66 пъти "носи маска", жена се оплака от психически тормоз

Записът в градския транспорт й пречел
18 яну 2021 14:35, Петя Славова
104
66 пъти "носи маска", жена се оплака от психически тормоз
Снимка: БГНЕС

Жена твърди, че е подложена на системен психически тормоз  в градски автобус. Пътничката обаче, не се жалва от кондуктори или шофьори, а от запис на предупреждение за носене на маска, който чува всеки ден по 66 пъти. Прослушванията съвпадали с броя на спирките - в двете посоки, до местоработата на потърпевшата. Тя обмисля да търси правата си, заради причиненото неудобство.

"Всяка сутрин в автобуса чувам 33 пъти съобщението за носене на маски. Когато се връщам отново го чувам 33 пъти, което е абсурдно. Не вярвам, че някой човек не знае какво е нужно да направи, за да спазва мерките. Главоболието ми започна от две седмици. Вече откачам когато чуя записа. Цялата съм в нерви – преди и след работа", разказва пред Нова тв Веселина Боянова.

От ЦГМ София казват, че спазването на всички мерки е много важно.

"Госпожата цитира съобщението, но пропусна най-важната част от него, а именно, че маската трябва да покрива носа. Това е от голямо значение. Трябва да бъдем толерантни един към друг. Това съобщение е много важно и нужно", казва Метови Аврамов, директор в ЦГМ.

Жената контрира, че хората знаят, че трябва да носят маска, а тези, които не носят правилно маска са доказателството, че подобно съобщение не им е подействало и затова то продължава да е ненужно.

Тя обясни, че не е против противоепидемичните мерки, но така направени, те обиждат и нейната интелигентност, а постоянното повтаряне на едно и също нещо, действа на психиката на пътниците.

От ЦГМ добавят, че правят всичко възможно да осигурят продажбата на превозни документи на повече места в София.

"Обстановката обаче е трудна. Билети се продават в 61 обекта на ЦГМ и още много места. Продават се и чрез мобилно приложение, с което може да бъде закупена дневна карта", казва още Аврамов от ЦГМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
20
 
18
 
! Отговори
me преди 3 години
Кой каквото ще да говори, жената е напълно права. Който желае да носи маска, да се стресира, да му въртят лента " носи маска" нон стоп като на пълен ***, неразбрал аджеба някак , че пандемия има, в продължение скоро на 1 година ... ами обидно си е. Който желае да се предпазва - го прави, аз го правя, ама да ми надуват главата с "носи маска" 33 пъти в едната посока на кратко пътуване .... това е обида, тормоз и досада. There's a virus - we got it...
51
8
 
20
 
! Отговори
АK-47 преди 3 години
Досега никой не е попитал, какъв е този маршрут с 33 спирки. Тази невротична жена откъде закъде пътува, много ми е интересно
50
7
 
19
 
! Отговори
Подарък преди 3 години
Подарете на госпожата едни тапи за уши. Струват 50 стотинки.
49
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аудио съобщенията са безсмислени. Едни табели ще са много по-полезни.
48
1
 
3
 
! Отговори
стана ми интересно преди 3 години
До Сийка - мерси
47
10
 
13
 
! Отговори
Скоро преди 3 години
И мен ме дразнят тези без маски но за сега не съм ги подпукал с шутове от рейса.
46
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако спрат съобщението веднага ще се намерят такива които претендират, че не са били навременно информирани. Хем сърби хем боли, никога няма да има 100% доволни. Щом се налагат глоби за неспазване на указанията е логично да има и предупреждение.
45
10
 
15
 
! Отговори
Да преди 3 години
Все още има *** който се правят на важни и не носят маски в гр. Транспорт, и така застрашават живота на другите, такива трябва дасе свалят от транспорта.
44
0
 
2
 
! Отговори
Сийка преди 3 години
До стана ми интересно111
43
11
 
17
 
! Отговори
питанката преди 3 години
Осигурете на тая госпожа час за психиатър!!! Като я дразни това и не понася обстановката в градския транспорт да си вземе такси, там съобщения не пускат
42
4
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Всеки луд - с номера си :):):)И мен понякога ме дразнят неща, които не ме дразнят, когато не съм изнервен ...
41
10
 
35
 
! Отговори
Кънчо преди 3 години
Мене мн ме дразни знака STOP. Дразни ме също и червения светофар и искам утре и мен да интрвюирате, за да си кажа недоволството. Ааа и от 2 дена не съм акал...това е безобразие
40
2
 
13
 
! Отговори
стана ми интересно преди 3 години
Коя столична линия има 33 спирки?! знам, че линии с доста спирки са 76 и 305 например, но едната е с 28, другата 24 /по справка в СКГТ/...
39
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПрограмистЛеле, само програмистите са хора, чистачките не са, касиерите не са, медсестрите - не са и те, защото се возят в градския транспорт. Това, че знаеш език за програмиране и някоя друга технология, ама хич не те прави по-умен от другите. И аз ползвам градския и съм ти колега.
38
8
 
20
 
! Отговори
Rdi преди 3 години
Тя очевидно по принцип си има проблем с нервите.То на всяка спирка се съобщава и коя е станцията - също е едн и също и монотонно. Ми да спрат и тази информация за нейно удобство, за да не се напряга тя, пък другите ако знаят коя е спирката - хубаво, ако не... ***..ата им.
37
20
 
24
 
! Отговори
ще се сетите преди 3 години
лека полека ще се сетят повече хора.Разбира се,че е психически тормоз,и то умишлен!!!Това е целта - нагнетяване на страх,ужас,паника,психически разтройства,стрес.За да могат да ни манипулират,лъжат и печелят яко.Ама ЯКО да печелят.Питайте Кунчев,той си знае инструкциите от СЗО.
36
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави Трифонов неотдавна каза че като носим маски и ни вземат свободата.Само забрави да спомене следното.Ако се зарази с ковид19 ще дръпне 70-80 хиляди от банката и отива на кypopт в "Софиямед" с "ВИП" пакет лечение и първокласно обслужване. А вие ? Къде отивате ? В Централните софийски,Малашевци или Захарна фабрика?Свободата е хубаво нещо особено ако си жив.
35
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз в който и магазин да вляза за 15 минути поне 3 пъти пускат съобщението за маските. Ама не мрънкам. Както каза Караянчева: Ами да ходи пеш, бе!Хем няма да и се налага да носи маска. Хем ще свали някое килце. Хем сърцето ще тренира.
34
20
 
9
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
"те обиждат и нейната интелигентност"Грешка. Такива неща влияат на хора с ниска интелигентност и слаба психиха. Като се смята за толкова "интилигентна" чий го дири в градският транспорт на 33 спирки от дома? Интелигентните хора си работим в къщи, или шофираме до работа (ако изобщо успеят да ни изкарат оттук)
33
7
 
4
 
! Отговори
мхм преди 3 години
следващия кондуктор от цгм който ми трънге ще му счупа ребрата, много почнаха да си позволяват