Децата не са чак толкова стресирани от мерките в училище

В 51 СУ "Елисавета Багряна" има над 1200 ученици
15 сеп 2020 13:38, Ния Христова
13
Децата не са чак толкова стресирани от мерките в училище
Снимка: БГНЕС
Учебният процес в столичното 51 СУ „Елисавета Багряна" ще бъде разделен в четири зони. Учениците са разпределени на две смени в четири корпуса, които са напълно самостоятелни и изолирани един от друг. Това каза директорът на училището Асен Александров пред БНР. "Най-лошото, което може да се случи, е да затворим едно от четирите „училища“, не четирите едновременно", коментира той.
 
В училището ще се спазват всички условия за спазване на трите „Д“ - дистанция, дисциплина, дезинфекция. Въвели са двупосочно движение и има поставени термокамери за измерване на температурата на входа. 
 
В 51 СУ се обучават повече 1200 ученици.
Още по темата
 
"Децата не са толкова стресирани и ще свикнат", посочи Александров.
 
"Малко сугестираме децата. Ако казваш на едно дете – внимавай да не паднеш, внимавай да не паднеш, ако му го кажеш 100 пъти в рамките на един ден, сигурен съм, че ще падне. „Трудно е, трудно е“ – какво пък е толкова трудно? За две минути да отидат от класната стая но двора, четири-пет излизания на ден, две-три ходения до тоалетната, сумарно около 30 минути. Всяка сутрин виждам дечица в метрото – ходят си с маските, чатят си по телефоните, изобщо не са чак толкоз стресирани."
 
Александров призова родителите, които протестират срещу носенето на маски, да не правят това заради другите и в името на толерантността.
 
"Големият проблем ни е от някои родители, които са решили това да е някакъв тип протест. Ние не признаваме световна конспирация и ги молим да ни оказват съдействие. Добре, вие не вярвате, може би сте прави, правете го заради другите, които се притесняват."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Наште политици пак преиграват. Еднопосочно движение в училищата. Ще го спазват , ама друг път! Тъпоо!
8
1
 
5
 
! Отговори
оставка преди 3 години
Ограничава физиологичния акт, първичен и съществен за живота, тоест дишането. Липсата на свободно и здравословно дишане е несъвместимо с оптималното здравословно състояние, което представлява основното благо на всеки индивид, добре защитен от Конституцията и от законите. Щом държиш да дишаш през чаршав....сложи си още няколко даже. Ще чакам резултата.....
7
5
 
6
 
! Отговори
до 8 от славянин преди 3 години
''Всички хирурзи и зъболекари как издържат десетилетия, упражнявайки професията си? Защо не се поболяват от маските?''Децата не са хирурзи и стоматолози, а последните си сменят маскитe при всяка операция и манипулация!
6
8
 
13
 
! Отговори
Смех преди 3 години
Всички хирурзи и зъболекари как издържат десетилетия, упражнявайки професията си? Защо не се поболяват от маските?
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербаджийска логика: децата не са достатъчно стресирани, могат да бъдат и по-стресирани. Като възрастните, които добре разбират какво е да си много стресиран.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧиновникТо и сега се чудим как да си купим хляб,но тогава и вие ще се чудите , така че си заслужава мъките.
3
7
 
8
 
! Отговори
MD преди 3 години
До 123456Как решихте, че е вредно да се носи маска?
2
7
 
9
 
! Отговори
123456 преди 3 години
Не е въпросът в това дали са стресирани или не ( в крайна сметка няма дете, които не е виждало маска и шлем)! А в това, че е вредно за тях да носят маски!
1
18
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
До АнонименАуууу, стресирани били мамините лигльoвци. Като дойдат БКП и Слави да ви управляват ще видите какво е стрес и тормоз. Заплатите ви едвам ще стигат за 1 хляб и 1 салам седмично. Много бързо ще приключи този разюздан и консуматорски живот, който водите през последните 10 години като започнете да се чудите как да си купите храна.