Проверка на полицаите от протестите, има ли виновни – наказания

До един месец ще са готови резултатите от процедурите
242
Проверка на полицаите от протестите, има ли виновни – наказания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Назначена е проверка, която да изясни събитията около протестите заради оплакванията, че е имало полицейко насилие.

Още по темата

Процедурите  ще приключат в едномесечен срок, като при констатиране на нарушения ще бъде поискана дисциплинарна отговорност, съобщи шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Той апелира да бъде дадено време, за да се намери обективната истина.

"Сутринта чухме една от гледните точки на майката на един от задържаните. Случаят е от 10 юли на "Орлов мост". Този младеж се е държал изключително грубо с полицейските служители. Задържан е в Първо районно, като е отказал да получи медицинска помощ, но въпреки това е бил извикан екип на "Спешна помощ", каза Хаджиев.
На младежа е дадена  възможност за оказване на медицинска помощ. Освен това е можел е и да се свърже с адвокат, но е отказал да подпише декларация.

На задържания му е повдигнато обвинение.

От Столичната дирекция на вътрешните работи поясниха, че ескалация на напрежението е имало най-вече пред МС и при кръстовището на ул. „Оборище” и „Васил Левски”.

Всички полицейски служители ежедневно се инструктират относно използването на физическа сила и помощни средства.

„Първата редица полицаи са с жълти жилетки, на които пише „антиконфликт”. Голяма част от тях са жени. Няма палки в ръцете на нито един полицай”, обясниха от СДВР.


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
4
 
0
 
! Отговори
обаче преди 1 месец
А има ли проверка за насилието срещу полицаи? Кой е замервал полицаи, удрял полицаи? Ако изобщо е имало полицейско насилие, то как се е стигнало до него? Имало ли е нападение срещу полицаи? Имало ли е рушене на собственост, чупене, неподчинение, гражданско насилие? Защото полицията е само едната страна. Вина има и в протестиращите! И никой не говори за тая вина!
225
1
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 1 месец
Поради това че над много полицаи критерите за за физическа пригодност ги застрашава и се стремят да се докажат пред шефовете че са лоялни прилагайки физическа сила над мирни граждани привишавайки служебните си задължения .
224
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами то цялото ни управление е мутренско...на кого да подражават полицаите в мутренската ни държава...естествено на главната мутра...като си мислят ,че всичко им е позволено...да ама не...този път няма прошка и оставка до дупка,докато мутрите не се разкарат от властта и прокуротурата и се възцари справедливост...
223
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До niki

Истината е,че сами си го направихме!
За да спасят кожата си 2-3 олигарси,разклатиха цялото правителство,всяха хаос, дезинформация,интриги,лъжи,плюене на България и правителството в чужбина без основание,успяха дори да откъснат Цветанов от ГЕРБ,за да не им пречи и да смажат правосъдието и ГЕРБ,като така избегнат съдебна отговорност за извършениете от тях престъпления и кражби!
За да избягат от съда,2-3 крадливи олигарси,унищожиха цяла България и сега предстоят кървави убийства!
222
2
 
13
 
! Отговори
niki преди 1 месец
Полицаите са едни много лоши мутри и се покриват един друг. Докато не изядат сопата ще продължават в същия дух да пребиват много хора един човек.
221
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Томова,иди и ти да развяваш черно знаме на крайните ислямисти като протестиращите и
с Божковите и другите олигарси-бандити,па . ча долна и м,ръ.сна,платена ку , р , ва , работеща срещу България!
Ти си инициатора и предателя,иди лично да протестираш,развявайки знамената на Ислямска държава,като останалите протестиращи!
Покажи как се гордееш,че си свалила законното правителство със
статиите си и си сложила крайни ислямисти на власт и си превърнала
България във втора кървава Украйна,па-ча!
220
0
 
10
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Истината е,че пребиването на протестиращи работи против ГЕРБ.То отвращава хората . Наистина полицията има право да използва физическа сила за да задържи някого,а не да го пребие.Иначе сцената заприличва на схватка на стадион между футболни гамени.Едните хвърлили нещо по другите и те пък ги пребили!Къде е разума,къде е логиката?
219
6
 
