Нова бус лента в София - по част от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“

По този начин ще се подобри пропускливостта на булеварда
18 дек 2020 14:22, Елка Василева
14
Нова бус лента в София - по част от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“
Снимка: Sofia.bg

Нова бус лента е обособена в участъка на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между ул. „Граф Игнатиев“ и ул. “Фритьоф Нансен“, съобщават от Столичната община.

Предстои да бъдат поставени и пътни знаци.

Целта е да се осигури на по-бързо придвижване на градския транспорт.

По този начин ще се подобри пропускливостта на булеварда и ще се освободи движението в третата лента, която често е заета от неправомерно паркирали автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
До 10 GD преди 3 години
Прав си, че има 46 автобуса на час (над 45 си написал), но това е само в час пик. В останалото време са доста по-малко, а бус-лентата е 24-часова, което е пълна безмислица.
12
2
 
4
 
! Отговори
До 10 GD преди 3 години
Казваш, че "всеки един превозвал над 100 пътника", а не са ли над 1000 или над 10000? Едва ли има автобус по тези линии, в който да има над 100 пътника. Сега, когато има епидемия нормалното е дасе спре градския транспорт и/или да се направят улеснения за пътуващите с автомобил, а не обратното, както правят мутрите. Тези няколко човека в автобуса, ще стигнат по-бързо за сметка на поне 10 пъти повече хора, които ще стигнат по-бавно с автомобил, а за тях градския транспорт не е приложим.
11
4
 
4
 
! Отговори
Фалшива новина преди 3 години
Цитат: По този начин ще се подобри пропускливостта на булеварда*Няма бус-лента в България, която да подобрява пропускливостта на булеварда. Винаги се получава обратното - още по-голями задръстваниия, в които попада и градския транспорт заради бус-лентите.
10
3
 
8
 
! Отговори
GD преди 3 години
До АнонименТам минават 6 линии на градския транспорт 72, 76, 94, 204, 304, 604 и това означава над 45 автобуса на час, всеки от които превозва до над 100 пътника и това е достатъчно основание тези автобуси да имат отделна лента за да могат да се придвижват по-бързо. Когато няма ленти и транспортът е бавен столичанитье не искат да го ползват, че много време пътувал, а когато се създадат условия да е по-бърз и комфортен пък ги възпирал да бръмчат с таратайките си. Няма угодия за мрънкачите!
9
4
 
10
 
! Отговори
доообре преди 3 години
До 8Замърсеният въздух в центъра не е от автомобилите!
8
6
 
8
 
! Отговори
до 7 преди 3 години
Не, нямаш пари = НЕ караш кола. Точка. Скоро ще се случи, не се притеснявай. При замърсен въздух в центъра няма да можеш да припариш.
7
8
 
7
 
! Отговори
21 год. автомобил преди 3 години
До Анонимен 7Да ти пиша ли номера на банковата ми сметка, за да преведеш парички за кола поне на 2/две/ години?
6
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е в София да се качи данъкът на всякакви бараки над 6 години осморно, защото ми писна. Родени в колата, живеят в тотална мизерия в панелката, ама не можели да се возят на автобус- гадно било... Намалявала се пропускателната способност на булеварда. Марш на къра, бе! Там имаш безкрайна пропускателна способност. Аман от селяндypи, каращи разни 10+-годишни немски бараки. За тях малка градска кола няма, транспорт- също няма. Кога, по дяволите, ще въведат еко стикери и ще ги забранят???
5
3
 
12
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
Да вапцаш асфалта с жълта боя, не означава, че си направил БУС-лента.И не, пропускливостта се НАМАЛЯВА по този начин.
4
3
 
10
 
! Отговори
джигит с BMW преди 3 години
Нова БУС лента? Чудесно място за паркиране!
3
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бус лентите само затрудняват трафика. Половин час никакъв автобус не минава, но колите се бутат в две ленти вместо три. С въвеждането им в последните години, трафика се влоши още повече. Вместо да се търсят подобрения, нещата отиват към все по-зле. Накрая на кръстовището се бутат със завиващите на дясно и пак не са експресни.
2
4
 
5
 
! Отговори
баце преди 3 години
До RS 6 345км/ч *** убит .
1
12
 
7
 
! Отговори
RS 6 345км/ч преди 3 години
Перфектно. Тъкмо да не ми се пречкат много, много, разни гладници с коли за под двеста бона.