24-часови дежурства в Пета градска болница, няма свободни легла

Има желаещи да помагат, обяви д-р Борил Петров
30 окт 2020 13:19, Красимир Ангелов
4

Студенти влизат в Ковид отделенията. Готови ли са обаче специализантите за борбата със заразата?

"В момента 11 специализанти помагат в нашата болница. Те са преминали през Ковид отделението. Най-хубавото е, че има още желаещи да помагат. Те получават обучение най-вече как да се предпазват в Ковид отделението. Опитни колеги им помагат, докато младите лекари наберат опит. Те са от най-различни специалности - има гинеколози, кардиолози...", заяви д-р Борил Петров, ръководител на общинската Пета градска болница.

Още по темата
Пред Bulgaria ON AIR той определи ситуацията с Ковид-19 в страната като критична и апелира към спазване на противоепидемичните мерки.

"Положението е критично. Пета градска болница не се различава от другите лечебни заведения. Голяма е вълната от заболелите пациенти. В момента от 30-те разкрити легла в болницата, всички са заети. Придружаващите заболявания също трябва да се лекуват. От гледна точка на медицински персонал ситуацията също е критична. Апелирам към целия български народ да спазва противоепидемичните мерки и всеки да помага с каквото мога", каза медикът в ефира на "България сутрин".

По думите му доброволците съвсем отговорно са предоставили своя дълг като лекари в тежката борба срещу коронавируса. Лекарят алармира, че дежурствата в Пета градска болница са по 24 часа.

За октомври от 8 лекари, които давали дежурства, четирима са били специализанти. Те получавали допълнителното възнаграждение от 1000 лв. върху заплатата. Според д-р Петров младите лекари трябва да осъзнаят, че и в България имат бъдеще.

Той каза още, че двама общински съветници от ГЕРБ вече са предложили своята помощ като доброволци и увери, че всички са добре дошли да помогнат в битката срещу Ковид-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жертви трябват за Бойкова България.Не само да мъмрете по площадите и да искате.
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Мангъров е АБСОЛЮТНО некомпетентен!!! Всичките му твърдения бяха опровергани в световен мащаб! И най-вече простотията му за груповия имунитет! Той е един изключително вреден индивид, който си прави реклама по време на чума!!! А ти трябва да си мнооооого про.ст индивид, за да си мислиш че вирусите се носят просто така в свободно състояние, ``като молекули``!!! Те се намират сред секрети, които формират различни по размери капчици, които падат и се оттаяват, изсъхват и т.н.
1
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров каза каквото има да се каже ако ще извънземните да дойдат никой не може да ни помогне Някой знае ли аджеба колко е голям един вирус туй е една нанопрашинка стотици хиляди от милиметъра, носи се се във въздуха както се носи молекулата на кислорода. Във болница трябва да влизат само тежките случаи, куцо и сакато тръгна да лежи по болниците и да чака яката умирачка ама в болницата при другите те постоянно ти дават нови дози вируси и се утежняваш.