2
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Полицаите преди няколко дни протестираха и никой нищо не им каза.Никой не излезе да ги арестува за незаконна стачка,никой не ги пребиваше,така,че да лежат в Пирогов,никой не ги задържаше в ареста на някое РПУ.По закон те са държавни служители и нямат право на протест.Не плащат данъци,а колко бази за почивка имат по черноморието...Имам съученик полицай който се похвали колко е взел миналият месец-2280 лева.Подозирам,че са се спазарили с БСП за повече пари и сега работят против ГЕРБ.
218
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Томоваа,благодаря ти за предателството и старанието да унищожиш България чрез статиите си и да посееш конфликти,смърт и предстоящи кървави разправи и масови убийства на българите и слагане на власт на крайни ислямисти и окупиране на България от българомразци!
П А .Ч А !
Иди и ти да развяваш черно знаме на крайните ислямисти,като протестиращите,па . ча долна и м,ръ.сна,платена ку , р , ва ,работеща срещу България!
Ти си инициатора и предателя,иди лично на протестите и да развяваш знамето на ИД!
217
11
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Ако знаете в чужбина като има протести и възникнали безредици как бие полицията, нашите ще ви се видят като ангели небесни. Като бях по-млад живях 1 година в Мадрид. Имаше протести срещу тогавашния им премиер Азнар. Ама нещо демонстрантите започнаха да хвърлят по полицаите бутилки и онези като се юрнаха ги пребиха от бой. Яко с палки където падне млатят, че и с вода ги пръскат. Тук се радвайте, че полицията като цяло ни е много афиф и ги е шубе да бият
216
12
 
3
 
! Отговори
Emigrant преди 1 месец
Нечестивите к,омуняги начело с п,рецедента и техните помагачи,ще бъдат уловени от собствените си беззакония и с въжетата на своя грях ще бъдат държани!Те ще умрът от отказването си от поуката и в голямото си безумие ще се заблудят!!!
215
12
 
5
 
! Отговори
Дибреее преди 1 месец
Малко му е бил мариза на малкият крадец на кашкавал!
214
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да каже за великия свинарски бей полицай който налагаше в полицейския микробус има го на видео!
213
10
 
31
 
! Отговори
Пак идиотия! преди 1 месец
Щели да разследват дали е имало насилие!? Какво има за разследване, на снимките се вижда как влачат момчето като чувал с картофи, какво ще ми разследват. Гледах кадри от протести във Франция, искаха да арестуват един протестиращ, той не искаше да стане от земята и четирима полицаи го вдигнаха на ръце и го понесоха, а не го влачиха като чувал. Ние нямаме полиция, имаме горили, тъпи като Боко!
212
14
 
7
 
! Отговори
Георги преди 1 месец
До Щерю

Така си е! Един полицай на място даже има цялото право на закона и да убива хора, ако се налага.
211
13
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Абе, един истински полицай, когато се налага, трябва да бие и да употребява сила! Няма с баница да посрещат разни развилнели се типове, които иначе нямат усмиряване...
210
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо не оправдава полицейското насилие и произвол срещу мирни управляващи! Но явно те не са загрижени за доброто на хората от народа и защита на живота и законните им права а за изпълнение на заповедите на управляващите и защита на властта им от мирни протести! и от запазване на службите си на всяка цена дори да ги карат да се подписват с неправомерни задължителни подписки срещу президента и в полза на премиера и гл.прокурор, вместо да действат по съвест нямаше да бият никого и осъжда невинни!
209
1
 
1
 
! Отговори
Gordon Freeman преди 1 месец
https://youtu.be/l62OY19rZ7k
Всъщност като се замисля дали да ги викна всичките, че само един не стига!!!
208
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Манталитета на МВР започва да прилича като през 1998 г. Защо ли? Първо те бият - после може да кажат защо. Само че не живеем в онези времена. Разрешили протест ще търпят, заплатите си получават от народа. Ежедневно дали се инструктират, това е било преди. В онези наредби 1998 г. Просто и ясно са го дръпнали момчето и са си изкарали нервите на него. Но който не е добре с нервите няма място в МВР.
207
1
 
3
 
! Отговори
Здрасти момчета преди 1 месец
И момичета. Говорим си за Костов, Сакскобурготски, Трифонов, Божков, Радев. Нали знаете, че за своите детинщини, които костваха на държавата много милиарди и особено болно ми е като няма пари за образование. Та аз се обадих на "един приятел" да гарантирам вашата липса на амнистия или по-точно антиамнистия. Да ви го представя:
https://youtu.be/WUhOnX8qt3I