Блокадата на "Орлов мост" остава, двама се опитаха да запалят палатка

Отново словесни пререкания и напрежение между протестиращи и граждани
Обновена: 1 авг 2020 10:02 | 1 авг 2020 10:00, Камелия Цветанова
734
Блокадата на "Орлов мост" остава, двама се опитаха да запалят палатка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След поредната 23-а вечер на антиправителствени протести в София и днес продължават блокадите с палатки на протестиращи на булевард „Цар Освободител“ и кръстовището при “Орлов мост“.

На Орлов мост обстановката е спокойна, но през нощта е имало нови, словесни пререкания и напрежение между протестиращите от палатковия лагер и граждани.

Още по темата

По разказ на демонстрантите, след два през нощта двама мъже са дошли тук и са направили опит да запалят една от шатрите на протестиращите. До инциденти не се е стигнало. Полицейските служители са се намесили веднага.

Няколко часа по-късно става неприятния спомен за демонстрантите, които показаха пред журналистите следите от вандалската проява и увредената им шатра.

"Дойдоха някакви хора, които въобще не са нито от протеста, нито имат нещо общо с нас. Просто проявиха агресия. Опитаха се да запалят една от шатрите. Но, като се замислите, това нещо, ако беше паднало върху някой човек, какво щеше да се случи, не е редно, да се правят тези неща, да се палят и т.н. Ние се опитваме просто да си оправим държавата, искаме просто нашите искания да бъдат изпълнени. Нищо друго“, казват те пред БНР.

“Не правим нищо лошо. В крайна сметка, те почнаха да ни псуват, да викат, да крещят, при което полицейските служители реагираха много бързо и честно казано от страна на протестиращите е нямало никаква агресия. Бяха двама души задържани. Предполагам, че това са платени провокатори от ГЕРБ, на които целта им е по всякакъв начин да запазят своя гуру на власт, но няма да се получи", обясняват протестиращите.

Това е вторият сблъсък между протестиращи и граждани, за по-малко от денонощие.

Вчера на "Орлов мост" бившият пиар на районната община в Младост Петър Кърджилов беше задържан, след като заля с вода възрастна дама, изразяваща недоволството си срещу блокадите. Тя, от своя страна, го удари с бастуна си.

Движението в центъра на София остава затруднено, заради продължаващите блокади на двете ключови места - кръстовището на Орлов мост и бул."Цар Освободител" в района при президентството.

Довечера в 24-ия ден от антиправителствените прояви ще се състои традиционния протест на площад "Независимост", а майките от "Системата ни убива" организират в късния следобед протестно автошествие до Банкя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


734
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
567
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа ще стяга октомврийска революция.Да видим... гърмят ми се черепчета.
566
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен602 Корнела собственатаси партия не може да оправи,че страната ли? Доган доста се ояде,не чакайте държавник вече от него. Сега мисли за вили,яхти и внуци.
565
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Корнели и Доган заедно могат да оправят България окончателно!
564
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен597 Този протест помага на рускочервените вутри да завземат власта без избори,да свалят законноизбраната власт,да хвърлят България в краката на Путин . Така,европейските фордове ще спрат,а помощтта ,одобрена в последните дни ще бъде спряна,бедността ще е тройно по-голяма от сега.
563
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поради рязкото повишаване на заразените с корона вирус,всеки протестиращ да даде проба за корона вирус ,като положителните бъдат отпратени в домащна карантина. Масовите събирания,за бъдат забранени.
562
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз немога да проумея как може да има Българи, които не подкрепят протеста!! Това е най-якото нещо което се е случвало в България от 100 години!! Този протест е съизмерими само с Априлското въстание. Българите трябва да носят храна и вода на Протестиращите по барикадите.. и бира също (протестиращите много обичат бира).
561
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви "писмени кодекси" не важат,само тестирането ще даде ясна картина на ситуацията,кой е позитивен с корона вирус.Проби за дрога и алкохол,също да се направят.
560
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата да си влезе в ролята и а тестира протестиращите,незабавно. Те са клъстър на зараза, вече.
559
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй като има много заразени служители на протестите,това означава,че сред протестиращите има заразени. Затова се налага ,незбавно,всеки протестиращ да даде РСR тест и позитивните да бъдат изпратени в домашна карантина. По света се искат атакива тестове,само у нас,гамените се излежават по площадите и улиците и заразяват полицаите и останалите хора.
558
1
 
14
 
! Отговори
R преди 3 години
До АнонименВ палатките може да са без маски. Все пак - семейства ***....
557
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 383 сегашните млади нямат общо с НДСВ а са безпартийни и са учили в България а не в чужбина
556
18
 
5
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
Гербаджийски агент-провокатор се опита да запали палатка, която е един вид полеви родилен дом на протеста!! В момента на вероломния акт в палатката се намираха 17 родилки с новородените си деца и около 50 бременни чакащи най-щасливия момент в живота си. И точно тогава изверг изпратен от сатаната Борисов се опита да запали палатката!!
555
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази блокада доста вдигна рейтинга на ГЕРБ. Хората видяха какви са всъщност Червените жилетки на Радев.
554
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямаше да гласуваме за Бойко Борисов на следващите избори. Обаче размислихме. А сме 10 човека роднини като се съберем на празник.
553
1
 
2
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
До Факт "избирите" май да ти дошли е повече!Наздраве!
552
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка Радев е забранена дума на протеста. Може да си докараш боя ако я кажеш на площада.
551
4
 
23
 
! Отговори
Шорти преди 3 години
Всички млади мразим комунистите ууууууу
550
4
 
30
 
! Отговори
Liotcik преди 3 години
ОСТАВКА Радев !!!!!!!!!
549
13
 
6
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Пресконференцията на полицията беше голям цирк !Заместника си държеше ръцете като селски чобанин на колана а началника му изнесе нещо като проповед направо е готов за свещеник в Рилския манастир ! И Вие Граждани на Републиката които ги храните очаквате от тия да въведат ред ! Надежда тука всяка оставете ! Оказа се че на Борисов му липсват топките !
548
2
 
22
 
! Отговори
Достоевски преди 3 години
Смяната на едни крадци с други още по-гладни няма да реши проблемите ! Гледам по протестите се навъртат добре познати стари муцуни които се надяват да грабнат кокала !Трябват ни нови, умни, честни, непокварени политици от друга планета ... иначе изборите не променят нищо както знаем !