Без пациенти с коронавирус в ИСУЛ, ще е "чиста" болница

Това ще стане, след като бъдат изписани настанените там пациенти с COVID
8
Без пациенти с коронавирус в ИСУЛ, ще е "чиста" болница
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Болницата без прием на заразени с коронавирус пациенти в столицата ще е УМБАЛ "Царица Йоана – ИСУЛ", реши областният медицински съвет в София.

Още по темата

Областният медицински съвет предлага решението да влезе в сила след изписване на хоспитализираните към момента в ИСУЛ заразени с коронавирус пациенти.

Засега тези пациенти не трябва да бъдат премествани за доизлекуване в други лечебни заведения. Следва да се отчете и факта, че предвид дифузното разпространение на коронавирусната инфекция на територията на област София-град изчистването на лечебни заведения от инфекцията и тяхното строго профилиране ще бъде затруднено, се казва още в решението на областния медицински съвет.

Според него обособяването на отделно лечебно заведение на територията на област София, което да обезпечава здравното обслужване единствено на пациенти с коронавирусна инфекция, не е целесъобразно и приложимо, и не се препоръчва. Във всички лечебни заведения в областта, с изключение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, ще продължат да функционират специализирани отделения за лечение на пациенти с коронавирус.


8
Още от София
Без хапване, пийванe и концерти на коледните базари в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
Тоест, на паркинга пред ИСУЛ хора ще умират, а магиозите в бели престилки ще се подхилват отвътре...
7
0
 
4
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 седмица
Е, министърът нали се перчеше преди седмица, че нямало да позволи да има чисти болници и трябвало всички да отворят ковид отделения, даже и онкологиите!

То не бяха заплати за уволнения на директори, не беше перчене, пенявене, а сега е на коренно противоположната позиция

Тия си нямат абсолютно никаква представа какво правят. За 10 месеца така и не си разписаха план за действие. КръглиИдиоти!
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чиста болница просто няма как да има. И как преди 2 седмици Коцето уволяваше за “чиста” болница, а днес по нареждане на министерството се прави? Някой разчиства сметки явно. Редно беше да има мерки не само на хартия и всеки, който има нужда от специалист, да има достъп. Каква е логиката онкологията да не е чиста, а Исул с многото отделения да бъде чистата болница?
5
0
 
4
 
! Отговори
Копуват души преди 1 седмица
Ако вместо да се чудят как да си запазят власта опгерб цяло лято бяха разпредели ли само болница за ковид и пунктове за изследване и прием и чисти болници нямаше да има този хаос и смърт....
4
0
 
6
 
! Отговори
А преди 1 седмица
Коранавирусът знае ли за това?
3
1
 
4
 
! Отговори
Просто преди 1 седмица
Няма да има ковид отделение. Иначе болни от ковид ще има, освен ако не пускат в болницата след троен PCR тест.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
tiho...pod sekret..
prenasochvat palnite lineiki kam vhodovete na bg munisterstva, kmetstva, parliment...poneje tam ima i stolove, a ne samo stalbi...;)
1
3
 
3
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 седмица
Браво, понеже имаме много болници след затворените от Борисоff!