Преговорите на Орлов мост зациклиха, центърът остава блокиран

Градският транспорт закъснява с 20-30 минути
31 юли 2020 09:30, Ния Христова
260

 

Антиправителствените протести продължават, както и блокадите на ключови кръстовища в София. Още сутринта се появи напрежение между протестиращи и представители на Столичната община в района на Орлов мост.

От СО се опитаха да преговарят с протестиращите да освободят един коридор, така че по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" да бъдат пуснати две транспортни линии. Разписанието на автобусите е променено.
 
"Ние искаме да пуснем всички линии, не само две. Но това ще се случи след оставките. Условията са кратки и ясни - три оставки", категорични са протестиращите.
 
Опитите на директора на "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община - Красимир Димитров, да убеди протестиращите да освободят място, остана неуспешен.
 
"Тъй като на това място, което сме, няма нито палатки, нито протестиращи. Щяхме да осигурим екипи на СО да няма хора като преминават автобусите. Така бихме облекчили хората в София, които пътуват с градския транспорт", обясни той в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той обясни, че при повечето протести има отговорник, с когото общината преговаря, но сега не е така. А чуваемост към исканията и молбите им няма.
 
"Целият център е блокиран. Градският транспорт закъснява с 20-30 минути. За младите хора е окей, но с възрастните хора, които едвам се придвижват, какво правим?", посочи още той.
 
От общината са направили опит да преговарят и с протестиращите пред Министерския съвет, но там също е било безуспешно.
 
"Лагерът е на точното място. Ако има форсмажорни обстоятелства ще се съобразим с тях - например преминаване на коли на "Спешна помощ". Цяла България знае защо сме тук - искаме оставка на Борисов и неговото правителство, на главния прокурор и предсрочни избори", заяви Виктор Лилов. 
 
Красимир Димитров обясни, че преговорите ще продължават, докато не се облекчи трафикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберасти, много цъкате от компютрите по министерствата! Не работите ли? Затова ли ви дават заплати. Ако сте много курназ, елате в 19.00 пред президентството да ни изметете, чакаме ви!
96
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Барбекюто вкусно ли е?
95
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравейте, африканци! Дойдат сини каски шкембе войводи умиротворяват?
94
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българска работа... С терористи откога се преговаря?
93
10
 
1
 
! Отговори
До 97 преди 3 години
Че това е обществена тайна че вземаме пари. И кво като знаеш трябва да се изплаша и да избягам ли ?? Ти ни разкри и сега ще протестираме под моста
92
13
 
5
 
! Отговори
Умен преди 3 години
Докараха баба провокатор. Евала Шиши. И телевизии си имаш.
91
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пускайте сигнали до Столична община
90
7
 
18
 
! Отговори
Уважаеми преди 3 години
софиянци! До кога ще търпите тези малобройни същества да пречат на нормалния живот в столицата?
89
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спряха бизнеса на божков и протести. Не ми се мисли ако бяха завели дело на Любен Гоцев или спрат бизнеса на Маджо.
88
7
 
18
 
! Отговори
Лично ги чух преди 3 години
как се организират и си говорят за пари едни събрани на групички на Позитано. Не вярвам на приказка за платени протестиращи, но ЛИЧНО го чух! Беше сюрреалистично! Ако имаше начин да се обадя и да ги снимам щях да го направя. Винаги гласувам на избори! Участвах на много протести. Има много за което да се протестира в тази държава, но сега виждам, как ни навират полуистини, как мимикрират под чужди имена...Действията говорят повече от лозунгите.
87
4
 
22
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
При Путин, при неразрешено блокиране, тези мързеливи лежачи щяха да бъдат изметени за 15 минути. Ще пречат на стотици хиляди хора да се придвижат нормално до работните си места. Ама като ги гледам, нямат и 1 ден трудов стаж. Протест се прави пред зданията на тези, срещу които се протестира. Пука им на тях от вашето плажуване и мързелуване, лентяи.
86
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези млади хора ще си заминат да учат или работят, откъдето са дошли със спомени за приятни разговори на чаша бира. А ние??? Каква шльокавица ни готвят кариериста Радев, приватизаторката Нинова, джобния генерал, Цвъ Цвъ, платени от Божков и с***р***с, Слави и всякакви новоизлюпени и жадни за власт, никому неизвестни хора?
85
1
 
17
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
До Анонимен-39Този безделник се казва П.Кърджилов,PR на осъдената кметица от Младост и професионален протестър,човек от ''отровното трио''!В момента Орлов мост е блокиран от *** на БОЕЦ,които се разграничават от останалите протестъри и изявите на Кърджилов са явна провокация срещу тях.Явно двете групи не могат да разделят паричките отпуснати от Черепа!
84
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може стотина пишлигари, наркомани и всякаква *** да пречат на хората да отидат на работа! Защо през задния вход искате да се намърдате? Искам да ви видим програмите и може и да гласуваме за вас.
83
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези под тентите сигурно са останалите без работа хора които пласираха на Черепа талончетата
82
5
 
12
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 3 години
Вие ок ли сте с главите? Ако нещо се постигне по този начин сега, утре всеки 2-ри недоволен ще блокира...
81
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление позволихме да свалят Орешарски с платени протести, а той е добър човек и професионалист. Сега хората са по собствена воля на улиците , но за разлика от Орешарски имате работа с безскрупулни мафиоти и егоисти , те няма да оставят властта , защото искат да крадат и да не ги разследват .Протести до край и никакви преговори. Имаме нужда от експертно правителство.
80
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само вдигат рейтинга на тиквата. Божката ще направи обратен ефект. Официално съветниците на радев бяха спипани със секретни документи ама как ли на протестиращите им убягва това и не искат оставка на тиквата и комунягата радев
79
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше скоро един дето си беше заградил улица, щото била в неговия имот и веднага се разправяха с него, то стана обществен въпрос по всички новини, глобяваха го, кво ли не и освободи улицата. Ама тези могат да заградят главно кръстовище и нищо? Що така?
78
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя бившия паж на крадлата Иванчева.... не е у ред човека, такова изтерясване, то не бяха крясъци все едно го дерат жив...... Клоун. И другите са същите като него. Слънчасали и *** от жегите. Нормален човек ще стои ли там освен ако не му плащат и то добре??