Ангелов обяви: Всеки трети тестван с коронавирус, вземаме мерки!

Отпускат повече пари за още covid-зони и за медиците
Обновена: 8 ное 2020 20:23 | 8 ное 2020 18:07, Веселина Йорданова
243
Ангелов обяви: Всеки трети тестван с коронавирус, вземаме мерки!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всеки трети българин е с коронавирус при тестване, каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на пресконференция.

Още по темата
От две седмици двуседмичната заболеваемост е над 300 на 100 хил., съгласно нашия план правим реорганизация в медицинската помощ, каза Ангелов. По думите му навлизаме в сериозната фаза на епидемията.

Новите мерки ще бъдат до края на годината и са в размер на 80 млн. лв. Министърът каза, че утре ще има извънредно заседание на МС по тях.

В етап доболнична помощ за укрепване капацитета на общопрактикуващите лекари 5 млн. на месец ще бъдат отпуснати допълнително. На всеки общопрактикуващ лекар по 1000 лева, съобщи Ангелов.

В ДКЦ-тата в София и в по-големите градове, където натискът е изключително голям, ще бъдат разкрити допълнителни Covid-зони, в които ще работят лекар, сестра, лаборант. На месец това прави около 3 млн. лв. Екипът там ще получава по 1000 лева допълнително и 10 лв. за преминал пациент, съобщи министърът.

В лечебните заведения капацитетът за поддържане на готовност на легла ще бъде увеличен от 10% на 20%.

50 млн. лв. ще бъдат отпуснати за укрепване на тези структури. С 15 млн. лева ще бъдат закупени антигенни тестове за тестване на пациенти.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
12
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Сега пристигнах във Австрия от Бг.Ако нямаш тест, задължително карантинаи задължителен но безплатен пср в рамките на 48 часа. Толкова ли е трудно да го направим в Бг. Някои лаборатории печелят милиони на седмица....
153
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Fate 161 Кой грип е по-смъртоносен ? Какво да става със сезонния грип ? Който има парички и му се дават , може да се тества - коронавирус ли кара , грип ли кара Останалите ще си гадаят
152
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Белорус защо не налагат задължителни мерки и всичко работи и икономиката функционира нормално?
151
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С две думи , ще продължаваме да броим заболелите и починалите Няма да се прави нищо за ограничаване разпространението на вируса Като станат по 10 000 , може и да помислят за нещо За управляващите е късмет , старите спират да получават пенсии , а по-младите починали - техните парички от осигуровки са добре дошли за бюджета
150
4
 
6
 
! Отговори
Fate преди 3 години
Какво стана с обикновения грип , който е по смъртоносен ?
149
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересна е реакцията на режима в Брюксел на обявеното намерение на една от страните от ЕС да се обърне за помощ към Русия. Нормите на Европейския съюз позволяват на Унгария да има ограничена възможност да закупи руска ваксина срещу КОВИД-19 без европейско сертифициране, на собствена правна отговорност, заяви в петък официалният представител на режима Стефан де Киерсмакер.
148
10
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Мерки не вземате грам! Вижте Европа и се поучете от нея - лок даун до края на годината поне. Не може в стремежа да си запазите жалките постове и да спасите икономиката, да жертвате хората! Икономиката ли е по-важна или живота на хората?! Протестите не го свалиха Борисов, но безотговорното му поведение сега ще му изяде главата - най-вероятно още преди Нова Година!
147
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През декември Унгария ще започне да внася малко количество руска ваксина срещу коронавирус. Това съобщи ръководителят на външното министерство на страната Петер Сиярто. Според него Русия ще започне да доставя малки партиди за завършване на клиничните изпитвания, проучване на ваксината и лицензиране в Унгария.
146
1
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Тиквун е в безизходица: ако не наложи локдаун няма да вземе кешовица, ако наложи локдаун ще бъде свален и друг ще вземе кешовицата.При всички случаи е такован с 200 Хахахаха
145
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само преди седмица представителят режима в Брюксел Ерик Мамер предупреди Унгария, че ще бъде разрешено да закупи руската ваксина, само ако лекарството е сертифицирано на пазара на ЕС. В противен случай режимът в Брюксел ще действия срещу Унгария, заплаши служителят на режима. Мамер припомни, че Брюксел подписва споразумения за доставка само с онези държави, които ще произвеждат лекарството в Европейския съюз, и не води преговори с Русия или Китай.
144
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало, министърчето с лице на бобър. След като ще задължавате хората да носят маски, тогава ще ги осигурявате безплатно за цялото население, тарикатче смешно.
143
3
 
9
 
! Отговори
АЛЕКС THE GREAT преди 3 години
Как само ни лъжат....всеки трети е с корона вирус...но от кои българи всеки трети е заразен??? Отговор : само то тези които са тествани .... А кои са тествани от всички българи??? Отговор : само тези с на-тежките грипни симптоми...тоест , другите 2/3 са болни от грип но не и от ковид. И още... тези българи които нямат симптоми не се тестват...Честито на неразбралите!!!
142
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да отпуснат пари за безплатни тестове на населението, тоя *** и циркаджийската му трупа му направиха така, че да си задължен да си направиш два платени теста от по 90 лева всеки в частни лаборатории преди да получиш безплатен тест осигурен от държавата...
141
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Рио де Женейро 28 годишен доброволец който участва в тестването на ваксината AstraZeneca на университета Оксфорд е умрял в следствие на усложнения от корона вирус. Странно защо тестват в Бразилия, една от най-бедните страни, по бедна дори от България, а не на студенти от Оксфорд или на дъщерята на Борис Джонсън?
140
2
 
6
 
! Отговори
Вярващ преди 3 години
Не желая да бъда "лекуван" и насилствено "ваксиниран" и не желая да плащам за подобни манипулации на други. Само единжрешава до кога ще живея и кога ще умра.
139
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече са 48 починалите в Южна Корея след тестването на ваксината. Никой не казва колко са парализираните и осакатените. Скоро ще я опитаме и ние подобни ваксини
138
2
 
7
 
! Отговори
F-16 преди 3 години
Урсула е купила близо 1 милиард ваксини за ЕС които още не са създадени и не се знае дали ще ги има, но договорите са сключтени. Също както сделката с американските F-16 у нас.
137
0
 
9
 
! Отговори
до 146 и другите тъп преди 3 години
Всеки трети тестван и всеки трети не са едно и също бе палячоци
136
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Унгария е готова да започне закупуването на руската ваксина срещу КОВИД-19 през декември. Ръководителят на външното министерство на страната каза това директно от карантина - самият министър стана жертва на вируса. В същото време режимът в Брюксел заплашва Будапеща със санкции за използването на ваксината "Спутник-5".
135
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми да се тестваме. Всички. И ще излезем болнични. Ах системата пак няма да издържи.