Антигенен тест по желание се заплаща

В кои ДКЦ-та в София вече има кабинети?
10
Антигенен тест по желание се заплаща
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

1588 души са прегледани за пет работни дни в Диагностично-консултативните центрове в столицата, съобщиха от Столичната община.

Общо 2026 са болните с COVID-19, които са хоспитализирани в София тази сутрин, от тях 238 са на интензивно лечение. За 24 часа броят на хоспитализираните се е увеличил с 58 пациенти, а от началото на седмицата ръстът е с 263.

Още по темата
За да се намали натискът към болниците и да се осигурят прегледи на граждани със симптоми, Столичната община разкри специализираните ковид-кабинети в общинските Диагностично-консултативни центрове (ДКЦ). До момента 1528 са тествани с антигенни тестове в тези кабинети, 453 от тях са положителни. От днес отвори специализиран кабинет и в 24-о ДКЦ, а утре ще има и в 25 ДКЦ. Така общо 11 ДКЦ-та ще работят с разкрити ковид-кабинети.

24 ДКЦ се намира в район "Надежда", ж.к. "Свобода", ул. "Ген. Никола Жеков" номер 3. Телефонът, на който гражданите могат да запишат час, е 02/896 2948, а работното време на кабинета - от 13:30 ч. до 17:30 ч.
Планира се в петък, 20 ноември, да бъде отворен кабинет и в 25 ДКЦ, което е разположено в район "Младост", ж.к. "Младост 3", ул. "Свето Преображение" 20, тел. 02 97 67 500, и ще работи от 8:00 ч. до 12:00 ч.

В COVID кабинетите на ДКЦ се преглеждат пациенти, които са насочени от личните им лекари или имат симптоми. Ако човек без симптоми иска да си направи антигенен тест, ще трябва да го заплати.

От общината препоръчват гражданите да си записват предварително час за преглед, така че да не се налага да чакат пред кабинетите. Записването става чрез онлайн платформата Myhealth.bg, където са дадени графиците на COVID кабинетите в ДКЦ-ата.

Освен от самия пациент, часът може да бъде записан и от личния лекар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: тестовеДКЦкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименкъде за какво се чака?
7
0
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Купуваш си тест спокойно от аптеката и си правиш.Какво ще ходиш при хората със симптоми.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Англия се чака по 3 месеца за обикновен преглед.В Германия също се чака и тн.Това е основната причина , хората там да ценят здравето си.Другата причина-добре си живеят, когато не са болни.Ние направо не си ценим здравето.Лекарите ни са същите като нас-извънредни дежурства, втора работа. Никакви почивки.Накрая получиха и една корона.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава ще го правим по нежелание.
4
1
 
0
 
! Отговори
Зоя Дупнишка преди 3 години
Честито България, бременна съм!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Антигенен тест по желание се заплаща"Защо ли не се учудвам. А в нормалните държави в ЕС подобни неща са безплатни.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От общината препоръчват - аз препоръчвам без тестове махайте се бибитки
1
0
 
3
 
! Отговори
15829 преди 3 години
Ако цялата процедура по записване и тестване продължи 5 минути, за 1 час преминават 12 души. за 4 часа работа са 48 души в съответния ден.