Протестът: Полицаите свалиха щитовете, получиха цветя

Костадин Костадинов задържан заради следствие, водено във Варна
Обновена: 2 сеп 2020 20:10 | 2 сеп 2020 20:07, Веселина Йорданова
344

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължава протестът в "триъгълника на властта". Броят на протестиращите отново се увеличи, след като в следобедните часове напрежението спадна, донякъде и заради високите температури в центъра на София.
Още по темата

А част от полицаите на входа на бившия Партиен дом свалиха своите шлемове и щитове. Тези от тях на първа линия сложиха жилетки "антиконфликт". Униформените получиха български знамена и цветя от протестиращите, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

През целия ден на жълтите павета има хора, а протестиращите заявиха категорично, че ще няма да мръднат от местата си, докато не получат исканите от тях оставки. Днес е 56-ят ден от протестите.

Те започнаха от сутринта с откриването на новия парламентарен сезон и днес се стигна до сблъсъци с органите на реда.

45 души са прегледани в болница, шестима са хоспитализирани, а 35 души са арестувани. Според полицията сблъсъците са започнати от провокатори, които са били на първа линия. И полиция, и демонстранти са използвали лютив спрей.

Част от протестиращите от партия "Възраждане" се събраха пред сградата на СДВР, тъй като лидерът им Костадин Костадинов е сред задържаните. Жандармеристи пазят входа на сградата, а към момента няма напрежение.

Адвокатът на Костадинов обясни, че той е задържан за следствие, което се води във Варна. Бил е задържан по разпореждане на следствието в морската ни столица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
1
 
0
 
! Отговори
Boss преди 3 години
Деца на ...комунисти.....-печатна грешка
218
5
 
4
 
! Отговори
Boss преди 3 години
До ББПротестиращите явно са е а на комунисти. 900 лева ..... Намерили та премерили. Нарушителите на реда в затвора -протестиращите са насилници -платени от насилници!
217
9
 
7
 
! Отговори
Lili преди 3 години
Радев и гладната му за власт жена нямат търпение да си делят властта и новите милиони от европейския съюз.
216
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До diana21Не си струва да му обяснявате на този кухавел. Такива не мислят, те са като латерни. Каквото сложиш в латерната - това свири. Бая фалшиво обикновено. А за това, че БКП-то оцеля, имат бая вина и тъпотиите на СДС, с които уплашиха много хора в началото на 90-те. Помните ли тъпата карта с черепите например? Тези "протестъри" са още по-*** - бесилки по улиците, непрекъснато закани- ще дойдем на власт и ще ви 'бем мам'та на всички герберасти. Какво очакват сега, аплодисменти ли?
215
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББЗа тия, най-невинните ли говориш, дето ги замеряха с каквото им падне часове, а? Я виж колко полицаи са в болница и колко други, пък после врещи врели-некипели. На чужд г'з и сто тояги ти се виждат малко ли?
214
2
 
4
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Къде ги виждаш тези борци за достоен живот, ?! Борбата е за власт от недостойни хора, опитващи се да я окупират с насилие! Когато такива недостойни постъпки изчезнат от политиката в България, тогава може и да говорим за достойнство. Полицаите се справят отлично с предизвикателствата на хулиганите или платените провокатори и те наистина са достойни хора! Нещата у нас ще се подобрят когато БСП изчезне от политическия ни хоризонт - дотогава непрекъснато ще си имаме проблеми с тези негодници..
213
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гигантски протестМомченце, ти или не си бил роден или си ходил под масата тогава, щом ги дрънкаш такива. Даже на първия митинг на площада през ноември 89 имаше поне три пъти повече хора, за после да не говорим. Какво сравняваш - на слона у'я с оная работа на мухата ли? Излез за налко поне от измисления си свят и се огледай, дирник.
212
6
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
позор...поредният позор...само до преди часове мачкаха с крака невинни хора,пръскаха ги със спрей,цял ден промиваха мозъците на хората как видите ли протестиращите...ама протестиращите се борят за правото си на достоен живот...вие защитавате мафията ограбващи протестиращите които всъщност ви плащат 900-те лв. заради които убивате сънародници...това ли са правилата...и очаквате да ги спазваме ли??ако сте пичове хвърляте шлемовете и минавате отсреща...останалото е... еничарство...
211
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сутрин - цветявечер - брадва.
210
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е началото на края на Борисов Нищо няма да затихва , напротив протестите ще стават все по масови и големи Светът се променя , България също
209
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да си изключително ***,за да дадеш цветя на полицай. На полицай цветя се дават само като за последно.
208
8
 
14
 
! Отговори
иво преди 3 години
Утре Бойко Борисов трябва да бъде арестуван.За днешният полицейски произвол този крадлив толуп трябва да носи отговорност.
207
11
 
10
 
! Отговори
така трябва преди 3 години
Утре е работен ден. Главния прокурор трябва да призове официално лицето Румен Радев на разпит относно предизвикването на безредици и нарушение на законно установения обществен ред.Със законност, един по един всички престъпници ще бъдат прибрани в затвора за да не нарушават закона. Така в държавата ще се установи ред и дисциплина.
206
14
 
16
 
! Отговори
българин преди 3 години
Спиш българино ! Браво на тези които са на площада! Разбра се че мирно няма да стане! Този *** Борисов изкара на площадите да се бият българи срещу българи! Защо? Заради кокала? Достойно е утре да си подаде оставката! Убити хора ли трябва да има та да си тръгне мутрата? ОСТАВКА!
205
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 283 естествено ,ч е ще е така не ми се вярва сам да си чисти и т.нАма ти мислиш ,че това не са доверени хора ли ? Които и да видят и най-гнусните беззакония няма да си траят ...
204
0
 
9
 
! Отговори
До 284 преди 3 години
Италия беше най-добре около 96-97. След 2000 тръгна надолу. Южна Италия са изхранва само от туризъм от край време и Северна я мрази. Да твърдиш,че Берлускони е направил нещо друго освен да краде я глу.паво. Ние българите трябва да мразим Берлускони, защото той беше против България да влезе в Е.С. Добре че тогава се намеси царя, че му каза някои сладки приказки защото един вид като премиер тогава и царя беше обиден в лицето. Поне това успя да направи за България, Сацкобурготски.
203
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно това ти казвам бе,кр?тен !От както Берлускони не е премиер Италия тръгва надолу !
202
0
 
2
 
! Отговори
До 279 преди 3 години
Достъп до служебното жилище на Борисов иматб:Охранители,техници,хигиенисти- официално !А не официално поне още трима различни представители от секретни служби !
201
0
 
4
 
! Отговори
До 274 преди 3 години
Да знаеш Берлускони колко го мразиха италианци. Той беше принуден да се махни,защото го хванаха да прави секс със 17 годишна. Не си тръгна по своя воля. Просто му намериха цаката. Иначе Берлускони има диплома за юрист. Сега как си я платил,не знам.
200
6
 
7
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
Що не ме обичат!? *** съм като тях!Раснал съм с прасето! В Партията бях!Винету прочетох, чак в 10 классутрин за закуска - 5 филии с мас!Какво искат още!? Толкова съм дал!Oпpaскaх 100 ***! Нищо не съм крал!Пътища и зали - всичко построих!На онез абдали в Брюксел с 200 го забих!