Преговорите на Орлов мост зациклиха, центърът остава блокиран

Градският транспорт закъснява с 20-30 минути
31 юли 2020 09:30, Ния Христова
260

 

Антиправителствените протести продължават, както и блокадите на ключови кръстовища в София. Още сутринта се появи напрежение между протестиращи и представители на Столичната община в района на Орлов мост.

От СО се опитаха да преговарят с протестиращите да освободят един коридор, така че по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" да бъдат пуснати две транспортни линии. Разписанието на автобусите е променено.
 
"Ние искаме да пуснем всички линии, не само две. Но това ще се случи след оставките. Условията са кратки и ясни - три оставки", категорични са протестиращите.
 
Опитите на директора на "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община - Красимир Димитров, да убеди протестиращите да освободят място, остана неуспешен.
 
"Тъй като на това място, което сме, няма нито палатки, нито протестиращи. Щяхме да осигурим екипи на СО да няма хора като преминават автобусите. Така бихме облекчили хората в София, които пътуват с градския транспорт", обясни той в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той обясни, че при повечето протести има отговорник, с когото общината преговаря, но сега не е така. А чуваемост към исканията и молбите им няма.
 
"Целият център е блокиран. Градският транспорт закъснява с 20-30 минути. За младите хора е окей, но с възрастните хора, които едвам се придвижват, какво правим?", посочи още той.
 
От общината са направили опит да преговарят и с протестиращите пред Министерския съвет, но там също е било безуспешно.
 
"Лагерът е на точното място. Ако има форсмажорни обстоятелства ще се съобразим с тях - например преминаване на коли на "Спешна помощ". Цяла България знае защо сме тук - искаме оставка на Борисов и неговото правителство, на главния прокурор и предсрочни избори", заяви Виктор Лилов. 
 
Красимир Димитров обясни, че преговорите ще продължават, докато не се облекчи трафикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има си начин да ги махнат и той не е с бой, а със законни глоби и санкции. Хората ги боли само когато им вземат пари. Глоби, санкции и съдебни искове от страна на засегнатите за щети и пропуснати ползи - това е решението в модерната правова държава. Никой нормален съд няма да оправдае причиняването на щети по политически причини.
136
1
 
9
 
! Отговори
Анабел преди 3 години
С терористи не се преговаря!
135
3
 
10
 
! Отговори
Condios преди 3 години
Negotiations? With 50 people? Just remove them - done.Why would negotiating be necessary, when this tiny group of people make lives impossible for thousands. Ridiculous.
134
4
 
6
 
! Отговори
до Фандъкова преди 3 години
Фандъкова, или вкарайте стлоцата в ред, или ние ще ви изкараме на местните избори от Столична община.Политика, политика, обаче вие вече се гаврите с хората.
133
5
 
16
 
! Отговори
Кой плаща сметката? преди 3 години
С кандърми не става!Има Закон за митингите и Наредба на Столична община там са казани глобите.Започват да глобяват подред а на този от Боец като организатор предявяват обвинение за ПЛАЩАНЕ ТРАНСПОРТНИТЕ РАЗХОДИ НА СТОЛИЧНИЯ ТРАНСПОРТ ЗАРАДИ ПРОМЕНЕНИТЕ МАРШРУТИ.Гешев да се САМОСЕЗИРА а не да гледа сеир отстрани.Като са толкова курназ да ни правят на луди докато отидем на работа ДА ПЛАЩАТ ГЛОБИ И СЪД ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА.Полицията си трае но ако пребият някоя луда баба ще стане мазало и масов бой
132
8
 
11
 
! Отговори
39 преди 3 години
А не Ви ли мина през ума, че това е просто една възмутена гражданка като много останали.След като се държат така с нея, тя как да постъпи? Или всички недоволни хора са провокатори, а протестиращите "свети води ненапити"? Стига с тия манипулации вече, хората не са *** и виждат кое как е.
131
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахаха, тия имат късмет че повечето хора са на почивка. Иначе досега да са им изкривили и без друго кривите физиономии. Видяхме ги колко са мъже малко да ги пипнат и ооох боли ме. Слънчасвайте си на пека на орлов. Но Септември ако продължавате ще разберете колко малко сте всъщност протестиращите, тия дето нямат работа и космоса им е крив щото сами не сте постигнали нищо. Печете си се засега.....
130
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилното поведение е не властта да ги разгонва, а всяка засегната компания или човек да предяви иск за компенсация на щетите. Те имат право на протест, но когато избират такава форма, трябва да си платят масрафа. В случая инициаторите са публично известни, така че е ясно към кои хора трябва да се отправят тези искове. Ако компанията на Градски транспорт предяви иск за нанесените щети, не виждам как един нормален съд няма да го признае, защото съдът няма право да се води от политически мотиви.
129
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АхаМне. Не е нормална страна, защото льольовци като теб, дето не могат да стъпят на малкия пръст на Боко, се мислят и правят на велики. Включително и тези на кръствището. Жриците на БСП и Черепа.
128
14
 
