Каракачанов: Оставка сега не е нужна, нужен е диалог

Според него на протеста му липсва ясна идеология
Обновена: 30 юли 2020 09:41 | 30 юли 2020 09:30, Елка Василева
363
Каракачанов: Оставка сега не е нужна, нужен е диалог
Красимир Каракачанов. Снимка: архив, БГНЕС

Оставка на правителството в този момент не е нужна, а е нужен диалог в обществото и сред политическите партии, за да се вземат мерки и България да излезе от тежката ситуация. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНТ.

"Съгласен съм, че на по-голямата част от протестиращите не им хареса моделът на управление последните 30 г., но друга част от протестиращите имат чисто политически мотиви. Третата част определено са финансирани от икономически фактори, а и това е доказано", каза Каракачанов.

Според него на протеста му липсва ясна идеология.

Още по темата

"На едни места се издигат лозунги против капитализма и богатите, други протестират с европейското знаме. Няма лидери на този протест, хората говорят за промяна на Конституцията - едни искат промяна на съдебната система, други засилване на правомощията на президентската институция. Трети искат узаконяване на гей браковете. Няма ясна идея какво трябва да се случи“, коментира вицепремиерът.

„Една част са склонни на диалог, а други - не са. В този момент една оставка на правителството, в тази икономическа криза – едно служебно правителство, една анархия в рамките на 4-5 месеца, до нови избори, през това време няма да има парламент, които да актуализира бюджетите, а един Бог знае колко ще продължи мандатът на това правителство. По-доброто за държавата е да се търси диалог. Винаги съм смятал, че диалогът в обществото е по-добър", аргументира се Каракачанов.

Според него немалка част от протестиращите са млади и интелигентни хора, живеещи и работещи на запад, но заради кризата са се върнали у нас.

"Имат визия какво да се случи, но не е начинът да се хвърлят камъни, а е нужен диалог", настоя за пореден път той.

"Смятам, че генералният проблем на България през последните 20 години е не е дали да бъдем в НАТО, или не. Дали ще бъдем в ЕС, или не. Дали минималната пенсия ще бъде 300 или 350 лева. Основният проблем, и тук говоря за младите хора, е демографската катастрофа, защото демографската криза ни превръща в страна, която се маргинилизира. Имаме 2,5 млн. които работят, толкова, които са пенсионери, 300 хил. безработни. Без ясна демографска стратегия – как нацията ще оцелее, нещата няма да се получат", настоя лидерът на ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха преди 3 години
Поздравявам Каракачанов с песента:"Късно е, либе, за китка".
313
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с кой да е тоя диалог д едни мазни комунистически от.репки от банкяили шкембе патриоти за диалог са нужни хора авие във власта одавна не сте а и не се знае дали сте били щом сте бивши комунисти и обслужващи държавна сигурност
312
0
 
8
 
! Отговори
Правилно преди 3 години
Не е нужна оставка.Нужни са бесилки на които ,вие престъпници гадни , да изгниете, докато птиците се хранят от тлъстите ви телеса.
311
0
 
6
 
! Отговори
A преди 3 години
Точно сега, когато от ЕС отпускат стотици милиони евро и те са се настроили за кранене - тия протесъри им развалят рахата. Не, трябва избори след като се ошушка всичко до прашинка.
310
0
 
11
 
! Отговори
Този дебелогъзия, преди 3 години
никога повече няма да види власт, издъни се като Станишев! Оня с целувката на Местан, а този с подлагането си на Боко! Изобщо тези "патриоти" са вече забравени!
309
0
 
8
 
! Отговори
СС преди 3 години
Като искате диалог, отговорете на въпросите за корупцията по най-висшите етажи на властта. Защо мълчите и раздавате мизерни левчета на пенсионерите?
308
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този какво ми се прави на миротворец, явно банкянския му набива идеята да го издигнат за кандидат президент догодина, но може и друго да му набие както обикновено става при м..утрите
307
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Карасиии, напъни се , че чакат около 4000 албанци за Беге паспорти в комплект с шофьорски книжки и дипломи за средно
306
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Води диалог с които са склонни на диалог, предложи нещо, излез с идеи. Нали си умен...
305
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една част са склонни на диалог, а други - не са. В този момент една оставка на правителството, в тази икономическа криза едно служебно правителство, една анархия-------Каква криза и каква анархия?Криза няма, сичко върви по мед и масло магистралите и заводите никнат като гъби. Анархия на кое се казва, на служебното правителство ли? Говориш против Конституцията, значи...
304
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хайде де диалог, питай доган бей защо си присвоява пътя строен със пари от данъците на всички много велик ли е или ти е приятел?
303
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанов защо не говори за незаконните паспорти,издавани от негов човек от вмро, за 5-те си незаконни тераси,покри се по време на скандала,изпитана стратегия,научена от времето в ДС. Защо не каже нещо за пияния евродепутат Джамбазки,който пие и шофира и не си подаде оставка от европарламента.
302
1
 
13
 
! Отговори
Бико Томов преди 3 години
На простеста липсва идеология,а господин Каракачанов агента на комунистическите тайни служби Държавна сигурност има ясна идеология - да е винаги близо до парите и софрата, и при комунистите преди 89-та, и след 89-та, направи коалиция с куцо и сакато само да влезе във властта, страхотен патриот - коалиция с Бареков, Ковачки, Волен и де факто сега пази дпс и герб.
301
2
 
7
 
! Отговори
Бико Томов преди 3 години
Налиточно патриотите отговаряте за демограФСКАТА ПОЛИТИКА ДЕБЕЛ ***.
300
1
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
алтернативи няма на хоризонта, това е така. НО и да останат на власт НЕ Е АЛТЕРНАТИВА!!
299
4
 
4
 
! Отговори
да бе преди 3 години
къф диалог бе с *** от улицата зибл си пъпчивия нос в смартфона и постващ селфита в инстаграмнормален човек може ли да води диялог с такъв тип субекти
298
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До Анонимен Е как може да има диалог с Мафията ?
297
2
 
3
 
! Отговори
SVETA преди 3 години
До НЯМА ДА ИМА ОСТАВКИНЕЩАСТНИК
296
2
 
5
 
! Отговори
SVETA преди 3 години
ТИ НЕ ГО РЕШАВАШ ТОВА
295
2
 
10
 
! Отговори
Кат ще повърна преди 3 години
КъФ диалог бе прасчо? Миришете на *** та не се трае. Как да диалогираме кат ще повърна.