За втори ден София е със спад при заразените от коронавирус

Според зам.-кмета Барбалов мерките дават резултат
13 ное 2020 11:30, Нели Христова
50
За втори ден София е със спад при заразените от коронавирус
Снимка: БГНЕС

За втори ден имаме спад на заразените с коронавирус в София. Броят им е под 1000. Мерките започват да показват положителни резултати. Надяваме се чрез 10-11 ДКЦ-та да намалим натиска към болниците. Това заяви пред БНТ Дончо Барбалов, зам.-кмет на София.

Вчера има 195 прегледани в COVID кабинетите. Очакваме да има хора, но с помощта на медициниския персонал от ДКЦ-та да намалим натиска към болниците, каза още Барбалов.

"Нашата цел е да създадем отделни кабинети, където пациентите да бъдат диагностицирани. 120 пациенти ежедневно се лекуват в общинските болници в София. Всички болници са се вклчюили в лечение на болни от COVID-19", отчете още зам.-кметът на София.

От днес в София учениците от 5 и 6 клас също преминват на дистанционно обучение. Целта на мерките в столицата е да не са крайни, а прагматични, уточни зам.-кмета Дончо Барбалов.

Вчера Общинският съвет даде възможност на родителите по своя преценка родителите да не пращат децата си в детските заведения, каза още Барбалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като спрьт да се правят тестове - ще исчезне сьвсемМангьров ще каже - развихме стадният имунитет , умрелите са починали от скука пред телевизора
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прocтаците на *** се прибраха по дупките си и заболеваемостта спадна.
45
0
 
1
 
! Отговори
Глупости на търкала преди 3 години
Хората си спазват открай време каквото им кажат. Че вируса спада е нормално. Хората го забавят. И удължават действието чу.
44
0
 
2
 
! Отговори
преди 3 години
Веднага да се направи нещо по въпроса !!!
43
3
 
1
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Ще ревете сега, като не протестирате срещу развъдниците на ковид. Аз от 15 септември ви казвам, какво ще се случи.Както февруари ви казах да слагате маски!Ама докато на болшиството му уври главата, гз му яко пати!За съжаление управниците ни нямат и грам мозък, тези 2 мерки можеше отдавна да са взети.Третата мярка, която бе се взима от предизборни цели, е строг контрол и глоби, отначало по 50, после по 1000.1 и 2 мярка без 3-та е все едно нищо. Ще има лек спад и дотам.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората спряха да се тестват, а новозаразените се увеличават всеки ден.
41
2
 
2
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
Киро,извади си ръката от джоба,че ще си смачкаш чери доматите.Маски да носим лиКакво казва партията -столетница?
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей тия троловеКак те им омръзнаАко се качват,, бройките,, Манипулират ни. Голяма дала -вера за Бойко?Ако спадат- пак дала- вера. И пак за Бойко.Като че ли си слага в спестовната книжка тия бройки.Човекът денонощно работи и не само в посока овладяване щетите от пандемията.Добре че е бил спортист и има представа как да си използва силите.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минавайте на дистанционно обучение.Виждаме,че няма друг начин
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И след две седмици, като върнат децата по училищата пак скок. Единственото разумно в момента е дистанционно обучение.
37
0
 
5
 
! Отговори
Буратино преди 3 години
До Анонимен 32К.о.в.*** тролски, гимназистите ходят на училище, значи са ученици. Ти ходил ли си на училище 8-12 клас? Какъв си бил тогава? Ей заради такива гении като тебе върви масово заразата из София.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости, лъжи, глупости лъжи и тук-таме комсомолски ентусиазъм!!!!Така се управлява пандемията в БГ.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо бе пилета шарени въвеждате обществото в заблуждение ,просто се правят антигенните тестове ,които не влизат в статистиката....!?Нали сме единсвените в света ,където даваме по 60? за ПСР тест
34
2
 
5
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Като много статистики, това е стъкмистика.Колко хора са готови и могат да плащат 120лв за тест?И не се минава само с един.Във вихъра на бурята сме.Мерки не бяха взети, в болница е невъзможно да влезеш. Глупостите за хиляди свободни легла, даже няма да коментирам.Който оцелее, оцелее.Това е положението.А онези политици от телевизора начело с Оня с Джипката - дано ги стигнат проблеми каквито има народа.Щото те живеят в друга реалност.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
PCR за Ковид е възможнао най-специфичният тест за Ковид. Не хваща никакви други вируси. Антигенните тестове също са специфични за Ковид, но с по-ниска чувствителност и е по-вероятно да имат фалшив отрицателен резултат. Като не се включват в статистиката, а.почнат да се използват масово вместо PCR, се намалява изкуствено отчитането, съответно ще се рапортуват нереални резултати и ще продължават да не правят нищо за ограничение на разпространението.Сега се бият в гърдите,че с леки мерки сме добреПрочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2020/11/13/3-414-novozarazeni-prez-denonoshtieto-
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БуратиноСелски ти хич не си в час бе.Учениците не са спирани от училище бе.Ходят си.Спрени са гимназистите.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21Как стигна до извода, че броят на тежките случаи ще се задържи висок за дълго време?Напротив.За да има тежки случаи, трябва да има и леки случаи.Съотношението тежки към леки е константно.
30
3
 
9
 
! Отговори
Буратино преди 3 години
Нищо не е утихнало, зимата тепърва предстои да започне!Ако върнат учениците в училищата ще започне ново мазало. Дано да умрат по-малко лекари и учители заради простотията и малоумието на БГ депутатите и управляващите - корумпирана с.***.н от всякакви партии.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До разсмя меТи още ли не суи разбрал бе тъпоумник?Броят тестове зависи от желаещите да си направят, не от кмета.Елементарни неща не можеш да прецениш.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 27хахахаНе всички са бедни мишки като тебе бе.Баш пък в София нямали пари.Ама се чувстват здрави.