Ангелов обяви: Всеки трети тестван с коронавирус, вземаме мерки!

Отпускат повече пари за още covid-зони и за медиците
Обновена: 8 ное 2020 20:23 | 8 ное 2020 18:07, Веселина Йорданова
243
Ангелов обяви: Всеки трети тестван с коронавирус, вземаме мерки!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всеки трети българин е с коронавирус при тестване, каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на пресконференция.

Още по темата
От две седмици двуседмичната заболеваемост е над 300 на 100 хил., съгласно нашия план правим реорганизация в медицинската помощ, каза Ангелов. По думите му навлизаме в сериозната фаза на епидемията.

Новите мерки ще бъдат до края на годината и са в размер на 80 млн. лв. Министърът каза, че утре ще има извънредно заседание на МС по тях.

В етап доболнична помощ за укрепване капацитета на общопрактикуващите лекари 5 млн. на месец ще бъдат отпуснати допълнително. На всеки общопрактикуващ лекар по 1000 лева, съобщи Ангелов.

В ДКЦ-тата в София и в по-големите градове, където натискът е изключително голям, ще бъдат разкрити допълнителни Covid-зони, в които ще работят лекар, сестра, лаборант. На месец това прави около 3 млн. лв. Екипът там ще получава по 1000 лева допълнително и 10 лв. за преминал пациент, съобщи министърът.

В лечебните заведения капацитетът за поддържане на готовност на легла ще бъде увеличен от 10% на 20%.

50 млн. лв. ще бъдат отпуснати за укрепване на тези структури. С 15 млн. лева ще бъдат закупени антигенни тестове за тестване на пациенти.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
1
 
0
 
! Отговори
АЛЕКС THE GREAT преди 3 години
До АнонименДа де....но виж и коментара ми под 174
193
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АЛЕКС THE GREATВсеки трети от ТЕСТВАНИТЕ...Не всеки трети българин...Има разлика.
192
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората не разбераха,че от тях зависи какво ще е разпространението,от поведението им.Толкова пренебрежително отношение и към себе си и към околните.Че защо маски,"няма вирус",след нова мярка излиза Мангър да саботира,дава му се трибуна да е наобратно целево,младите били защитени,безсимптомни,айде пенкелер!Сега младите са разпространители,а на средна,че и по млада възраст по болниците,и възрастни.Щом обществото не може да носи отговорност за здравето,а само мрънка срещу всичко,сега други виновни.
191
13
 
13
 
! Отговори
АЛЕКС THE GREAT преди 3 години
Как само ни лъжат....всеки трети е с корона вирус...но от кои българи всеки трети е заразен??? Отговор : само от тези които са тествани .... А кои са тествани от всички българи??? Отговор : само тези с на-тежките грипни симптоми...тоест ,даже и от тестваните другите 2/3 са болни от грип ,но не и от ковид. И още... тези българи които нямат симптоми не се тестват...Честито на неразбралите!!!
190
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имаше друг начин за контрол над епидемията освен lockdown..., дали Китай,Германия, Англия, Франция, Белгия, Испания, Италия, Израел и Гърция нямаше да използват него...?
189
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 193 Абсолютно е прав човека.В Щатите даван по 2500$ на член от семейсивото а в Канада по 2000$и хората си седят в къщи.Българското правителство дава един гол Х. ...
188
0
 