15
 
! Отговори
Тайпи преди 3 години
Чудим се чудом на нашата полиция...да беше една нормална страна щеше да измете цялата пиянска *** от улиците.
127
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Червените жилетки" на Радев още ли се търкалят пияни по паважа? Навремето такива ги прибираха в изтрезвителното.
126
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕШЕВ ДА СЕ САМОСЕЗИРА ЗА ПРЕДИШНИЯ ДИРЕКТОР НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ГЕОРГИ БЕЛОВСКИ ОТ ОТКРАДНАТИ ПАРИ ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ ЛИ СА МУ 6 ТЕ АПАРТАМЕНТА И 3 МАГАЗИНА ,МУТРАТА ГЕОРГИ БЕЛОВСКИ ВИКА МУТРИ ДА БИЯТ ДЕЦА.ГЕШЕВ ТИ СИ НА ХОД.
125
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всеки ден блокирани улици означава по 1% нови избиратели на Герб."Ахахахх мечтите са безплатни, пич. Помечтай си още малко, после се върни обратно в реалността.
124
9
 
10
 
! Отговори
До 118 преди 3 години
Дайте ги на норадо, ако 2 милиона Шопи са против блокиране не улиците, да излязат тази вечер, да дадат оставка мутрите и от утре сутринта спокойно ще си карата като граждани :)
123
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РЕЗИДЕНТА ЗОВЕ ЗА БУНТОВЕ И НАРИЧА ЗАКОННО ИЗБРАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО МАФИЯ- ОСЪДЕН ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И В ЗАТВОРА...
122
13
 
9
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Ако тази есен има избори в България пак няма да гласувам за да се насерят от яд в гащите дебилния президент Радев БСП Слави Трифонов и дебилните дебелокожи протестиращи българи егоисти с егоистично мислене
121
8
 
5
 
! Отговори
бекането преди 3 години
аре ве кат простия народ иска- да идват сестра галева завършила комсомолска школа в москва, черепа дет изнасилва жени убива и има повече ритони и антики от националния музей.Да идват *** дет избиха десетки милиони в русия и над 200 000 в България/не че баце, не е от същите, ама май половин идея по добре от работническо селската власт на овчаря тато и мирчо спасов/
120
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я ПЪК АЗ ДА ПИТАМ СЛЕД КАТО ИМА КАСА ДАЛИ НЯМА ДА СИ ПРИБЕРЕ ЕВРАКА В КАСАТА , А ЩЕ ГИ СЛОЖИ В ЧЕКМЕДЖЕТО- ДА ДЕ АМА РЕЖИСЬОРЪТ НЕ Е УСПЯЛ ДА ОТВОРИ КАСАТА ТА ЗАТОВА В ЧЕКМЕДЖЕТО- ДАЖЕ БАБА МИ НЕ СИ СЛАГА ПАРИТЕ В ЧЕКМЕДЖЕТО.
119
3
 
5
 
! Отговори
До 39 танка на Ванка преди 3 години
Пиша ти от Плевен, драги Ванка.Помниш ли кагда пришол със танка?Беше млад, но се държеше мъжки.Зарази семейството ми с въшки Взе на мама златните пендарии дори галошите ми стари.Помниш ли, как кушаше картошки?Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сияи изпил си всичката ракия.А след време чухме и мълвата,че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня.Даже кръстих дъщеря си Маня.Залъкът си давахме насилана Русия тая дива сила. После цели девет петилеткиграбихте уран и руди редки.Грабихте и жито, папиро
118
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата на *** си мислят, че със стари комунистически приоми ще вземат властта! Дръпнаха шалтера на метрото, спряха авробуси, трамваи и нормалните хора, отиващи на работа... добре, разбрахме че сте наследниците на ония, които взривяваха влакови релси и църкви за да дойдат на власт и да управляват 45 год чрез озаконен от Русия терор! Няма нужда повече да ни го доказвате! Разбрахме!