За втори ден София е със спад при заразените от коронавирус

Според зам.-кмета Барбалов мерките дават резултат
13 ное 2020 11:30, Нели Христова
50
За втори ден София е със спад при заразените от коронавирус
Снимка: БГНЕС

За втори ден имаме спад на заразените с коронавирус в София. Броят им е под 1000. Мерките започват да показват положителни резултати. Надяваме се чрез 10-11 ДКЦ-та да намалим натиска към болниците. Това заяви пред БНТ Дончо Барбалов, зам.-кмет на София.

Вчера има 195 прегледани в COVID кабинетите. Очакваме да има хора, но с помощта на медициниския персонал от ДКЦ-та да намалим натиска към болниците, каза още Барбалов.

"Нашата цел е да създадем отделни кабинети, където пациентите да бъдат диагностицирани. 120 пациенти ежедневно се лекуват в общинските болници в София. Всички болници са се вклчюили в лечение на болни от COVID-19", отчете още зам.-кметът на София.

От днес в София учениците от 5 и 6 клас също преминват на дистанционно обучение. Целта на мерките в столицата е да не са крайни, а прагматични, уточни зам.-кмета Дончо Барбалов.

Вчера Общинският съвет даде възможност на родителите по своя преценка родителите да не пращат децата си в детските заведения, каза още Барбалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
3
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Не се тестват , защото нямат пари и защото процедурата личен лекар, РЗИ и тест след 2ч. чакане на опашки с температура е кошмар . Въобще не се кара леко, хората се надяват да им се размине и когато съвсем се оплескат нещата хукват към болниците.Ако беше леко щеше да има места в болниците.Освен това не искат да ги изследват официално, защото семейството и фирмата стават под карантина,а пари няма.Дават тотално лъжлива информация, че намалява и всичко е под контрол-реално е ужас и сме ****ни.
26
3
 
1
 
! Отговори
разсмя ме преди 3 години
До СофияДрънкаш глупости :) ПО твоите сметки е 100/100 000, но всеки ден има по нови 100 души. Показателят, който се опитваш да цитираш е брой заразени/100 000 човека/14 дни и за София е 1400. Как ти се струва това при среден за страната 300?
25
1
 
2
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Това и очаквах !!! След изчезването на антибиотиците от аптеките малко да успокоим раята,че пресолихме манджата и народа изпадна в истерия...
24
4
 
1
 
! Отговори
разсмя ме преди 3 години
Ало кметчето, ако свалите броя не тестовете с още 50% може и под 500 на ден да паднеш.От последната седмица броят на положителните тестове в София се покачил на 55% спрямо 30% миналата.Ама, викаш, белким лъжата мине да изпарадираме, че правим много и мачкаме заразата.
23
1
 
4
 
! Отговори
Тест=пари на вятъра преди 3 години
НЕ са точни, даже бих казал манипулативни, ходи обяснявай че не носиш нищо, след като е дал някъв безразборен резултат! Всяка година има вируси, както и тази ! И този ще го минем всички , не се бойте ! :)
22
1
 
8
 
! Отговори
паниката утихна преди 3 години
Паниката утихна. Вируса се кара у дома, няма нужда от тестове! Това е! Няма яко да се мре!
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19Това означава, че повечето го карат леко, съответно не намират за нужно да се тестват и си ходят така и разнасят заразата. Което пък означава, че броя на тежките случаи ще се задържи висок доста по-дълго време, дори и да има спад в броя на тестваните.
20
2
 
4
 
! Отговори
Няма страшно преди 3 години
Абе нали Фигурантът Радев и Мангъров казваха, че няма вирус , ами вярваме им !
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15Щом не се правят тестове, значи няма хора които имат нужда от тестове.Да си правиш тест от чисто любопитство е глупаво.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16Този всеки втори колко време ще е заразен/болен?И после?
17
1
 
2
 
! Отговори
Вяра преди 3 години
Ако нее баце да изправи държава сме изчезнали от света.Супер нагъл
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спад няма просто всеки втори е болен а тестове не си правят защото ги е страх, нямат пари и са *** и ходят така с безобидното си грипче и ръсят навсякъде без да се замислят че но е някой да не оцелеят. Егоизма е навсякъде. Вълчи времена на станаха
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да има спад и по-голям ще става , просто не се правят тестове. Другата седмица направо 2000 теста , 2000 заразени и така докато тестовете не станат 200 и всички сме ок
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Чини ми се, че стадният имунитет се получава." Получава се особено като спрат въобще да правят ПСР може и до 0 да стигне, както са тръгнали Беларус ряпа да яде.
13
6
 
4
 
! Отговори
Спад за Баламите:))) преди 3 години
Той тулупа точно това иска да лъже че в София няма зараза щото тука дърпаме икономиката. Вервайте му;)Не му пука ако някой мравчици пукнат, други ще ги заменят
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ау!
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СофияСелата с под 100 души население пък откъде ще са хванали вируса.
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чини ми се, че стадният имунитет се получава.
9
0
 
10
 
! Отговори
Пълни лъжи преди 3 години
А тези, които не са официално тествани, не разнасят ли заразата?
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста се закъсня със затварянето на училищата и изпуснаха вируса да навлезе при различни групи хора... Сега ще е по-трудно да се контролира. Все пак се надявам, че може поне да сме задържали разпространението до това ниво. А след известно време може и спад да има.