Протест в кв. "Манастирски ливади", блокираха и булевард

Хората недоволни от инфраструктурата в квартала
26 юли 2020 14:20, Ния Христова
99
Протест в кв. "Манастирски ливади", блокираха и булевард
Снимка: БГНЕС

Жители на столичният квартал "Манастирски ливади - изток" днес излязоха на протестно шествие, съобщи bTV. 

Хората искат да изкажат недоволството си от инфраструктурата в района. 
 
Протестът започна пред блока на столичният кмет Йорданка Фандъкова с викове "Осавка". 
 
Недоволните жители успяха за няколко минути блокираха изцяло движението по бул. "Тодор Каблешков". 
 
Поводът за протеста е, че терен за общинската детска градина е предвиден да се превърне в частна детска градина и училище за близо 650 деца. 
 
Хората се оплакват, че в района няма общински детски градини. По думите им няма и нито една узаконена улица в целия квартал. 
 
От Столичната община коментираха, че в момента се строи първата общинска детска градина в района. В момента се водят и преговори за изграждането на втора детска градина. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
8
 
11
 
! Отговори
Йок Фандък преди 3 години
Кога ще има реални наказания за корумпираните чиновници? Архитектът Здравков, Йок Фандък и сие, продължават линията на Партията - събирайте пари отвсякъде и едно дърво да не остане. От дърветата комисионни няма.
46
9
 
10
 
! Отговори
Lorda преди 3 години
Я шопските сеяци са се *** върху статия за Шополандия , пущете си сръбското исе потапяйте в говняното ви турско село там с 2те джамии ,анадолска баня и се подмийте на чешмите
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти чувал ли си за УПИ: ако имаш имот с лице към общинска улица, дори с лента и половина, можеш да строиш до разрешената кота корниз най-малко на 6 метра от другата сграда. Каква повече и инфраструктура искате? Площадка за изстрелване на ракетата на Мъск ли?
44
7
 
10
 
! Отговори
До 44 преди 3 години
Абе, ссел..ьо,Щом квартала е в регулация и общината е заппчнала да събира разрешителни за строеж...ще си изгради и инфраструктурата.Дъървен философ.
43
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия като си купуваха новото "качествено" строителство на 400 евро квадрата, не знаеха ли, че в района няма никаква инфраструктура и детски градини?
42
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Любовта към гербаджийските комунисти извира отвсякъда.
41
2
 
21
 
! Отговори
Мария преди 3 години
В Манастирски ливади се строи денонощно жилищни блокове, много от тях не са и заселени.Смешното е, че по бул. Тодор Каблешков от бул България до пазара на Борово има 4 казина, но нито една детска градина или училище.Инфраструктурата е ужасна, колите са една върху друга, но се стро ли строи. Тротоари има тук там, но важното е да се строи.
40
10
 
31
 
! Отговори
асд преди 3 години
Ей смешници. Някой да ви е карал да си купувате апартамент насред къра? Това никога не е било квартал. И никога не е имало улици или нещо друго. Вие какво очаквате бе кретеноиди?
39
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На какво се цупите - по закон минималното отстояние между сградите е 6 (шест) метра! Соц ж.к-тата не ги гледайте, те са строени в други времена с други нормативи. Който е купил там, явно го устройват обстоятелствата. Ако не - да продава.
38
2
 
22
 
! Отговори
българин преди 3 години
Има видео в Тубата , където с дрон е сниман Т.Каблешков преди предстоящото разширение . Пуснете то и гледайте - дронът снима посока МОЛ България , отдясно , където са старите блокове на Борово , всичко е ПОТЪНАЛО В ЗЕЛЕНИНА И ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА , а отляво , където са новите кооперации на Манастирски ливади НЯМА ЕДИН СТРЪК ТРЕВА , КАМО ЛИ ДРЪВЧЕ !! Само провинциалисти ( каквато е и кметицата ) може да си купят апартамент там !!!
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А строителите и инвеститорите завзели тротоарните площи са душички, милите..
36
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как се изгражда квартал без инфраструктура без знанието на кмета и архитекта по район, ДНСК и дори лично г-жа Фандъкова? Вина нямат хората, които са купили, платили и плащат данъците. Как да защитят интересите си? Вина за подобни безобразия носят всички управляващи до един и протеста е единствения начин да бъдат чути демократично.
35
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Манастирски ливади е абсурден квартал. Това е бивше село, където на мястото на къщите никнат блокове при неспазване на минималните отстояния. Еднопосочни улици и десетки нови блокове, които скоро ще се пускат в експлоатация. Въздухът зимата е отровен. Кварталът на простаците
34
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Презастрояване е факт,липсват всякакви регулации,от общината само лапат и издават разрешителни!!!!!
33
8
 
15
 
! Отговори
Алехандро преди 3 години
София за софиянци - селяните вън...
32
8
 
14
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Селяни овчари да *** в кофите, какво искат от моите данъци да им изсипят една камара пари, много добре са знаели, като са купували имотите за какво става на въпрос. Подробния Устройствен План (ПУП) е публична информация, сега искат с обществени средства да си вдигнат цената на имотите. Наглост и безочие на квадрат, ама какво да очакваш от козари
31
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вносните софиянци, като купували апартаментите не са ли мислели, как ще живеят в тия скъпи жилища без инфраструктураИ властта да се смени 10 пъти, техният проблем е от "рождението" на комплекса , недомислен.Не са ги настанили в този квартал съсзаповед н акмета, а са знаели предварително на какви пачи яйца се насаждат. Ама не е зле да протестират, иначе до 3000 година няма да се оправят
30
4
 
11
 
! Отговори
Бай хой преди 3 години
Само кучетата и котките не протестират в клоаката на европа и света наречена бъгъристан
29
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мои приятели брокери са ми разправяли как зарибяват лапнишараните са плащат по хилядаикусур евра квадрата в тези квартали- Вади, ЛиВади, Витоша... Купувачите масово са двойки придошли софиянци с доста комплекси. Жените им държат да е "елитно на топ локация". Вадят торбата с лъжите: там е бъдещето на града, транспорт не ви трябва, ще се возите с коли, било "лукс". След някоя друга година става по-зле от соц-панелка, карат се за режийните, спират да плащат и нямат ни осветление, ни асансьор.
28
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мхм, купуваш евтино (като за София) жилище в престижния квартал, забременяваш и се пляскаш после по главата как няма улици, транспорт, градини, канализация и как до 18г ще си шофьор на детето си. Не че е редно квартал в София да е в това състояние за толкова години, но всеки като се загробва за 25г кредит е редно малко да ги мисли нещата.