Ключовите кръстовища в София остават отворени

Палатки на Орлов мост имаше за няколко часа
Обновена: 4 сеп 2020 08:27 | 4 сеп 2020 07:40, Елка Василева
156
Ключовите кръстовища в София остават отворени
Снимка: БГНЕС

След като снощи протестиращите разположиха отново палатки за няколко часа на Орлов мост, кръстовището тази сутрин е свободно. И трите възлови кръстовища, блокирани в продължение на седмици, са отворени за движение, предаде БНР.

На Орлов мост пейките, контейнерите за смет и кашпите са отстранени от уличното платно и са поставени на тротоара. Постаментите, на които стоят орлите, са закичени с българския флаг. Кошчетата за боклук са препълнени и около тях се търкалят кенове от бира.

На кръстовището при Софийския университет табелите, с които се отбиваше движението в предишните дни, са на тротоара.

Още по темата

В т.н. Триъгълник на властта все още се издига палатковият лагер на майките от „Системата ни убива“, но той се намира на тротоара пред бившия Партиен дом. В момента има две палатки, две шатри и плътна редица инвалидни колички отпред.

Служителите на чистотата разказаха, че са изчистили огромно количество боклук от там.

Нощта в този лагер е преминала спокойно. Имало единични сигнали с клаксон от автомобили, но не е имало обиди и остри реплики.

След края на вчерашното шествие до Орлов мост е взето решение за вдигане на палатковите лагери, за да не се пречи завърналите се от отпуск в София.

„Орлов мост изпълни своята цел и е символ на София. Нека да запазим доброто лице на орловия град“ каза за БНР един от протестиращите в палатковия лагер на майките

Движението е спокойно.

Без инциденти и без сблъсъци с полицията протече 57 -ият ден на протеста в София с искане за оставка на правителството и  главния прокурор. Малко след 22 часа демонстрантите разположиха за няколко часа две палатки на Орлов мост, които после премахнаха с пояснението, че тази акция е символична. "В петък вдигаме барикадите наново", обяви на Площад "Независимост" адв. Николай Хаджигенов от организаторите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До От Германия 119Абе допуска се. Но никой няма да търпи палатни, замеряне с камъни, *** коктейли и близо 2 месеца простотии и золуми каквито червените направиха вСофия!
114
0
 
8
 
! Отговори
От Германия преди 3 години
При нас в Германия неразрешен протест не се допуска. Неразрешен ли е от общината - бой, водни оръдия, гранати със сълзотворен газ, арести и глоби. Демокрация значи права но и отговорности. А в България всеки си мисли че може да нарушава закона защото бил по-специален. Не демокрация а беззаконие.
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Молби, къндарми, психолози, политолози .... демократични глезотииЕдин хубав старовремешен лобут и виж как всички влизат в правия път.
112
0
 
7
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Абе, вие не разбрахте ли, че пучът на Черепа, " Да, България " и Радев няма да стане ? Бунтовниците сами се прецакахте, като отказахте Велико Народно Събрание и нова Конституция. По този начин показахте, че искате само - Стани да Седна.
111
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диана, тези бяха не само от БСП. Бяха хората на проДай БългарияИ аз видях как крещяха. Те знаят само да крещят и не задават въпроси. Това са хора крайно невъзпитани-смятай ако се докопат до власт. На стадиото ще има всеки ден обес-ени хора. Те ще върнат народният съд и см.ърт.ното наказание.Тези не ги слуша главата. Ама др.огата не прощава на никой.
110
7
 
2
 
! Отговори
аз преди 3 години
откакто БКП се присъединиха към протеста и дойдоха платените агитки на Герб в него, нормалните хора се отдръпнаха. Първите дни протеста бе най-истински и с най-много хора нормални и недоволни. Сега останаха ***, платени писачи и хвърлячи (каквито са били винаги политическите пионки на всяка власт).
109
0
 
11
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Грозни са проявите на БСП в днешните протести! Гледах едно интервю на Марешки пред Нова ТВ. Интервчто се извършваше на открито, където Марешки го бяха нападнали БСП протестанти и непрекъснато се намесваха в интервюто без никой да ги пита! Група полудели хора, без разум, без мисъл, без нищо - знаещи само едно "оставка" и да папагалстват, опонирайки всяка негова дума. Така крещяха, че не се чуваха отговорите на Марешки...Беше ужасно отвратително! БСП трябва да си ходи - вън от политиката!
108
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се радвайте многоХаджи-гейчо снощи каза, че тази вечер ще се строят новите катуничакал пратката от Дубай и Сърбияснощи от трибуната го каза преди да приключат с анатемосването и се провикнаНас не ни е страааааааах. Мили Боже-майка ми е психолог и не дава да ги гледам. Диагнозите им са опасни и за зрителите.
107
12
 
