3 автомобила и трамвай се удариха в центъра на София

Движението в участъка е временно спряно
22 юли 2020 15:18, Ния Христова
56

 

Снимка: БГНЕС 

Трамвай и три леки автомобила са катастрофирали на столичния булевард "Александър Стамболийски". Инцидентът се е разминал само с материални щети, предаде БГНЕС.
 
Автомобил с благоевградска регистрация се е наредил да прави ляв завой по "Опълченска", когато според очевидци, трамваят не спира, а го помита, а автомобилът се удря в идващата насреща кола.
 
"Както си карах на зелено, трамваят ме удари отзад, изблъска ме и ударих насрещно движеща се кола. Ударът беше много силен. Изхвърли ме 5-6 метра в насрещното движение", обясни мъж от Петрич, чиято кола е главният участник в произшествието.
 
Водачът си призна, че е бил в нарушение и е карал по релсите, но не разбира защо ватманът не е намалил скоростта и е допуснал да го удари с такава сила.
 
Даниел Киров е водачът на ударената в насрещното кола. Той смята, че вината за ПТП-то е на мъжа от Петрич.
 
"Движех се по "Стамболийски" в посока център. 50 метра преди светофара видях, че водачът се е наредил на трамвайната линия, някъде по средата, за ляв завой по "Опълченска", който тук очевидно е забранен. Въпреки че стоеше на едно място и мислех, че няма да тръгне, продължих напред и изведнъж ме удари", разказа младо момче, което отивало да вземе приятелката си и се радва, че в момента на удара тя не е била с него.
 
Ватманът, който е управлявал трамвая по линия 10, отказа да коментира случая.
 
В катастрофата има и още един участващ автомобил, който е с най-малко щети и е напуснал произшествието. Няма пострадали хора нито от трамвая, нито от трите автомобила.
 
Временно движението в участъка беше спряно, но вече е възстановено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
имали са късмет че не е минавал самолет.
31
4
 
8
 
! Отговори
Борисчо преди 3 години
До Реалист:Не реалисте, ИМА забрана за каране по релсите. Нарича се НПРЕКЪСНАТА МАРКИРОВКА, каквато има на въпросното място. 2 активни ленти + трамвай. Не се прави на остроумен селчо
30
2
 
20
 
! Отговори
Борисчо преди 3 години
Горкият Петричанец. Карал си той по релсите да прави забранен завой и тоя трамвай вместо да го заобиколи го ударил отзад. Ами прав е - сега виновен трябва да е ватмана той е отзад хахахаххахахаххха
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на ватмана! Отстрелял е *** без грешка. Щом е на линията е виновен, да се жалва на арменският поп.
28
0
 
8
 
! Отговори
До 23 преди 3 години
Хахаха, че аз досега в България не съм чувала, че някой някого е ударил. Сите са се ударени. Само една комшийка каза, че са сменили колата, щото мъжът й я ударил някъде си, ама той като я изпогледа под вежди и тя на секундата смени версията.После разбрахме, че той я до даже не в друга кола, а както му казват "самокатастрофирал". Ама го бяха ударили де.Иначе си представих описаната от теб картинка/нямам съмнение, че ще е така/ и се скапах от смях. Ако беше му описал и речника - сценарий за комед
27
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селянина кара там където може да мине колата.За тях знаци и правилник не важат.Щом има път, той си кара.Ама било насрещно, ама нямало право на завой, ама другият е с предимство....моля, НЕ.А тва мигачи, поглед в огледалото преди да тръгне да изпреварва..........неееее, ЗАБРАВИ.Селянина си е селянин та ако ще и на Марс да иде.
26
0
 
12
 
! Отговори
дааааа преди 3 години
Рег.номер показва, че е голЕма вървела.........но само по Петрич!
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато е срещнат в София провинциалисти с кола и трамвай става СТРАШНО .П.П. Не гледайте регистрацията на колите, гледайте им грозните селски мутри и всичко е ясно.
24
12
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Няма забрана за каране по релсите в Закона за движение по пътищата. Има нещо друго, но по-добре си го прочетете сами, за да научите поне малко от правилата.
23
0
 
32
 
! Отговори
бай Герги преди 3 години
У Петрич трамвай нема. Он отде да знае, че тия железа у асфалто посред градо са релси и по тех се не кара? Ама то и лев завой бил забранен там. Лелеее, ама кви са тия глyпоcти, бе?!?! У Петрич си се завива насекъде.
22
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този с Благоевградската регистрация е ясно, че е в нарушение, но не това е причината за катастрофата. Първопричината очевидно е ватмана, но едва ли има изненада в това. От край време професията водач на превозно средство на градския транспорт в София е трамплин за преселение на най-голямите селт аци в София. Много пъти съм виждал подобни изпълнения на ватмани и автобусни шофьори в София
21
1
 
14
 
! Отговори
най-вероятно преди 3 години
Мъжът от Петрич е искал да спести 100 грама гориво като премине на право през кръстовището и след това да се върне и завие на дясно по ''Опълченска''!
20
0
 
31
 
! Отговори
Софийска баница преди 3 години
Сега, като се прибере в Петрич, ще разказва, какви приключения е имал в София и как само за малко е бил на релсите и изведнъж някакъв с трамвай го е ударил отзад. Ама нарочно го е ударил! Можел е да спре трамвая и да го чака, щото той нали, само ЗА МАЛКО е бил на релсите. Не е стоял цял ден на релсите, я. Пък и що да не направи ляв завой, там където на него му е УДОБНО? Кво като е забранено? Що да се разкарва 50 м по-надолу и само да се набутва с гориво.
19
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
згазен от трамвай почина от корона вирус
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да не забравяте, когато изчаквате насрещните за ляв завой, дръжте волана прав, а не ляв, за да може като ви нахака трамвая, да литнете напред, а не наляво при насрещното движение.
17
0
 
1
 
! Отговори
Софиянеца преди 3 години
Още ли не разбираш?
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.......... Ватманът спря и когато някой помогна на дядото дастане, продължи до спирката. Някои наругаха стареца."Колежката беше потресена от това, че докато правел тази маневра-гавра с явно не съвсем адекватния старец, ватманът се усмихвал много злобно. Аз я попитах дали е направила забележка или сигнализирала някъде за това поведение на ватмана, който все пак е служебно лице? Тя ми отговори: "Да не съм луда? Ами ако ватманът ме причака някъде да ме пребие?"Мен пък ме ужаси нейната позиция.
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Водачът си призна, че е бил в нарушение и е карал по релсите, но не разбира защо ватманът не е намалил скоростта и е допуснал да го удари с такава сила.-----Ех ватмане, ватмане!Като си го видЕл, че ще завива улево, да го беше подминал отдЕсно. Сега пиши обЕснения, вместо да си го знаЙш за друг път
14
7
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 3 години
Преди години моя колежка беше станала свидетел на това, как един ватман нарочно блъснал - макар и леко - някакъв много възрастен човек, който вървял плътно до трамвайната линия и явно е бил или напълно глух, или със силно намален слух.Думите на колежката бяха: "Стоях пред първата врата, за да сляза. Ватманът силно намали скоростта преди спирката, но когато дядото заситни до релсите нарочно подкара по-бързо, закачи го за лакътя. Старият човек изписка от ужас, подхлъзна се, падна ............
13
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на ватмана. Като премаже няколко ***, остналите вече няма да смеят да карат по релсите.