Първият изнесен кабинет за ваксини готов, ще има и пред магазини

Линейки на Спешната помощ и на Столичната община ще са на място
120

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Първият в страната временен изнесен кабинет за имунизации срещу COVID-19 вече е факт. Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов лично провери как изглежда той.

Той съобщи, че има готовност да се разкрият два типа подобни ваксинационни центъра пред големи хранителни вериги в София.

Още по темата

Министърът обясни, че ще има две линейки на място пред кабинета, като едната ще е на Спешната помощ и при нужда пациентите ще получат помощ от екипа.

Ще има и линейка на Столичната община, в който също има парамедик.

„Разчитам, че организацията в столицата е направена на достатъчно високо ниво”, коментира здравният министър.

Проф. Ангелов обяви, че ще се съдейства на българските граждани да получат цялата информация за ваксините срещу коронавируса.

Кметът на София Йорданка Фандъкова обясни, че екипът ѝ е работил по осигуряването на логистиката и организацията.

„София е готова за старта на ваксинацията на желаещите. Изразихме готовност и създадохме подходящата организация. Столичното РЗИ ще продължи да организира ваксинирането на различните групи”, каза Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
20
 
! Отговори
До 76 преди 3 години
Фашист недоучен, ти ли ще определяш кой да живее и кой да мре.Какво нормално виждаш в тия мр-ъс-ни палатки?Как ще наблюдават хората там1 час преди и три часа след ваксинация?Да са пред болницата разбирам,ама пред супера изобщо не е позволено.Като искаш да пишеш на медицински теми, вземи да се изучиш,че да носиш отговорност за думите си.Глупости си написал и от некомпетентност накрая си ругал безсилно.
78
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Получих отговор от МЗСигналът ми ще се разглежда.Смятам да си търся правата сега, а не след като пострадам.Няма да правя политически въпрос от една очевидна прос-тот-ия.И какви са тия дискусии по ,, разхлабване,, на мерките.Голямо разхлабване, голяма ди-ари-я.Направо се ос-р-ах-м-е до ушите.Ананиев беше по-успешен министър.Факт.
77
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно, колко линейки има в София, че да имат по 2 свободни да висят пред кабинет?
76
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
86 "Един час след ваксинация човек трябва да е под лекарско наблюдение. Къде ще чакат тези хора?" - Ми ще ги пратят да се разходят в магазина за един час и ако им има нещо да се обадят...
75
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви са тия Авгиеви обори?
74
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един час след ваксинация човек трябва да е под лекарско наблюдение. Къде ще чакат тези хора? Пред палатката на студа на тротоара ли? Или на стълбите на болницата? Що за дивотия?
73
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Току що изпратих в деловодството на МЗ протест.Желая ваксина в условия съгласно правилата на добрата лекарска практика.Отказвам ваксиниране в съмнителните условия , показани в сайта. Считам,че това нарушава правото ми на живот и ще сезирам Страсбург.В момента всички болници в София работят. В палатката няма как да ми се гарантира безопасност.Не видях и сертификата й от РЗИ
72
3
 
12
 
! Отговори
До 76 преди 3 години
,,За да не се тикаш, ***, в болницата да се пречкаш и на без това претоварените лекари,,Значи така, фашисти смотан. *** сме ние,дето плащаме осигуровки и се надяваме на медицинска помощ.Ни плащам осигуровки, за да ме ваксинират в прахоляка.Ако развия фатален алергичен шок, шофьорът ,който си назначил за ,,парамедик,,без държавен изпит ли ще ме спасява.Айде у лево.Ще се видим в съда.
71
0
 
1
 
! Отговори
DJ Urban преди 3 години
Хейтърите не могат да ме спрат!
70
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТВА ДЕТО ПИШАТ КАК РАКОВЕТЕ БИЛИ ОТ ВРЕДНАТА ХРАНА ВИЖДАТЕ КАК СЕ РАЗКОНСПИРИРА!СЛЕД НЯКОЛКО Г. КАТО ИМА СВЕТОВЕН БУМ НА РАК ДА НЕ СИ ПОМИСЛИЕТ ,Ч Е Е ОТ САЛАМИТЕ, КИСЕЛОТО МЛЯКО, СИРЕНЕТО И НА БАБА ИМ ФЪРЧИЛОТО!
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов, толкова ли е опасна тая ваксина,ч е и линейки предвиждате?
68
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като по филмите почнаха да се излагат с тия центрове. Пропаганда до дупка, ще почнат сигурно бабите и дядовците да ги дърпат да ги лъжат с ваксините.
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка подай, Йордано, ако искаш да си живееш старините спокойно. Или откажи палатките и си организирай работата в болниците.Какво ще правиш ,глупачко, ако няколко души отведнъж изпаднат в алергичен шок. На улицата ли ще ги оставиш да измрат.Ще те линчуват публично.Ангелов, отстъпи поста на Ананиев. Той беше по-успешен министър от теб. При него нямаше болни, при теб измираме като мухи.Оставка и остави Ананиев да ръководи . Не те бива, човече.Провал си.
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка подай, Йордано, ако искаш да си живееш старините спокойно. Или откажи палатките и си организирай работата в болниците.Какво ще правиш ,глупачко, ако няколко души отведнъж изпаднат в алергичен шок. На улицата ли ще ги оставиш да измрат.Ще те линчуват публично.Ангелов, отстъпи поста на Ананиев. Той беше по-успешен министър от теб. При него нямаше болни, при теб измираме като мухи.Оставка и остави Ангелов да ръководи . Не те бива, човече
65
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такава невиждана подготовка за ваксинация няма дори и при най-засегнатите ! Краденето на пари започва, ала-бала е това за грижата за човека, доказано е от експерти, че за 11 гог. ГЕРБ са откраднали над един трилион, отричайте това колкото си искате, истината за вас винаги е била кошмар който не си признавате ! Който има хабер от аритметика знае това ! ГЕРБ ще ви довърши с този грип, осъзнаването ви ще е закъсняло фатално ! НЯМА ТАКЪВ НАРОД !
64
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да обясним защо са тези кабинети навън. За да не се тикаш, ***, в болницата да се пречкаш и на без това претоварените лекари, а и да избягваш масово струпване вътре. Ама, хейтете си. Няма проблем. 80% от вас са със заплати в плик и тия пари не идват от вас, а от НАС, добре платените със заплати над прага, които изхранваме всичките тези "акции". Така че, вие нямате думата така и така колкото и да лаете.
63
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините са нови. Хората са в условия на пандемия и не се знае дали ще са здрави, когато решат да се ваксинират. Ще ги събират по шест души наведнъж. Необходимо време за подготовка на един човек за ваксиниране е минимум един час. А госпожа Йордана им приготвила палатки.Йорданов, толкова ли си тъ па. Защо други кметове не са се навили на този риск. Оставка, Йордана, ако искаш да си живееш старините спокойно. Или откажи палатките
62
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще трябва и да наемат хора да стоят на опашка, за да създават впечатление, че има навалица от желаещи, белким някой се излъже, че е много хубаво и поиска да се ваксинира.
61
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този милия е за психиатрията... будки за ваксиниране пред хиепрмаркетите. Все едно репички и зеле продава човека. Хахахах.
60
1
 
16
 
! Отговори
До 69 преди 3 години
Виждаме как се харчат пари безотчетно.Виждаме как здравето на хората е без значение за Йордана и за лудия Ангелов