Чобанов: Опитваме да съхраним оригиналните количества жълти павета

Липсват около 6 кв. м от тях
Обновена: 4 сеп 2020 11:37 | 4 сеп 2020 11:37, Петя Славова
82
Чобанов: Опитваме да съхраним оригиналните количества жълти павета
Снимка: БГНЕС

След ескалацията на напрежението на протеста на 2 септември бяха освободени ключовите кръстовища в столицата, които демонстрантите бяха блокирали. Вече движението на площад "Независимост" и на "Орлов мост" се осъществява напълно спокойно. Още личат щетите след ожесточения протест в сряда.

Още по темата

"Вчера сутрин направихме подробен оглед в цялата зона. Констатирани са много и различни щети, но сред най-значимите такива са именно около 6 кв. м от жълтите павета", това заяви пред Нова тв зам.-кметът на София Тодор Чобанов.

Според него те най-вероятно са извадени и хвърляни по полицията. "Те са много опасни и се надяваме да не ставаме свидетели на такива действия. Още повече, че тези павета са изключителна културна ценност", добави Чобанов.

"Правим всичко възможно да съхраним оригиналните количества. Това е настилка, която е старинна и изложена на стрес, който създателите й не са предвиждали. Трафикът я поврежда непрекъснато", каза още Чобанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
това е такова падение - и тези ще ме управляват..............
31
1
 
8
 
! Отговори
Фъндък преди 3 години
Чобанов, ходи в склада на метрото в обеля да видиш как съхраняване жълтите павета - на вили и могили - дали изобщо имаш идея- загрижил се тука.Сега да не ви дойде идея да асфалтирате като дондуков
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В историята на България е имало три периода на Мутри. Първите мутри са били кърджалиите, които в периода 1790-1830 са вилняли из българските земи, втория - разбойниците тип Спас Турчев, които при Освобождението са изнасилвали и клали туркини и чорбаджии за да забогатеят, третия период на беззаконие е на ВИС и сега на СИК. Какво става с олигарсите на СИК - разни там паши, ама хахаха пак паши а пък от Кърджали ДПС определя какво да става в София. Кърджали-съвременните кърджалии и утки и гугутки.
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Какво има да се чудиКакво има да ти се чудя, само фашизоид, само такъв може да превъзнася тн царство България, начело на което са министри кръволоци и убийци на интелигенцията на народа и лакеи на немските шпиони Батенберг, Фердинанд и Борис Последни и хазартната им политика.
28
0
 
11
 
! Отговори
Жо преди 3 години
В село Долни Богров (до София) на улица 5-та има една къща, която отвън е облицована от всички страни с жълти павета.Собственикът твърди, че някакъв *** търговец му ги докарал с каруца за символична сума.
27
2
 
9
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Оригиналните павета трудно ще ги изкарат!Тия дето ги мятаха са някаква гипсова имитация,още във въздуха се разпада!Йорданка да каже каква е схемата с паветата
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзНапълно си прав - за съжаление.
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисирския естаблишмънт от лъжци от ГЕРБ искам да ви питам нещо, Божков откога стана лош и олигарх за вас, откакто спря да ви пазарува езбирателе ли или откакто спря да си плаща траншовете...Обаче доста кости потрошихте и изядохте на хората от България, доста бизнеси лапнахте, но с опита ви да глътнете и най-обемната кост - черепа се задавихте.
24
7
 
2
 
! Отговори
аз преди 3 години
боката в момента чака 24-те млрд евро, идват, разпределя ги за 1 седмица, отвързва ви курсчето от ЕРМ 2 зоната, левчето става 2,5-3 лв. след него който и да дойде е потоп, защото такова е постлано. после казва "при мен беше най-добре" и ще е прав, щото е потопил корабът за съжаление. вие си пишете и хвърляйте паветата...
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рано или късно жълтите павета ще бъдат мъхнати и е добре за това да се помисли още от сега. Да бъдат оставени на някои подходящи места където няма да се затруднява трафика като символ на София, а улиците да бъдат оправени като в белите държави.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масирана проверка започнаха властите срещу веригата магазини за играчки Хиполенд ден след като собственикът ѝ обяви, че подкрепя протестите, а синът му е пострадал лошо от сълзотворния газ на полицията.Около 20 служители на НАП, Икономическа полиция и Главна дирекция "Надзор на пазара" са отишли рано тази сутрин в базата на веригата в столичния квартал Казичене. Данъчни пък са влезли в магазините им за играчки.Щурмът идва часове след като публикация в агенция ПИК.
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жълтите павета отдавна са по дворовете на вилите на герберастките крадци е Бояна и Драгалевци
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хазната е празна.Горанов затова избяга.Тулупа тегли заем след заем за да си купува комфорт.Чака ви тежка зима.
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еврокомисията вчера каза - управляващите в България създават и разпространяват фалшиви новини. Освен това имат и фалшиви протестиращи и фалшиви полицаи в кордона с емблеми с черепи и с боксове в ръцете, които пребиват журналист, който се похвали, че е ял бой от Ердоган в Истанбул и от Лукашенко в Минск, но тука е изял най-якия бой. Все пак мутрите-агалари-кърджалии бият яката.
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чобанчето на Мутрите реве за власт като за последно. Абре чобан - сарай аа, прибери си паветата от провокаторите и от ромските чистачки, които са заснети да ги хвърлят в боклукчийските камиони на Гайтанския негерберски неолигарх хахахахатя ГЕРБ не е партия на олигарсите а на на умните и красивите хахаха
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един въпрос - вдигали ли сте паве? Хич не е леко, пък и да го мяташ, предполагам, че основно са откъртени "ремонтираните" павета, които са едни плочки, но това не са оригиналните павета.
16
3
 
3
 
! Отговори
Никк преди 3 години
Тия са станали много нагли.. Незнам дали не достигнаха по наглост тройната коалиция
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мантрата - Протестиращите съсипвали историческите жълти павета, загрижиха са политиците.Цинизъм!Първо, не бяха протестиращите, а внедрените от властта провокатори.Второ - протестът не съсипва жълтите павета, съсипва ги корупцията на политиците и столичните кметове.Доказателство: снимкитеГригор Лилов, фейсбук
14
0
 
7
 
! Отговори
Никк преди 3 години
Нали имаше една министърка или съветничка на Бойко, която си беше направила паркинга пред къщата и от такива павета. Имаше намерени такива павета на купчина и в някакъв двор в центъра
13
1
 
7
 
! Отговори
чобан преди 3 години
Питай Фъндъчка за паветата.Ето подксазка:8000 тона павета са изчезнали в София. Сигнал за това подаде в прокуратурата общинският съветник Иво Божков. Според него, паветата са изчезнали в периода от последните десет години. Според справка за периода от 2008 до 2017 г. на ремонтираните софийски улици, са били демонтирани 15 хиляди тона павета.