Митингът днес: Протест и контрапротест в 43-ия ден

Контрапротестиращите питат законни ли са блокадите
Обновена: 20 авг 2020 21:53 | 20 авг 2020 20:03, Веселина Йорданова
402

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

43-та вечер на протести в София срещу правителството и главния прокурор.

Хората отново се събраха на площада през Президенството. Чуваха се скандирания "Оставка" и обичайните за митинга свирки.

За поредна вечер и музика озвучаваше протеста.

По-късно недоволните се придвижиха до сградата на МВР, която беше замеряна с тоалетна хартия и домати.

Тази вечер пред сградата на СДВР пък започна контрапротест срещу антиправителствените демонстрации.

За по-малко от 24 часа контрапротестиращите са събрали 5 000 подписа, като петицията е публикувана и в интернет пространството, а желаещите да я подкрепят могат да се разпишат и пред сградата на СДВР.

С петицията хората ще настояват да получат информация дали протестите са незаконни. Ако са такива, полицията да влезе в правомощията си и да ги премахне, настояват участниците в днешната акция.

Хората се обявиха и за мирно протичане на антиправителствените протести - без ескалация и без насилие, както и за премахване на блокадите в центъра на столицата, ако те са незаконни.

Кадри от протеста и контрапротеста на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев вижте в галерията!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Добре деКой ти каза, че живота ми не е подреден? Доста елементарно е да мислиш, че единствените хора срещу тиквата са някакви нереализирали се плебеи. Напротив - всички, с които съм бил на протеста, са хора със стабилна работа, висше образование и семейства. Да, вледеенето на какъвто и да е чужд език е абсолютно необходимо, за да комуникираш с представители на други държави, особено за членките на ЕС. С теб да върви преводачка, докато козируваш и се хилиш като ***, е доста жалко.
216
3
 
24
 
! Отговори
Добре де преди 3 години
До АнонименТо и аз не съм никакъв, но казвам "АЗ"! Когато имате доказателства, ще имате и аргументи! И владеенето на "английски" ли е критерий за образование и рутина? Как ли са се оправяли навремето без английски? Англичаните като не знаят, хайде да не кажа български, да е руски, необразовани ли са и излагат ли се? Ти като знаеш английски, а не знаеш как да подредиш живота си кой е виновен? То май е по-лесно да си един от стадото и накъдето тръгне то и ти нататък!
215
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БайХА ако хората, срещу които е протеста имаха добра кауза, нямаше да трупат пачки евро и кюлчета злато в нощните си шкафчета. Доматите са ви проблема на вас, а не че всичко в тая държава е за нашите хора, управлява се некомпетентно и неадекватно и единствената цел на управлението е да се пълнят офшорките с "усвоени" европари и рушвети от бизнеса, който трябва да плаща само за да може да съществува.
214
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Добре де"Ние" сме всички онези, които не сме гербаджийски подлoги и сме наясно, че няма как хора от силови групировки, охранители на соц величия, ДС агенти и други хора с престъпно минало и настояще, незнаещи дори английски език и излагащи се ежедневно да заемат постове в МС или други висши държавни длъжности. Също така "ние" сме хората, които не одобряват прокуратурата да е джобно ножче в джоба на няКОЙ.
213
6
 
25
 
! Отговори
КОЛКО УСЛУЖЛИВО преди 3 години
Днес.бг - 5-6 снимки на контрапротеста, но доволно повече на наркоманчетата от протеста. Браво !!!!!!!!!!!!!!!!
212
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БайХ,яйцата и доматите едва ли са годни за консумация,че протестиращите да ги даряват по домове,каузата е ясна,тя не е да се върши работата на управляващите като соц. подпомагане! В домовете трябва да има всичко ако соц. система работи ефективно,но това явно не е така за да се чака помощ от протестиращите! А защо партия ГЕРБ не направи дарения,със сигурност разполагат с повече възможности за дарения от протестиращите! Аман от манипулации и йезуитски изказвания!
211
2
 
36
 
! Отговори
БайХ преди 3 години
Ако протестиращите наистина имаха добра кауза, щяха да дарят яйцата, доматите и тоалетната хартия на хора в нужда - сиропиталища, старчески домове и т.н. ... писна ми да чета новини за недорасляци с лоша култура. Освен за вируси и псевдопротести не остана ли за какво друго да се пише?
210
0
 
15
 
! Отговори
Добре де преди 3 години
До HeinrichHimmlerКои сте тези "Ние"? Кажи "Аз", или е по- лесно да си някой от многото? Ами ако не докажете нищо "Ние" за какво ще лежите?
209
1
 
8
 
! Отговори
Rada преди 3 години
До АнонименMilioni ca vuv drygi durgavi zachtoto mnogi oligarci navremeto ograbixa bulgarckia narod a cuc tezi protecti i Otrovno trio naxalnata i bezchovechna Maa Manolova i neinite oligarci chervenata nomenklatyra prezidenta oligarx Pymen Radev ickat pak da ce zavurnat pak i Prokopiev i Bogkov da obavat pravitelctvoto02675
208
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УжасТ!
207
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия руски интереси ,стига с тия глупости ! Какви руски интереси когато България се управлява от американския посланик и директно от Брюксел,тука има четири американски бази ,цялата ни икономика е свързана с ЕС,всички партии се кълнат във вярност на САЩ и НАТО ,България вече е откъсната от Русия завинаги и никой не може да промени това !
206
6
 
30
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 3 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
205
0
 
11
 
! Отговори
666 преди 3 години
До HeinrichHimmlerМечти,мечтииии....
204
33
 
5
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Добре, тогава и ние ще направим петиция и ще съберем 2 милиона подписа с искане за разследване на цялото правителство на ББ от международни инситуции и дали е законно престъпното му управление. Но когато докажем, че ни управлява мафията, тези 5000 подписани на контрапротеста ще бъдат съдени за държавна измяна и съучастие в мафията, начело с нИдялко от ПИК!
203
3
 
35
 
! Отговори
Ето преди 3 години
В Пловдив събраха катуна и свиха байраците! Движението е нормално! Като искат да ходят на площада или пред общината! Не може цял град да се съобразява с 30- 40 протестиращи!
202
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протеста се изражда - добива екстремистки характер.Безсилието на ***-организатори го тласкат към ексцесии, което отвращава хората, които също са за оставка на Борисов.Апропо, той самият каза, че след изборите се оттегля.Сега се разбира, че отровната клика е за временното правителство на Фигуранта, а не за "мутрите вън".А самият Фигурант окончателно се капсулира и избягва всякакъв контакт с хора извън ултрасите на Костя Копейкин.Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
201
0
 
23
 
! Отговори
Да преди 3 години
До хайде пътекатаДа се работи, но трябва човек да може нещо, а на повечето само устите им са големи! Цял ден може да пият кафе и отстрани да ти дават акъл, как да работиш! Абе професори по всичко, които искат лятото на хладно, зимата на топло, да командват и да им дават големи заплати! Да ама с много вожд, малко индианец не става! Нали трябва някой да заработи парите!
200
0
 
35
 
! Отговори
хайде пътеката преди 3 години
С търкане на билетчета не става. Трябва да се работи. А работниците не искаме да работим за мутри. Така че Румба, време е да стягаш куфарите. Ако няма резултат, скоро черепа ще свърши с финасирането.
199
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
268 Да не мислиш, чеПростакаТодАрПравешки е прочел и една книга?
198
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка еднокнижни ***. Банкета свърши. Няма желаещи да ви плащат масрафа.