1
 
! Отговори
иво преди 3 години
На 2.09 беше най-големият протест в Европа от началото на годината.Над 100 000 смели българи поискаха съд и затвор за банкянката к........ва Бойко Методиев Борисов.Чест и почитания за хилядите борци за справедливост.Протеста продължава с пълна сила.Трябва да се подготвят още нови затвори.Има доста гербаджийско-комунистически индивиди чието място е резервирано при бай Ставри.
106
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ,като ни разтуриха катуна се притеснявам, че чичо Васко ще спре са ни плаща. А така хубаво си беше .Ядене и пиене на корем и вечерта надник. От време на време и си пое ба ва хме по някоя протестърка. Е вярно ,подмита само с мокра кърпа но пак добре. Само дето ми щипеше малко от спирта.
105
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха, хайде сега троловете да се преброят...
104
0
 
16
 
! Отговори
До Мехуро преди 3 години
НИЩО ПО-ДЕМОКРАТИЧНО ОТ ПРОТЕСТА! Демокрация идва от "Демос" - НАРОД!!#######Проблема е ,че 1000,2000 човека не са народа. От ,които половината не знаят ,какво искат.
103
3
 
11
 
! Отговори
история преди 3 години
Светлана се казва дъщерята на Сталин. След като той нарича дъщеря си така много закоравели комунисти наричат дъщерите си също Светлана.Визирам Светлана Иванова която е била открита мъртва на 2 Юли 2020.Така действат мутрите за да няма свидетели.Радев е знаел че вече няма следи и затова си мисли че гърба му е чист.Може би и той ще свърши така.Нека си спомним Павлов от Мултигруп.
102
1
 
1
 
! Отговори
Така е преди 3 години
До АнонименНе е важно колко гласуват,а кой брои гласовете.Подсигурили сме се.А нещата са прости-никакви списъци,а регистрация лично преди избори.Нищо не струва.
101
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жената, снимала прословутото нощно шкафче на премиера Бойко Борисов, натъпкано с милиони евро и злато, е открита мъртва в гръцкия курорт Санторини.Жената се казва Светлана Иванова, тя е от Пловдив и е е открита със счупен врат на 2 юли 2020 година в един от най-скъпите и посещавани гръцки курорти.
100
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв Чърчил,каква демокрация,аланкоолу.Да не забравяме кой прави"избори" у нас-Бай ***.Нищо не се е променило от времето на Алеко.Все едно е писал за днешните времена.
99
4
 
2
 
! Отговори
Мехуро преди 3 години
Анонимен 122 - демокрацията е най-доброто нещо. Да. И има два инструмента, неразделни от нея. Едното е избори. Трябва да са честни. Никъде не се казва, че трябва да са на 4 години. Ако трябва - на две. Или за по-лесно боеко да напише че това НС да управлява още 20г ? И втория неразривен инструмент на демокрацията - протестите. Това е отговора, когато делегираните представители се самозабравят и НАРОДА поиска да бъде чут. НЯМА НИЩО ПО-ДЕМОКРАТИЧНО ОТ ПРОТЕСТА! Демокрация идва от "Демос" - НАРОД!!
98
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може един полуграмотен адвокат,един придворен склуптор и някакъв, който дори не е българин за казват кой да кара влака. Навремето Чърчил е казал, че демокрацията не е идеалното нещо ,но няма по добро измислено. За това на всеки 4 години хората си казват волята. И мнозинството управлява. Който е мераклия за власт ,да се яви на избори и да ги спечели.
97
0
 
2
 
! Отговори
Пуш Кин преди 3 години
Както са казали някои по- умни хора,безполезно е да спориш с ***.Чао до не скиф.
96
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 110 Ди ДениПовечето, които избрахме Радев сега съжаляваме за грешката. Но как да знаем... Преди го мислех за предател, изменник, но днес ясно се вижда че е болен егоцентрик и патологичен маниак на тема съревнование!