Поредна 91-ва вечер на протест в София

Хората се събират на площад "Независимост"
Обновена: 7 окт 2020 22:09 | 7 окт 2020 20:20, Петя Славова
237


За поредна 91-ва вечер недоволните от правителството се събират в центъра на София, за да изкажат своето недоволство.
Още по темата

Отново те се събраха на площад "Независимост" като по-късно се очаква да тръгнат на традиционното си шествие. Част от демонстрантите се намират пред Съдебната палата в столицата, където запалиха символично лампи.

По-късно протест имаше и пред Висшия съдебен съвет.

Преди броени минути протестното шествие стигна до бул. "Дондуков", където има офис на ПП ГЕРБ. По него полетяха яйца. След това демонстрантите се отправиха към Орлов мост, който в момента е блокиран.

Пред БНТ също имаше протест. Хората там искаха да зададат въпроси на социалния министър Деница Сачева, но тя излезе през страничния вход на телевизията и среща между нея и недоволните така и не се състоя. Протестиращите не бяха въоръжени с яйца за разлика от предишните демонстрации.

По същото време се проведе и протест пред Съдебната палата на "Правосъдие за всеки" с искане за оставката на Иван Гешев. Демонстрантите носеха фенери, в които светеха крушки, захранвани от електричество. На огромен транспарант пишеше "Съдебна реформа сега". Протестът премине в шествие към ВСС.

Следващата сряда се очаква да има протест пред Съдебната палата с гост от Европарламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: протестплощадСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
4
 
16
 
! Отговори
лумпенизация дооткат преди 3 години
НЕМА ЛЕВИ НЕМА ДЕСНИ ВСИЧКИТЕ СМЕ С ТРЪТКИ ТЕСНИ , ГОНИМ БОЙКО С НАШИ ПЕСНИ И ЦОЦАМЕ ОТ ДУБАЕЦА И ЦЕКО КИНТИ ЧУДЕСНИ!Извод:С приближаване на есенния сезон на тиквите в София, риалити въстаниците ще могат да участват в кулинарни фестивали с парче печена тиква в ръка като организират Масово ядене на тиква пред Министерски съвет, съчетано с раздаване на банички с тиква и боза за силите на реда, бдящи за сигурността на родния плод и зеленчук, насаден в парламента.
157
5
 
27
 
! Отговори
Наблюдател от ООН преди 3 години
Протестът се спихна....спаружи ,кат попикано мушкато...!
156
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има потрошени гербави слуги по улици и площади!Народът отново ще бъде свободен!
155
1
 
18
 
! Отговори
ода за ЛУМПЕНЩРАСЕ преди 3 години
Отровно трио изправи се и изцвили и отрони със сетни сили:ОСТАВКА!На плажа Росенец наш Ристю се затече и се зарече,че Маджо не е негово човече.Бандата на "Боец" на помощ се притече и отзад им го навлече!Кака Мая Костинбродска в унисон с тях рече:Иде време за гювече!пРЕЗИДЕНТА юмручето си вдигна-рече и отсече;"Ронт Фронт дрУгАрЕ!"В прокуратурата Гешев хитричко се подсмихна и каскета си повдигна.А Баце на мисирките троснато им рече:Време е за КЮТЕЧЕ и Конституцията отече!!!автор:ШЕФА ОТ ГОРЕ
154
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутри, няма да ви оставим да си крадете, както досега!Не го ли осъзнахте?
153
3
 
6
 
! Отговори
Медиите мълчат?! преди 3 години
Посланикът ни в Пакистан Александър Парашкевов е отзован само година след поемането на длъжността заради смущаващо поведение и далавери, несъответстващи със заемания висок, дипломатически пост.
152
1
 
16
 
! Отговори
Брюкселски неволи преди 3 години
Черни сили,подземни сили ,там/ в ***/ за власт и кокъл мрънкат...Ропот и клетви в пияна ОТРОВНА мъка парадират за демокрация...Скърцане със зъби,неолиберални вопли и сълзи от плажа на Росенец бликат...Гняв и надежда/говежда/ да ги огрее Баце с ОСТАВКА...въстание подир въстание извиват се кат змия в пазва...И нахалос падат от кревата с трясък след наркотичен сън дълбок ...Събуждайки се виждат ,че краката им са отвити...И чаршафите ОПИКАНАНИ!
151
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шайката на СИК заминава в канала, в миризливия канал.
150
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Респект за протестиращите!Показахте, че не сме овце и роби на мафията!
149
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До GGЩо питаш? Отивай да метнеш.
148
0
 
20
 
! Отговори
GG преди 3 години
Ако метна яйце по Фигурантството, ще бъда ли агресор, престъпник и провокатор ?! До кога ?
147
2
 
14
 
! Отговори
до 131 преди 3 години
Какъв президент ще ви е Слави като е с патерици?Не знам как толкова болен човек се надявате да оправи България?!Той себе си не може да оправи.Цял живот си остана като стар ерген, щото е с чепат характер и дори в екипа си е диктатор.Не ви разбирам празните надежди да ви оправи човек, който е една от най-големите мутри от времето на баща ми.Сега пари няма-пуснал по 78ст абонамент за телевизията си в Ютюб.Той е не само болен физически.Психически е нестабилен.Сценаристите му също са много крайни.
146
7
 
5
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Мафията в затвора и конфискасия на цялото им откраднато имущество.7ъ
145
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изчезват коментари. Написах отговор за Слави на един пост тук. Някой беше писал "Слави президент" беше под 154сега го няма или се е изместил.. трябва да ровя 1 час да търся.Изчезнаха много коментари реално са изпратени 172 ... генератора горе под загалавието ги показва.Тук в полето на коментарите са 160
144
3
 
20
 
! Отговори
До Истината преди 3 години
100 човека сте каква оставка какви пет лева, според проучване Герб има най голямата подкрепа и е пред всички партии!Спрете алкохола!
143
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв президент ще ви е Слави като е с патерици?Не знам как толкова болен човек се надявате да оправи България?!Той себе си не може да оправи.Цял живот си остана като стар ерген, щото е с чепат характер и дори в екипа си е диктатор.Не ви разбирам празните надежди да ви оправи човек, който е една от най-големите мутри от времето на баща ми.Сега пари няма-пуснал по 78ст абонамент за телевизията си в Ютюб.Той е не само болен физически.Психически е нестабилен.Сценаристите му също са много край
142
3
 
14
 
! Отговори
Много простотия преди 3 години
Нямат подкрепа заради тези вандалски актове, само отвращават хората от тяхщс
141
15
 
3
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Е че герберунгелите вече са в канала и това е техния предсмъртен вопъл.
140
3
 
17
 
! Отговори
Този преди 3 години
До До 138Протест беше с цел МЕТЕЖ и разграбване.
139
2
 
14
 
! Отговори
каква преди 3 години
Революция - омлетаджии и прокиснали бираджии....