КЕВР провери "Топлофикация" и отчете: Няма нарушения!

Сметките за ноември са коректни, показа проверката
7 яну 2021 16:36,
64
КЕВР провери "Топлофикация" и отчете: Няма нарушения!
Снимка: БГНЕС

Няма нарушения в ценообразуването на ноемврийските сметки на "Топлофикация София", показва резултатът от извънредната проверка на КЕВР, която бе инициирана след медийни публикации, съобщиха от столичното топлофикационно дружество.

В доклада на регулатора се посочва, че на база предоставените данни и документи, включени в проверката, дружеството е изпълнило всички законови и нормативни изисквания при формиране на ноемврийските сметки, уточняват от "Топлофикация София".

Още по темата

В рамките на проверката от дружеството беше изискана информация по 11 точки, обхващащи всички данни за потреблението на топлинната енергия от клиентите през ноември. В няколко последователни точки е посочено, че издадените фактури от "Топлофикация София" отговарят по обем и съдържание на Общите условия и са изготвени при коректно прилагане на определените от КЕВР цени за съответния период, допълват от топлофикационното дружество.

С изготвянето на ноемврийските сметки и анализиране на изходните данни е била видна завишената консумация на потребителите на топлинна енергия за посочения период.

Своевременно е започнала разяснителна кампания на данните за потребление, консумация и формиране на фактурите на потребителите. В рамките на кампанията е била предоставена и сравнителна информация за настоящия и предходните отоплителни сезони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
7
 
! Отговори
Синопичка преди 3 години
2020 година бие температурните рекорди на 2016 година, която беше най-топлата до сега.В същото време крадците от топлофикация ни убеждават как живеем с белите мечки!Евалла Бойко, Ашколсун Фандъкова, машалла КЕВР!
49
0
 
6
 
! Отговори
тя преди 3 години
Ха , ха , ха По-големи "зоконни" крадци ,няма !
48
0
 
5
 
! Отговори
иво преди 3 години
13 януари 11 ч.-всички пред парламента.
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама няма нарушения, много ясно! Даже от Топлофикация са се минали и са ни изпратили сметки, по-ниски от необходимото. Но следващият месец ще се поправят и ще ни изпратят с натрупване!
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Гарван гарвану око не вади" (Народна поговорка)
45
12
 
3
 
! Отговори
топломер преди 3 години
В софията сте много зле. По добре се г.ъмнете да не се мъчите. Досадихте на цяла България с вашите пр осто тии с парното и не само с него . Отделете се като самостоятелно княжество и си дивейте на воля стига да има кой да ви търпи про ст отиите.
44
0
 
11
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
е как ще има нарушения - всичко е безгрешно начело с тулупа!
43
0
 
17
 
! Отговори
мафията преди 3 години
провери мафията - смях ...
42
0
 
16
 
! Отговори
серена преди 3 години
И вълкът сит и агнето цяло,а от овцата ... нищо не останало!Смешници и пенсионерски клоуни,послушковци и хрисими чиновници и за избори готови!
41
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парното е най-евтиното и качествено отопление, но нашего брата предпочита да се лъже и да сменя радиатори и да се топли на ток.
40
0
 
21
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Няма нарушения?! О Боже, това никой не го очакваше!!!
39
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, няма нарушения - ноември 340 лева парно, при положение че нас пандемията не ни засяга с жената, а детето е натирено при бабите, пък навън е били десетина градуса.Миналата година по същото време с детето вътре, а навън далеч по-хладно - сме имали 200 лева.Тия са за бой с е*ане и после живи да ги аутопсираш!
38
2
 
13
 
! Отговори
пасарела преди 3 години
Още през 90 -те години един енергетик от топлификация София ми каза , че има два начина да се отървеш от тях -- или да умреш , или до го продадеш !! Избери си кой вариант искаш , аз съм пас !! Без коментар !
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има си хас. Чисти, като сълза. Нищо че даже и при 100% уреди и абонатна на дистанционен отчет пак са им прогнозни.
36
0
 
13
 
! Отговори
Бау Ау преди 3 години
Гарван гарвану око не вади! Двата гарвана са Топлофикация и КЕВР!
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имах си аз пък да има нарушение! Ама как, бе?! То по-изрядни от Топлофикация няма.Как се радвам, че си купих климатици и им теглиха една на тези! Съжалявам само, че не го направих по-рано.
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КЕВР , вие в кой свят живеете?? Този тумор топлофикация когато и да се разпадне ще е късно
33
4
 
9
 
! Отговори
Хе Хе преди 3 години
ФЪНДА надена кожения колан и яко наби коженият Янко отзад на Баце.
32
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАФИЯ,КОЛКОТО И РАЗСЛЕДВАНИЯ ДА СЕ ПРАВЯТ ,ТОПЛОФИКАЦИЯ НИКОГА НЕ Е В НАРУШЕНИЕ!
31
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КЕВР в момента са нелегитимни. Мандатът им изтече през Април 2020. От тогава решенията им са незаконни!Гласувайте пак за ГРОБ!