12
 
! Отговори
Лекар педиатър преди 3 години
Нямам против личните лекари , но за специалисти в доболничната помощ, където преглеждат също стотици-нищо.За лекарите в болниците-педиатри, хирурзи, АГ и т.н.-пак нищо, другите болести не са си взели почивка.Болните се приемат без изследвания за Ковид.Сестрите на практика пак нищо.Докога личните ще са богопомазани, нищо , че не си вдигат телефона и преглеждат виртуално.Това е обидно за всички останали лекари, които са учили допълнително за специалност.
187
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Май Мангъра излезе прав . Наближаваме стадният имунитет и хоп .....ще започнат хвалбите и песнопенията ..А той нещастният Вирус , е бил тук ,сред хората и преди 1000 години и ще е тук и след 1000 години ,когато никой от нас нямя да е тук .ЖАЛЪК ОПИТ, ЗА ОПРАВДАНИЕ НА ПРОПАДНАЛИТЕ ЛИБЕРАЛНИ ЦЕННОСТИ ,ДЕМОКРАЦИЯТА И ИКОНОМИКАТА !
186
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 198Да,имали са по-важна работа...да стискат здраво кокалът
185
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От МЗ разполагаха с повече от 9 месеца да подготвят страната за COVID-19. Очевидно обаче са имали по-важна работа.
184
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неадекватен човек. Затваряйте училищата! Вместо да давате пари на личните лекари, в знак на признателност, че НЕ преглеждат, подпомогнете родителите и работодателите. Каква фаида от това да превърнем държавата в огромна болница и всички да легнем в нея?
183
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народен съд за Лойко, ГЕРБ и ДПС!!!
182
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редете се на тези опашки с повишено внимание. Ако вие не сте заразен, при 30% заразеност заразен ще е или този пред вас, или този зад вас.
181
0
 
13
 
! Отговори
Планът на МЗ преди 3 години
Ооо, Ангелов имал и план. При 300 заразени на 100 хиляди разкрива пунктове за тестване пред болниците. При 500 заразени разкрива пунктове по гарите и летищата, при 1000 заразени пунктове за тестване по пазарите и моловете, при 2000 заразени Ангелов си тегли куршума.
180
0
 
17
 
! Отговори
Не гледаите запада преди 3 години
Там се седи вкъщи но им плащат--- тука поставят условия който водят до това ,че да не ти платят ! Дадоха по 50лв към пенсиите и ореваха орталъка ,а си представете на всеки с булгарски паспорт да дадат по 400- 500 лв ! Тая няма да я бъде та какво ще да става .... тука ти правят карантина и вадят полицията да не можеш да мрънкаш ,а мрънкаш ,а.....ой !
179
2
 
11
 
! Отговори
BAHURA преди 3 години
ТОЗ Е ТЕРОРИСТ И ЛЪЖЕЦ БЕ АНГЕЛУФФФ Е НАЙ БОЛНИЯ ТОЙ Е КОРОНАНОСИТЕЛ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА ЛЪЖАТА ТОЗИ ТЕРОРИСТ И ПРЕСТЪПНИК БЪЛГАРОФОБ И БЪЛГАРОМРАЗЕЦ.
178
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид зоните в медицинските центрове трябва да са с отделен вход отдалечен от главния.Предполагам ,че включването на семейните лекари ще остане по телефона,защото те приемат и болни с хронични заболявания или други,бъбречни и т.н.Не обърквайте хората!Лабораториите за ковид да са изнесени,а не да се минава през цялата поликлиника.Колкото по малко вируси вътре в сградата по малко ще се поемат.Сглобяеми постройки има колкото искаш,проблема е с отоплението и изолацията на ламарините
177
6
 
22
 
! Отговори
никога не е имало... преди 3 години
.... нужда от пълна карантина ,просто учениците трябваше да са онлайн ,а дискотеките затворени + тотален контрол и глоби за не носещите маски ! Сега ако ни карантинират всичките след два месеца нещата ще се повторят ! Просто спрете училища и детските градини и дръжте сериозно за маските ! Но не! Вие сте си решили да затварята и после да го играете спасители ! Не гледайте запада тука ще карантинирате без да плащате на хората ,а зимата и сметките идват ,да нестане ,,гореща,,зима ....
176
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаме армия от 50 хиляди имунизирани от ковид. Да ги мобилизират да работят ангария за благото на народа.
175
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой знае ли, как са "лекувани" тези 56 мъртви от днес?И , как ще "лекуват " следващите мъртъвци?