Най-малките на градина и училище: Колко се върнаха към общите занимания?

В София около 60% от малчуганите пак са в детските заведения
26
Най-малките на градина и училище: Колко се върнаха към общите занимания?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За или против пускането на най-малките на ясла, детска градина и училище? Мярката е първата след новата година, която отпуска правителството.

Данните показват, че по области ситуацията е много различна.

Общо 26 200 деца са посетили днес детските заведения в София, като това е малко под 60 процента от капацитета им.

Всичките 194 детски градини и 24 ясли на територията на Столичната община отвориха врати днес, съобщиха от пресцентъра на общината.

Още по темата
От днес учениците от 1-и до 4-ти клас провеждат заниманията си в класните стаи. 175 общински училища са отворени за най-малките ученици.

Родителите, които желаят да задържат децата си вкъщи, имат право да го направят, като отсъствията се извиняват по служебен път.

Предстои да бъде обсъдено дали е възможно учениците от 5 до 12 клас да се върнат в класните стаи след 11-и януари. По-вероятно е обаче това да стане след 18 януари.

Причината е, че трябва да мине една пълна седмица на присъствено обучение и да се проследи развитието на ситуацията преди да се вземе решение, обясни образователният министър Красимир Вълчев.

Завръщането няма да е едновременно за всички, а поетапно, стана ясно още.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добре, че отвориха градините. Трябва да се работи, а няма кои да гледа децата в къщи. За ужасените, паникьосаните, можещи да си позволят детегледачка да не ги пускат на градина/ училище и да си ги гледат в къщи. В момента има избор и не виждам защо са тези полемики тук. Тъпо е заради вашата хипохондрия много от нас да остават без работа/доходи.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малките ле.кенца са по ТРИ на чин без маски!
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Кой ще носи отговорност, ако някой се зарази и умре, заради сегашното връщане на децата."Че кой носи отговорност за пролетните починали? Никой. Че кой носи отговорност че цяло лято спаха и не направиха план? Никой. Че кой носи отговорност че хората предаваха богу дух по стълбите на болниците? Никой. Никой, никой, никой.Те тия хора не са там за да носят отговорност. Те са там с други цели - сам се сещай.
17
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали в училище или вкъщи пиши го бегало това поколение с толкова пропуснат материал ще си останат неграмотни.
16
5
 
12
 
! Отговори
До Майтапчийски преди 3 години
Много моля, не казвай на реални страхове аргументирани по сто начина фобии. Ако децата останат един месец в къщи, нито ще им коства кой знае колко обучение, нито пък социализация. Но това нещо ще спаси хиляди животи!!! Но явно ти си също толкова кух, колкото всички министри взети заедно.
15
17
 
11
 
! Отговори
Майтапчийси преди 3 години
За страхуващите се - пуснете си заявление и приберете децата си и дома, нека са онлайн докато се ваксинирате и се почувствате спокойни. До тогава моля не натрапвайте фобиите си на моите деца, които бих искал да са грамотни и социално адекватни. Мерси.
14
4
 
13
 
! Отговори
МММ преди 3 години
С ТЕЗИ МЕРКИ....ДО НАЧАЛОТО НА ФЕВРУАРИ ЩЕ ИМАМЕ ПАК ПО ..5000 -6000 ОФИЦИАЛНО ДОКАЗАНИ СЛУЧАЯ НА ДЕН,И МОЖЕ ПО 200 УМРЕЛИ,АМА НАЛИ СИ ВЕРВАМЕ ЧЕ ЩЕ СЕ РАЗМИНЕ,ТО ПРОБА-ГРЕШКА КВО ТОЛКОЗ?
13
3
 
15
 
! Отговори
МММ преди 3 години
Ох Ганио дърпай дявола за опашката да видим кога ще ни охапе,и си вервай че заразените са само преди Коледата,щото вируса се е оплашил от нашата простотия,а като се ЗАРАЗИШ СЕ ТЪРКАЛЯЙ ПО СТЪЛБИТЕ НА БОЛНИЦИТЕ
12
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука има шепа хора които масово слагат минуси ако някой се изкаже негативно за връщането на децата в училище. Искам само да попитам защо? Кой ще носи отговорност, ако някой се зарази и умре, заради сегашното връщане на децата. Министъра се видя че е плазмодий, и не носи никаква отговорност за нищо. А вие родители, които се радвате че са присъствено. Вие ще понесете ли отговорност ако утре направят масово тестване, и ВАШЕТО дете е болно. Не, защото и вие сте МАЗНИ и т_ъпи като министъра.
11
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глyпакът не вярва до момента в който му се случи нещо лошо... лично на него...
10
16
 
10
 
! Отговори
иди и виж преди 3 години
днес в яслата бяха 95 % от списъчния състав - здрави и усмихнати деца, също 18 души персонал здрави - една от детегледачките прекара преди време коронавируса без сериозни последици, останалите не сме се прокашли дори Я стига бе други години по това време сме изпили по два антибиотика
9
1
 
18
 
! Отговори
Идиотизма преди 3 години
На министъра е безкраен. Може би като Вселената, като за второто не е много сигурно, перефразирано от мисълта на един велик учен.
8
7
 
19
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
От Март досега спазваме мерките стриктно. На месец държавата печели от мене 3000 (данъци и осигуровки) платени от мен и работодателя ми. Работя от вкъщи, но имам дете в училище. Кой носи отговорност ако детето донесе вируса от училище и зарази мен или някой от моите близки? Ами ако за някой се окаже фатално? Заради 10 чалгарчета ходещи да слушат Глория ще страда цялата държава.
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рискът е голям. Какво правим, ако тези 200 000 души у нас, които генерират 80% от БВП (предимно добре платените млади специалисти), се разболеят? Ясно е, че те са най-стриктни откъм спазване на мерки (както по цял свят богатите и средната класа спазват всичко, а ниската търси конспирации), но все пак имат деца на градина и на училище?!
6
7
 
24
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Хубаво, а кой ще поеме риска, ако някое дете зарази донесе заразата в къщи? И недай си боже, гушне китката? Знам за случай където детето донася вируса от детската, заразява родителите, и за няколко дена бащата влиза в черната статистика. А вие които си пускате децата, наясно ли сте, че ВАШЕТО дете, може да е безсимптомно болен и да зарази друго дете, което да зарази родителите си. Вие сигурни ли сте, че сте здрави? Кой от вас си направи PCR? Гледайте сега средата на месеца Ноември втора част.
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нас от 27 деца в групата имаше 6.При сина ми, който е 3 клас от 29 бяха 11 деца в клас. Учи в голямо столично училище.
4
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В нашата градина ( 4 група) днес са били 22 деца от 31"В нашата пък група са били 7 от 26. Чудя им се защо не си пускат дечурлигата. Вероятно до края на седмицата ще се престрашат.
3
12
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БЕЗОБРАЗНИЦИ!!!СЕГА ПАК МАСОВО ЩЕ ПОЧНАТ ДА УМИРАТ ХОРАТА!!!
2
4
 
8
 
! Отговори
Ех преди 3 години
Пет пъти една и съща статия, написана по различен начин днеска... още колко пъти?
1
10
 
10
 
! Отговори
Татко Барба преди 3 години
В нашата градина ( 4 група) днес са били 22 деца от 31, като за утре има заявка за още три деца. Сметнете си сами какъв е % . Говоря за градина в София , южните райони. В уличката пред сградата бе невъзможно да се спре ...Утре ще са повече..Истински случай от истинска ДГ. Дайте и вие пример.