Кв."Манастирски ливади" ще има детска градина през 2021 г.

Сградата е предвидена да побира 8 групи
28 юли 2020 18:00, Ния Христова
21
Кв."Манастирски ливади" ще има детска градина през 2021 г.
Снимка: БГНЕС
"Вече започна изграждането на нова детска градина в столичния квартал "Манастирски ливади". Сградата на улица "Васил Стефанов" е предвидена за 8 групи и ще бъде завършена през следващата година", съобщиха от Столичния общински съвет (СОС).
 
В позиция на групата на ГЕРБ-СДС в СОС се изтъква, че няма да бъде допусната промяна на предназначението на терени, които са определени за образователна инфраструктураа, а нуждата от адекватна среда в развиващите се квартали на града е видима за всички. "Освен градоустройствените процедури, с които защитаваме интересите на живеещите , Столична община отделя значителен ресурс за придобиване на терени и инвестиции в новите квартали на София. Осигуряването на детски градини за децата на София беше поставено във фокуса на работа на Столична община именно от от нас - съветниците от ГЕРБ и кмета Фандъкова. Последователните действия за строеж на нови сгради, разширяване на съществуващи и използване на всички възможни общински терени за тази цел дават резултат. 46 000 деца посещават детските градини и ясли в София", се казва още в позицията.
Още по темата
 
Управляващите в СОС посочват още, че плановете за изграждане на детски градини в кв. "Манастирски ливади" включват и придобиване на терен, собственост на Драгалевския манастир, както и на още един терен, подходящ за тази цел. "Вече сме придобили и голяма част от терените, на които изграждаме улици, за да осигурим необходимата достъпност и обслужване с градски транспорт. Можем да успокоим живеещите там, че чак, когато завършим тези процедури ще допуснем разглеждането на възможностите за строеж на частни училища и частни детски градини в квартала", пишат от ГЕРБ-СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
179 преди 3 години
Квартал Манастирски Ливади доста добре показва инжинерната мисъл на българина през последните 20 години. Никаква естетика във стоителството. А Като нов квартал е могло да бъде доста приятно местенце но уви.. Описва социалното неравенство и хаоса във държавата като цяло - бездомни кучета ,надупчени пътища, плаващи плочки, криви улици със задънен край и на тях скъпи коли , модерни магазини , ново стоителство , хубави апартаменти. Няма я хармонията която трябва да съществува във този квартал.
16
2
 
0
 
! Отговори
ура преди 3 години
нова детска гразина за богаташките деца
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То дотогава Радьо ще да е събрал червените си български хронични говниуювеее и ще да са отлетели към червената планета с кораба Милениум_Фюжън_БКП_Манивела.
14
0
 
7
 
! Отговори
хмм преди 3 години
Този квартал стана така, защото има ***, които купуват жилища там. Ако никой не купуваше, нямаше да стане това нещо. Истината е, че българинът не се интересува от това, което се случва извън кутийката му. Масата нямат претенции за улици, инфраструктура, транспорт и т.н. Едва, когато им потрябва нещо започват да се оплакват и мрънкат, че го нямало и защо не им е осигурено. Този квартал е неспасяем, дано поне не се повтори същото нещо и с други...
13
4
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Защо е това бързане. Гербавите се пънат да преизпълнят петилетката за три години
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо се прави детска градина, училище, болница, аптека и чак после МОЛове, барове, дискотеки кина и т.н. Ама вие направихте точно обратното.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крад.ци - костов или жан виденов, после царя. Сега новата мода бойко или радев.Файда нулева. Уж раждаемостта ниска толкова за 20 години не можаха да построят детски градини в софия да могат хората спокойно да раждат деца.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така и не разбрах защо са толкова скъпи цените на имотите в този квартал без каквато и да е читава инфраструктура.
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този квартал не е за бедняци които да чакат за общинска детстка градина, очевидно хората които живеят там имат пари и връзки и както се вижда улиците всяка година ги ремонтират, за разлика от някои други квартали.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БРАВО!!!За има-няма 10 години управление, при което презастроихте София, сега ще има ЦЯЛА ЕДНА детска градина в оня квартал.Видими успехи! Само че тази година липсваха около 10 000 места в градините. С останалите какво правим? За следващите избори ли ги гласите?
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А асфалтов път ще има ли дотам? За един приятел, питам.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За края на 3тия мандат на Юрданка ще бъде готова и ще е идеалният предизоборен ПР.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ви кара дс купувате, като няма улици, училищани детски градини. Айде сега по 1 час всеки ден в едната подока. Столичани в повече.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко се случва наопаки.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре дошли в 20-ти век даже комунистите са стрили с повече мисъл за хората всяко ново ж.к. се е сдобивало детски градини, болници и училища. Сега и улиците и тротоарите не могат да си оправят.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краде се много
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо нещата в България се случват винаги със страшни мъки, скандали и разправии?