Протест в кв. "Манастирски ливади", блокираха и булевард

Хората недоволни от инфраструктурата в квартала
26 юли 2020 14:20, Ния Христова
99
Протест в кв. "Манастирски ливади", блокираха и булевард
Снимка: БГНЕС

Жители на столичният квартал "Манастирски ливади - изток" днес излязоха на протестно шествие, съобщи bTV. 

Хората искат да изкажат недоволството си от инфраструктурата в района. 
 
Протестът започна пред блока на столичният кмет Йорданка Фандъкова с викове "Осавка". 
 
Недоволните жители успяха за няколко минути блокираха изцяло движението по бул. "Тодор Каблешков". 
 
Поводът за протеста е, че терен за общинската детска градина е предвиден да се превърне в частна детска градина и училище за близо 650 деца. 
 
Хората се оплакват, че в района няма общински детски градини. По думите им няма и нито една узаконена улица в целия квартал. 
 
От Столичната община коментираха, че в момента се строи първата общинска детска градина в района. В момента се водят и преговори за изграждането на втора детска градина. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А гл. архитект, позволил това строителство - тераса в тераса, без улици и инфраструктура, е за мястото на Иванчева, която се опита да спре това закононарушение в друг квартал. И за това пострада.
86
5
 
17
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Кога дойдохте с цялата си рода се биехте в гърдите, че сте си купили жилище в София. Да бяхте питали чии са терените? Не сме съгласни общината да купува частни терени за да устройва вас, които дори не говорите правилен български. Ами чи туй, ми ко, сирини, ша ва, ни мога и т.н. Не Ви искаме тук и не ни интересуват вашите проблеми. Търсене си детски градини и улици от тези, които Ви продадоха жилища там.
85
5
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 3 години
Фандъчкова в ЗАТВОРА. НЕЗАБАВНО. ДА ВРЪЩА ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ .
84
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До80. Оплете коментара. Соца докара хората от село в града. Казва се колективизация на земята. Имаш право до 5 дка. Другата земя се заграби в ТКЗС. Останалия в село трябваше да работи за едни *** на земята от родителите си. И затова се принуди да е в град. В града деиства ЦЕНТРАЛИЗИРАНА ВЛАСТ. И в соца и сега.
83
0
 
7
 
! Отговори
костана а преди 3 години
проблема основно е че държавата не е взела мерки в края на деветдесетте години когато са се строяли тея квартали ливади долини и тем подобни опиращи в околовръстното полета квартали и на второ място че хората купуват уж ново строителство а не панелка и на зелено бембено без да мислат за неколко години напред
82
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в кв. Изток съм живял - квартала на комунистическата върхушка, с побъркани понсионери лелле сигурно е много яко. Не е вярно между другото, че няма детски градини - има, но са частни и си трябва пара - не е за бедняци които само завиждат.
81
2
 
28
 
! Отговори
рнфг преди 3 години
Първо напъват на евтини жилища селяците, и после искат улици, канализация и тротоари... Айде, довиждане.
80
3
 
24
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
Ми да се върнат по родните си места. Там си има инфраструктyра изградена от десетилетия и всичко което им трябва за достойно ежедневие.... дори с канализация!
79
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изток беше хубав квартал, но и той приключи.
78
2
 
12
 
! Отговори
anonym преди 3 години
Селяни на протест xD
77
3
 
24
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
кво протестирате като си купувате апартаменти на някакви си ливади. мноо ясно че няма инфраструктура и всичко останало. там е строено без дългосрочен градоустройствен план на парче ... За София няма визия - това е основният проблем
76
6
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Аз,като живеещ в квартал ИЗТОК,близо до Японското посолство,никога не съм ходил в кв.Манастирски ливади,но подкрепям справедливите искания на...жителите там.Апропо в нашия квартал по...градинките имаме много круши,които сега зреят.Каня жителите на...Ливадите да дойдат свободно тук,да си събират и наберат сладки плодове,а не да ги купуват от...кварталните магазинчета по 3-4 лева килото.Цецо и той живее близо до мен,на Латинка над 119 СОУ,даже един път ми се...усмихна,като се разминахме.
75
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е къде да отидат хората, като живот в селата вече няма и голяма част от икономиката е съсредоточена в София? И всичко това е благодарение на некадърност, егоцентризъм и крадливост на управляващата класа, без значение от партията. Планирането от времето на соца няма да се върне.
74
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кместицата къде да строи детски градини като всяка година идват нови софиянци с цялата си рода до 9то коляно???Като искате градини отивайте в Перник и Враца .
73
2
 
32
 
! Отговори
69 преди 3 години
Ааа не така селяни - когато купувахте там и надувахте балона нямаше проблем сега има, ще търпите;)
72
0
 
30
 
! Отговори
до 73 преди 3 години
ами прости сте щом живеете в тоя скапан квартал, много добре ми е познат, по-голяма мизерия не съм виждал, няма една права улица, всичко криволичи как си иска и е едно въртене по тия разбити и прашни улици с паркирани коли навсякъде, майките с деца по пътя ходят, а като падне малко дъжд или сняг се разкалва като в Сибир в тайгата :D Имам приятел, живее на Бяла акация, супер простотията - крива и разбита улица, но 1300 евро квадрата :)
71
11
 
6
 
! Отговори
СеляндурОтПловдив преди 3 години
Само да ви кажаче кореняк софиянците Хан Крум ги е избил още през 809та година след обсадата на града заедно с местния византийски легион. Не е ясно вашите корени от коя част на анадола или средна Азия са и при положение, че 1945та година 80% от населението на страната е селско и гласувате за Боко тиквата не знам какво се оплаквате, че града се е превърнал в ***?
70
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А като купуваха апартаментите имаше ли общински детски градини и узаконени улици???
69
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В манастирски ливади всичку комплекси са ипотвкирани.Щом влезем в еврозоната всички живущи ще ги изхврълят на улицата, защото няма да могат да си плащат ипотеката от 300 евро а заплатата е около 600 евро. А и са им приготвили вдигане на лихвите. Теслата се точи , а онея протестират за глупости.. много добре знаят кварталът какъв е,но да се перчим в Софето и провинциалното градче от което идват ще свърши.
68
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Манастирски ливади-запад, не само че ни оправят улиците всяка година, ами и дръвчета ни насадиха. Лошото обаче е, че като се махнат дупките и става една формула 1 и почват да хвърчат, тесли, ауди rsq8-и какво ли още не, а всички си мислят, че сме били прости селяни, хахха.