С палатки и колелета, но без коли и автобуси: Как осъмна Орлов мост?

Блокадата наложи спешна организация на движението в столицата
Обновена: 30 юли 2020 09:55 | 30 юли 2020 09:55, Красимир Ангелов
315

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С разпънати палатки и много колелета, но без обичайния интензивен сутрешен трафик – така осъмна тази сутрин едно от най-важните и ключови кръстовища в София – Орлов мост.

Протестиращи са блокирали движението с призиви за оставка на правителството. Решението им наложи спешна организация на движението в столицата, като всички автобуси от градския транспорт, които минават в района, са в променени маршрути.

Още по темата
От Центъра за градска мобилност съобщиха, че са променени маршрутите на линии на градския транспорт: 9,72,75,76,84,184,204,304 и 604, както и на тролейбусите с номера 4,5,8 и 11.

Ето и как се движат автобусите докато трае блокадата на Орлов мост:

Автобусите с номера 9 и 75 въртят на Военна академия.

Линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута си.

Автобусите 72,76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. "Драган Цанков", бул. "П.Яворов" и по маршрута двупосочно.

Линия № 94 върти на ул. "Гурко" и обратно по маршрута

Линия № 213 в посока "Младост" е отклонен по бул. "Мадрид" , бул. "Ситняково" и по бул. "Цариградско шосе" по маршрута си.

Тролейбусите с номера № 4, 5, 8 и 11 посока СУ "Кл. Охридски" въртят преди Орлов мост и обратно по маршрута.

Тролейбус № 5 в посока "Младост" е отклонен до Сточна гара и обратно по маршрута до Надлез "Надежда".

На извънреден сутрешен брифинг шефът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев посочи, че се очакват големи затруднения през целия ден на движението в града.

"Поне на 2-3 пъти аз лично разговарях с протестиращите, но без резултат. Опитваме се да спазваме свободата както на протестиращите, така и на гражданите, но мисля, че има голяма вероятност да се стигне до физически сблъсъци. Надявам се и протестиращите, и останалите граждани да проявят благоразумие. Не изхождаме от позицията на силата. Опитваме се да водим диалог, трябва да положим максимални усилия и да запазим мира. Нека се протестира според правилата и закона", заяви Хаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам си нормален живот. Моите 3 деца са тук и не искат да ходят другаде. Всичките са успяли да се реализират. Ние с баща им също. Всички искат само да получават, без да дават. Трябва промяната да започне от нас самите. Какво да направиме за тази държава за да стане по-добре? С митинги и лозунги нищо няма да стане. А тези, където ви подкукуросват, първи трябва да си отидат, защото те не мислят за вас , а за себе си.
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15 Не ме карай да откачам и да дойда довечера облечен с тениска на Герб , не знае как ми пада пердето
47
24
 
7
 
! Отговори
Koko преди 3 години
Тези хора протестират и за нас. Ако не можете да сте там, поне не ги ругайте. Трябва да ни е срам, че не се включваме. Ако се включим блокадата няма да изглежда нелепа, а правилна. Т.е. всичко зависи от нас, тези 120 000 снощи които подкрепяме протеста, но не се включваме.
46
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много странно как БКП/БСП се надяват на един *** бабикян да им организира псевдо протестите и да мъчат софиянци.
45
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Божката явно бюджета за протести е поизтънял. Това е абсолютно несериозно, двадесет човека си играят с нервите на два милиона, чакайки някой да прояви агресия и да се изкарат жертви. Това са безработни, платени безделници, то е видно!
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фъндъкова връщай данъците като не се оправяш
43
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията къде е?!???
42
1
 
0
 
! Отговори
. преди 3 години
К'ви "колелета" уа? Автомобилни? Автобусни? Камионни?
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля рокерите , знам че са нормални хора Минете , моля ви от там и разкарайте мирно и тихо (то тихо не може де ) палаткаджиите
40
2
 
14
 
! Отговори
Петкан преди 3 години
Тия като ги гледам са клошари до един !
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ги гледам се разни без работа
38
1
 
14
 
! Отговори
мда преди 3 години
безделници на палатки, то си е за вас след някоя друга година ще просите на същото кръстовище стотинки
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марш от там, *** неприятни! Хич не ми пука кои сте и за кво се борите, защото това е свинщина! ***, самовлюбени и безработни, това сте! Иначе щяхте да сте на работа, за да видите как се изкарват пари, а не как се харчат тези на мама и тате!!!
36
1
 
17
 
! Отговори
Хе,хе! преди 3 години
Всички празноскитаещи по площадите не знаят какво ги чака скоро ! Разхождат се татуирани, с менгиши по веждите,по носа,по ушите, пият бира и крещят ,без да знаят защо, само за купона! Идва обаче и момент,когато нормалния българин ще излезе от кожата си и ще им отскубне мерака за анархия ! Да не стане ,"Ох,майко.болииии!"
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Черепа ултрасите тероризират столичани !Оставка на Радев и вън мутрите.
34
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу хунтата!Оставка!
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брокирайки големи булеварди си проличава колко са малко протестерите. Хайде сега да видя бройката на протестиращите - има 1.5км широк прав булевард, от пл.Независимост до надлеза на бул Яворов. На това място се събират около 60 000 души и всеки може да прецени колко са протестиращите. Тъй като много протестиращи претендират, че са над 10 000, то това означава от пл. Независимост до Ректората да има протестиращи. Такова нещо не съм виждал през последните 21 дни
32
1
 
22
 
! Отговори
Гого преди 3 години
10 палатки и 100 човека не са цяла българия да ги разкарва полицята от там кой ще ги търпи тези. Аз ще ходя да работя всеки ден тезми безработници седят и протестират за по добра българия мързелии
31
2
 
14
 
! Отговори
Какво не каза преди 3 години
Хр.Иванов. Защо ТЕЦ Варна? Каза че ТЕЦ Варна на Доган е получил 60 млн за последната година но нито гък какво е било преди това. Естествено веднага ми светна червената лампа за манимулация и се зарових в интернет. За негова зла участ н нета има всичко, но пък хората, които го следват не са свикнали да търсят активно и критично информация и да събират 2+2. Какво прочетох - ТЕЦа е приватизиран 2006г.Ключа е връчен на ЧЕЗ от министър Р.Овч и консултант за приватизацията Прокопиев заедно със резерва
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интелектуалния капацитет на протестиращите не е висок. Търсят провокации и се правят на жертви после. С обиди, агресия и компромати искат да свалят правителството. И после какво, правим диктатура или пълна анархия?