЯ С ПУРАТА- НЕ ВИ ХАРЕСВА ЕВРОПЕЙСКА СОФИЯ- АМИ ДА АЗ ОТ КОГА РАБОТЯ ДА ВИ ЗАВРЪ В ЕВРАЗИЯ- Е ТОГАВА ЩЕ НАСТАНЕ ТЪКЪФ ЖИВОТ- НАЛИ ДЮДЮКОФ- ИМАШ ЛИ СТАРА КОЛА ДА ГРЪМНЕШ ПАК, НЪЛ АРМЯНЧО- А ТИ ИМАШ ЛИ ЕФЕКТНИ НОМЕРЦА, ХАЙДЕ И ЧЕРВЕНА КОБИЛА ЗЕЛЕН ЧОРАП ДА СЕ СТЕГНАТ, ЧЕ ЗАПОЧВА ГАЛОПА КЪМ ЕВРАЗИЯ- ДО 2023 Г БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРЗИЙСКИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОЕКТ- ТАКА СА РЕШИЛИ ДРУГАРИТЕ ОТ КРЕМЛЯ. МНОГО СТЕ СЕ ОЛАБИЛИ БЕ СЕРСЕМИ, НЕДОВОЛНИ ОТ ВСИЧКО А ЗАБРАВИХТЕ ГА РЕВАХТЕ ЗА БАНАНИ...
21
3
 
10
 
! Отговори
бахуро преди 3 години
Аз не мога да разбера как така всяка пролет и лято има поне един невиждан библейски потоп, дето се случвал на сто години :D :D Или по-просто обяснение - яко корупция и кражби и за това при всеки малко по-силен дъжд сме под водата.
20
5
 
15
 
! Отговори
Чучка преди 3 години
До АнонименПълна бомбардировка било, валяло 20 минути град. Абе госпожа, че нашите улици за 15 минути град ли са проектирани само? Ама да вземе някой да му обясни на господин климат, че не може такива своеволия, да вали по 20 минути... как така :/
19
4
 
11
 
! Отговори
Лудко преди 3 години
Само да питам, ще има безплатни шезлонги и чадъри?Каква е цената за разходка с джет в метрото и ще важат ли картите?Ще важат ли ваучерите от 210 лв?Или само за морето е тва?Хубав ден!
18
7
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Типична ситуация в Царвулария. Един дъжд и столицата фалира, подлези наводнени, няма ток, движението се парализира. Каква Европа бе, ***!? Я в *** и тиквун на трона до живот! И да си носите маските, ***!
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАНГЪРОВ- КАКЪВ ДЪЖД Е ТОВА, ГЕРБ ВИ ПЛАШАТ, ТЕ ИСКАТ ДА СЕ СТРАХУВАТЕ, ЗА ДА НЕ ВИЖДАТЕ ТОТАЛНИЯТ ПРОВАЛ, КОЙТО ТЕ ПРЕЖИВЯХА- ИЗМИСЛЕНИТЕ МЕДИИ ВИ ДАВАТ ФАЛШИВИ АПОКАЛИПТИЧНИ КАРТИНИ...ГЕРБ СЕ ПРОВАЛИХА- Я ДА ВИДИМ МИН ЗАПЛАТА 5500ЛВ, БНБ 2965ЛВ- С ДР ДУМИ 1.8ДЛ- ОФ ТО ТОВА БИЛО ГА ЧЕРВЕНИТЕ УПРАВЛЯВАХА...НЯМА МЪЛНИИ, НЯМА ГРЪМОТЕВИЦИ- ИЗБЕРЕТЕ ТОЧНИТЕ ХОРА, А ТОВА СА ЧЕРВЕНИТЕ КАПИТАЛИСТИ СОЦИАЛИСТИ, С ТЯХ ВСИЧКИ ДРУЖНО В ЕВРАЗИЯ, МИН ЗАПЛАТА 2 ДЛ, ПЕНСИЯТА 1 ДЛ...
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв лек дъжд бе ало, то вярно не е валяло в цяла София, но в южните квартали си беше плътна бомбардировка от град над 20 минути, добре че поне гаража не е наводнен.
15
1
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Грип като Грип -Буря като Буря -кво толкоз?? )))
14
3
 
9
 
! Отговори
стар комунист преди 3 години
До Хей хлапаци!!! Ти си един ограничен и неук профан! не обвинявай и не ругай хората в нета,затова че искат да живеят нормално без някакви простаци да им налагат тъпите си правила! Всичко в живота, младежо е политика дори и производството на клечките за зъби- и един съвет не чети само розови романи и демократични глупави тиради ,а се зарови в произведенията на философите и романистите от предишни векове и тогава ще получиш отговори на много въпроси ,ако въобще си задаваш такива.Успех!
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
13- ЕМИ АЗ КАЗАХ ГОСПОД- ПАРДОН ББ ОСТАРЯВА....СЕГА СЕ НАДЯВАМЕ НА ОНЯ С ПУРАТА ОТ МАГУРАТА, ОНИЯ ОТ БСП ДЕТО КАТО ГОВОРЯТ КРЕЩЯТ, А ОЧИТЕ ИМ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ОТ ОРБИТИТЕ, А ЧЕРВЕНА КОБИЛА ЗЕЛЕН ЧОРАП СА ХВАНАЛИ ЯЗВА ОТ МНОГО ДРАМИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ТРАГЕДИИ.
12
10
 
8
 
! Отговори
Винету преди 3 години
ГЕРБ са виновни и за наводнението в Япония, също че днес е облачно.
11
2
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Молехте се за дъжд -Правихте молебени---- сега се молите да не прелее язовира ))хаха- ами то Господ не може да ви угоди
10
6
 
7
 
! Отговори
българина преди 3 години
Какъв дъжд? Лъжат ви, хора!
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕХХХХ, ОСТАРЯВА Б БОРИСОВ ТОЯ ПЪТ НЕ УСПЯ ДА ИЗЛЕТИ КАТО ЕДИН ИСТИНСКИ СУПЕРМЕН И ДА СПРЕ БУРЯТА НАД СОФИЯ..НО ПЪК ВСИЧКИ НИЕ ЧАКАМЕ ПРОТЕСТИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ НО СОЦИАЛИСТИ ДА ПОВТОРЯТ 2013/1014 Г И ТЕ ТОГАВА ДА ВИДИШ...КОЯ Е СЛЕДВАЩАТА БАНКА СЕ ПИТАМЕ НИЕ, КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ПРОТЕСТИТЕ, А ПОСЛЕ ЩЕ ЗАМИНЕ ПРИ КРАДЕЦ МУСТАКОВ В СЪРБИЯ ИЛИ В ДУБАЙ ГА НАБЛИЖАТ БСП ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА СИ ТЕГЛЯ СПЕСТЯВАНИЯТА ЗАЩОТО 1996Г МИ ПРИБРАХА СПЕСТЯВАНИЯТА В БАНКАТА- "ЗАТВОРЕНО, ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА
8
2
 
14
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
"Ние строим,а Вие плачете!"