Нападнаха църква в Ница, трима души са убити

Една жена е обезглавена, има и ранени
Обновена: 29 окт 2020 12:25 | 29 окт 2020 11:22, Елка Василева
421

Снимка: БГНЕС

Неизвестен нападна с нож хората, намиращи се в църквата Норт Дам във френския град Ница, съобщи тв каналът BFMTV.

Инцидентът е станал около 9 ч. местно време.

По предварителна информация трима души са убити, няколко души са ранени.

Кметът на Ница съобщи, че нападателят е задържан. Той е ранен. Задържането му е станало 10 минути след нападението.

По първоначална информация нападателят е започнал да намушква хората с нож, били се чули и изстрели.

Още по темата

Според някои медии възрастен човек е бил обезглавен. Френските медии съобщават, че при нападението е убита и жена. Ройтерс предаде, че една жена е обезглавена.

Някои информации сочат, че в нападението са участвали двама души, като единият е избягал.

Вътрешният министър на Франция Жералд Дарманен свика кризисна среща в министерството.

Кметът на Ница определи атаката като терористична. Отделът на френската прокуратура за антитероризъм съобщи, че му е възложено да разследва нападението.

Полицаи с автоматични оръжия са отцепили района около църквата, на място са пристигнали линейки и пожарни коли.

Атаката става на фона на антифренски протести в мюсюлмански страни, след като Париж защити правото си да показва карикатури на пророка Мохамед.

Нападението беше извършено малко след убийството на френския учител Самуел Пати. Той беше убит, защото е показал на учениците си карикатури на пророка Мохамед.

След убийството на Пати френските власти, подкрепени от много обикновени граждани, бяха категорични, че карикатурите могат да бъдат показвани. Те бяха препечатани в повечето френски медии, което предизвика гняв в мюсюлманския свят. Това доведе до обвинения срещу френския президент Еманюел Макрон, че преследва антиислямистка цел.

Все още не е ясно дали атаката в Ница е свързана по някакъв начин с Пати, но френските власти от дни предупреждават, че е вероятно да има нови терористични нападения.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Некой нарисувал нещо,друг казал нещо и тия колят!Луд народ ей!Пълно е луди!
160
0
 
10
 
! Отговори
фън шуи преди 3 години
Такива хора искат да ни накарат да приемем и толерираме. Днес се засегнал от карикатура и те заклал. Утре ще се подразни от надпис на тениската ти и ще те застреля. В други ден няма да му хареса името ти или цвета на колата ти ще го накърни и ще ти сложи бомба... и те така, докато не изпълнят заветния хилядолетен план...
159
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още, още да ги галят франсетата и да ги приемат. Още може.
158
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казват по "Франс 24", че един е арестуван.
157
0
 
6
 
! Отговори
АЛФ преди 3 години
Още ли се трепете заради измислици, прачовеци?
156
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до АлиЗащото са си такива мюсюлманите,и всички знаем,че мюсюлманите ще реагират така,но французите ги провокират и обиждат. Значи умишлено целяха този конфликт. Защо по дяволите обиждат хора,които живеят с тях,които са техни съграждани без да са им напарвили нищо? Всички трябва да живеем в мир и разбирателство ,и да уважаваме другия.
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Totenkopf/161А за немските топполицаи/политици, шофьорът от фрауенкирхе не трябваше да бъде търсен, за да не се разбута обществото.Виж си първо задния двор!
154
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Либерална демокрация в действие. В САЩ белите целуват обувките на черните. Във Франция направо си ги обезглавяват... Мулти-култи рай е на запад.
153
0
 
8
 
! Отговори
Макарона преди 3 години
Избори ли идват, че този реши да си защити държавата и хората по погрешка? Тези дето причиниха трансфера на масите пришълци в Европа сега щели да се справят с тях? И това за справянето с тях го говорят единствено преди избори. Минат ли изборите продължават да си вкарват милиони зелени човечета. И след всеки атентант трябва да сме единни, мечета и няма да се оставим да ни победят. Още колко години ще продължава този омагьосан кръг? Ще има религиозна война в Европа през това десетилетие.
152
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неверника Макрон ръцете ви са оцапани с кръвта на милиони убити мюсюлмани в Алжир и Руанда
151
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се забрани религията в цял свят и готово.Измислил някой нещо да печели пари и власт над балъците преди хилядолетия и още има заблудени да вярват.Казал му някой,че има Алах,Буда,Шива,Кали,Христос и той вярва.Ти да видиш какви фанатици има?!
150
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 105"В ЯПОНИЯ КОМУНИЗМЪТ Е ЗАБРАНЕН" - мда, а японската комунистическа партия има 12 депутата в техния парламент.Аман от неграмотни лъжещи ***.
149
3
 
21
 
! Отговори
до Али преди 3 години
Човече, Шарли Ебдо публикува карикатури и с християнските символи, както и карикатури на Далай Лама. Те се будалкат с ВСИЧКО. Защо само привърженици на исляма вършат подобни неща?
148
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредните жертви в името на скалъпените религии.
147
1
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
За журналистката един терористичен акт в църква с убийството на 3 човека и ранени няколко е просто "инцидентът" Хвала! Молодец!
146
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз-ътФилмът Парола-Риба--Меч е за секретно подразделение което е извън законовите рамки, ловяха терористи :) Джакмън беше хакер, просто го принудиха да открадне едни пари от ЦРУ, все пак трябва да се спонсорират отнякъде, явно си гледал друг филм :)
145
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макрон е за затвора насажда омраза по религиозни причини
144
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макрон докара на французите освен ковид терора,и терористичен терор,и загуби за френските производители. Пълен ***.
143
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Религията на мира" за пореден път се доказа.
142
3
 
4
 
! Отговори
Веско преди 3 години
До СловянинДоста ви е объркана историята. Тъй наречените от вас ислямски страни векове са били част от Османската империя. Половината от тях даже са били християнски преди това, но това население методично се унищожава. Чак след ПСВ Англия и Франция си поделят зоните на влияние. Магреб са по-отрано френски, но са толкова слабо населени, че примерно в Алжир една трета са били французи и са движели икономиката. После са изгонени.