Митингът днес: Протест и контрапротест в 43-ия ден

Контрапротестиращите питат законни ли са блокадите
Обновена: 20 авг 2020 21:53 | 20 авг 2020 20:03, Веселина Йорданова
402

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

43-та вечер на протести в София срещу правителството и главния прокурор.

Хората отново се събраха на площада през Президенството. Чуваха се скандирания "Оставка" и обичайните за митинга свирки.

За поредна вечер и музика озвучаваше протеста.

По-късно недоволните се придвижиха до сградата на МВР, която беше замеряна с тоалетна хартия и домати.

Тази вечер пред сградата на СДВР пък започна контрапротест срещу антиправителствените демонстрации.

За по-малко от 24 часа контрапротестиращите са събрали 5 000 подписа, като петицията е публикувана и в интернет пространството, а желаещите да я подкрепят могат да се разпишат и пред сградата на СДВР.

С петицията хората ще настояват да получат информация дали протестите са незаконни. Ако са такива, полицията да влезе в правомощията си и да ги премахне, настояват участниците в днешната акция.

Хората се обявиха и за мирно протичане на антиправителствените протести - без ескалация и без насилие, както и за премахване на блокадите в центъра на столицата, ако те са незаконни.

Кадри от протеста и контрапротеста на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев вижте в галерията!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протести ще има. Вече не е новина.Спирам коментарите си.Чакам да отразите края им.
196
1
 
7
 
! Отговори
До 204 преди 3 години
Това е неприемливо.Пишеш го на шега, но е истински резултат от стремежа на чугунените глави да всяват раздори.
195
0
 
26
 
! Отговори
До 252 преди 3 години
РазбрахмеТи си роб на Русия, ама животът си тече.Многократно се опитвате да ни връщате към Евразия, ама не се получава.Георги Димитров го е казал,, Колелото на историята се върти и не трябва да слагате прът в него.,,Има неприятни последици
194
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пък с тоя ,, триъгълник ,, на властта.А кой е на Венериния й хълм- Радев ли?
193
2
 
16
 
! Отговори
Абе преди 3 години
До АТАКИСТ не знам кой се е събрал, ама оная петиция дето набираше 1 милион гласа за оставката на кабинета не е събрала и 100 хиляди за два месеца :)
192
23
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 3 години
Шепа гербарасти и партиен актив на герп са събрали да хленчат. Тази вечер МОГЪЩА блокада изгря и в Пловдив! Браво Пловдив! ОСТАВКА и блокажи до откат ако трябва ще спрем цялата икономика на държавата! ОСТАВКА !
191
2
 
17
 
! Отговори
крепостници преди 3 години
До проруски-протестиЗдравата са ни влезли под кожата и отърване няма от руската мечка!
190
2
 
8
 
! Отговори
алла-балла преди 3 години
Пясък в очите на народа! Затова милиони са в чужбина....
189
19
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
и контрапротестърите-ченгета плющящи минуси с цел да заблудят или уплашат някого...не сте фактор...харчите парите от нашите данъци и си живеете на широко за наша сметка...това пазите безбожници,добрата новина е,че влака тръгна...сега или след 5 години...ще ви търсим отговорност...на вас ...на децата ви...и нашите деца са невинни но ги ограбвате...Нема правда нема мир
188
21
 
6
 
! Отговори
Банкянския оракул преди 3 години
А ГЕРБ едвам събраха 50 човека на контрапротест!!! И то платени...
187
7
 
19
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Аз съм Свободен Човек,живота ми е от Бога даден...не съм упълномощавал бандити да ме ограбват,да прогонват децата ми от дома ми,да продават земята ми на турците,да секат горите ни,да оставят Народа ни без Армия,да назначават съдии и прокурори наказващи несъгласните,да чакам "субсидии","помощи" като просяк от господарите плащащи на политиците ни за да ни продават...Аз не Сам РОБ на ЕС състоящ се от преяждащи и водещи съюза към гибел безбожници...Кунева ...съд за АЕЦ-а ни,СтаниШеф..съд,отговорност
186
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви три милиона бе, три хиляди тулупа не успяхте да съберете. Вече нямате и хора да завардите едно кръстовище. Имате колкото да подпрете една врата на някоя институция и то за 30 минути.
185
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да отида на контрапротест, защото точно тези протестъри не заслужават това. Но ще се подпиша под всички възможни петиции и искания метежниците да бъдат премахнати от улиците. Толкова са малко, а такава каша забъркаха.
184
15
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонименхаха...според "законите" писани от едни прости кърджалийски .утки са незаконни,по всички международни конвенции са законни...полицията...няма как да изпратите...те са наши на Народа ни служители...може да пратите еничарите си...и ще си докарате едни 3 милиона българи палещи и рушащи по улиците...опитахте и видяхте резултата...не си играите с огъня...идете си с мир...Бог да пази България!!
183
3
 
25
 
! Отговори
проруски-протести преди 3 години
Комунистически протести не подкрепяме! Долу Бсп! Импичмънт на Грипен Радефф !
182
21
 
8
 
! Отговори
Непартиен БГ преди 3 години
Тоя грабеж, геноцид спрямо народа трябва да спре с мирни протести нестава. Кое не е вярно записите как се управлявя България? Снимките с шкафчето? След 10 години сме най-корумпирана и бедна страна в ЕС? Младите искат да живеят в България не само да се прибират за Коледа? Законите за нашите са едни останалите други? Парите на европейските и българските данъкоплатци се разпределят непрозрачно от няколко министерства до техни фирми ? Раздават се пари да се стопират протестите. Мафия ни управлява
181
4
 
26
 
! Отговори
Президентът се скри преди 3 години
Президентът пак страхливо се скри в миша дупка. Защо ли е така ? От страх ли е ? Да не би да се изплаши от всенародната любов ? Сигурно *** и Решетников така са го посъветвали...Очевидно вече се страхуват от народната любов...
180
16
 
6
 
! Отговори
Прасчо преди 3 години
Сподвижниците на мутрите се активизират явно , раздават ли и безплатни плакати на - гешеф
179
8
 
22
 
! Отговори
Striker преди 3 години
и какво стана, а? Над 5000 за 24 часа срещу 50 хайлази всяка вечер! да идва полицията и да ги изчегъртва от асфалта, че мирише!
178
2
 
7
 
! Отговори
Mun`o преди 3 години
До Каренин от ПетербургКакво правите в България г-н Каренин...тука разни руски дворяни и болшевици не ви разбираме..вие сте от някакво по висше потекло..