Протестът: Полицаите свалиха щитовете, получиха цветя

Костадин Костадинов задържан заради следствие, водено във Варна
Обновена: 2 сеп 2020 20:10 | 2 сеп 2020 20:07, Веселина Йорданова
344

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължава протестът в "триъгълника на властта". Броят на протестиращите отново се увеличи, след като в следобедните часове напрежението спадна, донякъде и заради високите температури в центъра на София.
Още по темата

А част от полицаите на входа на бившия Партиен дом свалиха своите шлемове и щитове. Тези от тях на първа линия сложиха жилетки "антиконфликт". Униформените получиха български знамена и цветя от протестиращите, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

През целия ден на жълтите павета има хора, а протестиращите заявиха категорично, че ще няма да мръднат от местата си, докато не получат исканите от тях оставки. Днес е 56-ят ден от протестите.

Те започнаха от сутринта с откриването на новия парламентарен сезон и днес се стигна до сблъсъци с органите на реда.

45 души са прегледани в болница, шестима са хоспитализирани, а 35 души са арестувани. Според полицията сблъсъците са започнати от провокатори, които са били на първа линия. И полиция, и демонстранти са използвали лютив спрей.

Част от протестиращите от партия "Възраждане" се събраха пред сградата на СДВР, тъй като лидерът им Костадин Костадинов е сред задържаните. Жандармеристи пазят входа на сградата, а към момента няма напрежение.

Адвокатът на Костадинов обясни, че той е задържан за следствие, което се води във Варна. Бил е задържан по разпореждане на следствието в морската ни столица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
4
 
1
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Абе фашаго на 47 години съм!!! Дали мислиш че всички охраняваме паркинги , аааа?????
178
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С този неудачен мат'рял и след 560 дни картинката ще е същата. Събрали криминалния контингент от цялата страна и го изсипали на Независимост да удари едно рамо на пияниците от Орлов.
177
6
 
4
 
! Отговори
Гигантски протест преди 3 години
Протеста беше огромен - съизмерим само с протестите от 1989-та.Жалките постове на гербавите тук няма да спасят вожда тиква.
176
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 219 Затова в една нормална държава има прокуратура , която ще образува дело , и ще се произнесе - фотошоп ли са , не са ли Ама нямаме такава прокуратура А ББ нали разправяше ,че е постановка това . Не били фотошоп , като се обясняваше там Защо гешев не направи едно разследване , и като експертизите кажат , всичко е фалшифицирано и готово Защо се дърпа и той и Борисов
175
0
 
1
 
! Отговори
Боко преди 3 години
Д0 237. И как го разбра това? Да не си му отдолу?
174
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберските *** пак се активизираха, късно е подметки вожда е бита карта последния да пусне водата от казанчето.
173
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЕ, ти и Б. не сте със съдрани ***, вашите са закърпени.
172
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма грешка, мили протестъри, умни и красиви! Голяма... България вече не е в 2013, нито 2007, нито 1999. Агресията се връща обратно към вас! Позволявате да ви използват няколко мутри, откровени мошеници и пълни *** на заплата от Кремъл. Фатална грешка, вероятно... Вие си преценете...
171
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През управлението на Борисов МРЗ скочи с 300% ,моята също! Цените скочиха с 15% -20% като цените на автомобили,бяла и черна техника,бензин,строителни материали,дрехи,обувки,битови аксесоари почти не са мръднали! На каква предишна база на управленията ще искам оставка ? БВП на българина се е покачил с 40 места за 10 години,паритета на покупателната способност е най-голям.Затова,че там един на пазара казал,че Бойко е мутра? Затова ли?М!А Радев как ще намали смъртността и емиграцията?
170
0
 
5
 
! Отговори
Боцков преди 3 години
Доста протестиращи са с тениски "Мутри вън". Ами да, виждаме ви, че сте навън.
169
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БожковБорисов го пази Българския народ от престъпниците, тъй че вероятността е = на 0 зеро! Виж ти да паднеш в ръцете на Гешев и да те опъват триразово у Централния това вече е почти 100% след днеска....
168
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНа Божков не бери грижа за парите, те са си негови. Бойковите пари са наши, т.е. и твои.
167
1
 
4
 
! Отговори
Цървул преди 3 години
Хубаво е това с цветята, ама трябва и акъл! Сега да седнем и помислим, КОЙ спечели най-много от цялата врява днес?Като изпратите по 78 ст на кабелния си оператор,ще ви дойде наум!Този, който участва в протеста аристократично само по Фейсбук, ще си финансира телевизията, партията и бъдещия депутатлък благодарение на ах.маците, които грачеха 2 месеца за негова изгода! Да ви е честит новия политик и рестарта,започващ от тилилейските дебри на Учиндол.
166
3
 
3
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Бойко беше охранителя на Бай Тошо и получи куфарче с пари. Колко по-оригинален комунист ти трябва?
165
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия съдраниЦървули на площада ли искат оставката на Бойко?
164
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сбогом, ГЕРБ!
163
0
 
1
 
! Отговори
Некой преди 3 години
По два карамфила за всяка кука!
162
1
 
3
 
! Отговори
Божков преди 3 години
Не искам да си цапам ръцете. Бойко рано или късно ще ми падне.
161
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
214 Остави майтапа, но тоя наистина може да офейка като божков
160
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
брееееей Божков колко се е изръсил само тази вечер , нали герберчета 80 000 души някъде ,по колко им се плаща , днес бие полицията и обгазява , писахте че давали по 500 лв Колко бойкови чекмеджета са това , доста парички са