Преговорите на Орлов мост зациклиха, центърът остава блокиран

Градският транспорт закъснява с 20-30 минути
31 юли 2020 09:30, Ния Христова
260

 

Антиправителствените протести продължават, както и блокадите на ключови кръстовища в София. Още сутринта се появи напрежение между протестиращи и представители на Столичната община в района на Орлов мост.

От СО се опитаха да преговарят с протестиращите да освободят един коридор, така че по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" да бъдат пуснати две транспортни линии. Разписанието на автобусите е променено.
 
"Ние искаме да пуснем всички линии, не само две. Но това ще се случи след оставките. Условията са кратки и ясни - три оставки", категорични са протестиращите.
 
Опитите на директора на "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община - Красимир Димитров, да убеди протестиращите да освободят място, остана неуспешен.
 
"Тъй като на това място, което сме, няма нито палатки, нито протестиращи. Щяхме да осигурим екипи на СО да няма хора като преминават автобусите. Така бихме облекчили хората в София, които пътуват с градския транспорт", обясни той в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той обясни, че при повечето протести има отговорник, с когото общината преговаря, но сега не е така. А чуваемост към исканията и молбите им няма.
 
"Целият център е блокиран. Градският транспорт закъснява с 20-30 минути. За младите хора е окей, но с възрастните хора, които едвам се придвижват, какво правим?", посочи още той.
 
От общината са направили опит да преговарят и с протестиращите пред Министерския съвет, но там също е било безуспешно.
 
"Лагерът е на точното място. Ако има форсмажорни обстоятелства ще се съобразим с тях - например преминаване на коли на "Спешна помощ". Цяла България знае защо сме тук - искаме оставка на Борисов и неговото правителство, на главния прокурор и предсрочни избори", заяви Виктор Лилов. 
 
Красимир Димитров обясни, че преговорите ще продължават, докато не се облекчи трафикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
12
 
8
 
! Отговори
Шофера преди 3 години
Бойко се чипка в моренцето и му е през ушите за Орлов мост.Нормалните хора отиват на заслужена лятна почивка, а който иска да се търкаля по асфалта в града да заповяда.Като се върнем към края на Август, ако още пречат ще има шамари
116
10
 
14
 
! Отговори
> преди 3 години
Кога полицията ще започне да си изпълнява служебните задължения и да отстранява и наказва нарушителите на обществения ред?Аз за какво им плащам заплатите, да помагат на някакви да ми пречат да отида или да се прибера от работа ли?Фандъкова, или взимай мерки, или се пръждосвай!
115
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пред парламента, президенството и съдът вече бяха 20 дена, да виждаш ефект.
114
5
 
5
 
! Отговори
гост преди 3 години
Няма чуваемост и към исканията за оставка на престъпника БМБ.
113
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При хвърлена оставка, на минутата ще изчезнат протестиращите. Сърдете се на Бойко, не на хората на улицата. От 20 дена са стачките и тоя страхливец се прави че нищо не е станало. Дайте предложение как точно да стане.
112
5
 
6
 
! Отговори
Фина преди 3 години
Сладури стига вече с тия глупости за евро в шкафче. От години никой не ползва 500 евро. Всички мутри са на франкове по 1000. Постановчиците си живеят с еазбиранията от преди 10 години когато бяха на власт.
111
3
 
5
 
! Отговори
ТЕРОРИСТЪТ преди 3 години
СПРЕТНА НА РОДИНАТА СИ МАЙДАН- НЕЗАБАВНО ОСЪДЕН ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И В ЗАТВОРА!
110
6
 
3
 
! Отговори
До 115 преди 3 години
Ке падне !
109
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли жадармерия в София. Да излизат и да разчистят кръстовището. Група безработни лентяи, не може по такъв начин да възпрепятстват нормалното придвижване на град от калибъра на София. Като искат да стачкуват, да отидат пред Министерски съвет, Предизвнтството или пред която сграда решат, но не и да затварят улицит.
108
5
 
8
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
" предсрочни избори", заяви Виктор Лилов."=======================================================Прочетохте ли това ? Проверете кой е тоя тип.Е, щом такива искат оставка, по - добре Бойко да остане. Не желая да ме управлява Български Хелзинкски Комитет.
107
6
 
13
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
Всеки ден блокирани улици означава по 1% нови избиратели на Герб. Протестерите се самоунищожават от глупост.
106
2
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
До Официален протестърКато терористи ли? Ще тормозите останалите, щом не е на вашето. Една идея, една партия, едно мнение. Всички останали - много им здраве, а?
105
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прос народ, лесно се управлява, Бойко много добре го знае това и за това не си дава оставката, а не че няма за какво, или че ще се счупи държавата. За мен сте *** народ и си заслужавате и Бойко и Гешев.
104
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Расизъм! ! Ако бяха р0ми щяха да ги изгонят
103
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еврото от шкафчето е пуснато в обращение,за да плащат на *** да защитават мафията,Бойко,Пеевски, Доган, допуска и др подобни.Жалка работа!Хора които искат путинизъм в България, защитават Бойко и гербавите, това смятам обяснява всичко! Продължавайте млади хора, ние сме с вас до оставка на корумпираното правителство.
102
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мисля, че пречат на някого, тъй като всички недоволни са си вкъщи и се оплакват по сайтовете.
101
2
 
4
 
! Отговори
До АК-47 преди 3 години
Ходи си при Путин тогава.
100
4
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Не разбирам до кога общината ще позволява да се нарушава закона и правата на гражданите. Изумен съм как може общинска институция да се моли на нарушителите да нарушават закона по-малко, ако може. Някои представители на протестиращите толкова са се опиянили, че говорят за чистотата на въздуха и др. подобни. Демагогия. Все повече вярвам, че инициаторите и най-активните са платени. Отврат.
99
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли в природата некрадлив герберюга?
98
14
 
2
 
! Отговори
Официален протестър преди 3 години
Ако полицията ни изгони от моста може да тръгнем по улиците и не отговаряме какво може да се случи с колите ви ! Сега е момента да се правите на мъже и да кажете че ако ви пипнем колите ще ни счупите главите хаха ама ще видите.